Juhani Ojala spillede alle 90 minutter i midterforsvaret i sin startdebut for Vejle Boldklub i NordicBet LIGA, da det blev 0-0 i onsdagens kamp mod HB Køge. Det ene point var den finske forsvarsspiller skuffet over.

VB havde en startdebutant med i kampen mod HB Køge, da Juhani Ojala spillede i det centrale forsvar ved siden af Mads Greve. Det slap den rutinerede finne godt fra, men han var efter kampen skuffet over det ene point.

– Vi kom efter sejren og det fik vi ikke. Det var overordnet en skuffelse med uafgjort, selvom HB Køge bestemt også havde målchancer. Men vi er tophold og vi skal vinde de fleste kampe, indleder Juhani Ojala.

– Jeg spillede en pokalkamp fra start for BK Häcken lige inden jeg skiftede til Vejle, men ellers er det længe siden jeg har spillet en officiel kamp fra start. Jeg har trænet godt i en lang periode og det var dejligt at få chancen for at vise, hvad jeg kan. Det var en meget stabil kamp af mig og jeg er tilfreds med min egen præstation, siger Juhani Ojala.

Finnen spillede til venstre for Mads Greve og selvom Ojala er højrebenet, så er positionen ikke ubekendt for den nye VB’er.

– Jeg løser mange ting med venstrebenet, for jeg har i mange år spillet til venstre i bagkæden, men jeg er højrebenet. Kunstgræsset er fint for mig. Langt hovedparten af kampene i Sverige spilles på det underlag og det betyder, at vi kan spille hurtigere. Men også at banen er hård og det skal kroppen bruge lidt længere tid på at komme sig over. Vi er ikke så meget på bolden i 2. halvleg, som vi var i 1. halvleg. Vi fik ikke vores spil til at glide og HBK var bedre på bolden. Det var en kamp med positive ting og negative, men tilbage står, at vi fik et point, og det er skuffende for os, siger Juhani Ojala.

VB’s bedste scoringsforsøg efter pausen stod netop Ojala for, da han i det 79. minut forsøgte sig med hovedet.

– Det er et hjørnespark i vores højre side. Schoop sparker den kort til Ramadani, der slår den perfekt i feltet. Jeg kommer op og header godt, men den går lige akkurat forbi mål. Det havde været perfekt med en scoring på det tidspunkt, siger Juhani Ojala.

– Det er første gang længe jeg spiller fuldtid. Nu håber jeg på at restituere godt i de kommende dage og så er jeg klar til at spile igen på søndag, hvis træneren vælger mig, siger Juhani Ojala.

Det er fjerde gang på tolv måneder, at 30-årige Juhani Ojala starter på banen i turneringssammenhæng.

Tekst: Lars Christensen,