Vejle Boldklub har styrket staben omkring Superligaholdet med ansættelserne af 29-årige Mattia Fantuzzi og Chiara Galla. Fantuzzi bliver en del af den fysiske træning, mens Galla bliver en del af den medicinske stab. De to italienere har været i VB siden træningsstarten den 4. januar.

Staben omkring cheftræner Adolfo Sormani på Vejle Boldklubs Superligahold er blevet udvidet med en fysisk træner mere. Det er Mattia Fantuzzi, der sammen med Gabriele Faccia står for den fysiske del af træningen. VB havde to fysioterapeuter ansat i det meste af efterårssæsonen, men efter Marco Cirelli i november blev headhuntet af trænerlegenden Marcello Lippi til det kinesiske fodboldforbund, har VB været på udkig efter en fysioterapeut mere.

– Det har været et ønske fra trænerstaben, at vi kunne tilknytte en fysisk træner mere og det har vi imødekommet med ansættelsen af Mattia Fantuzzi. Han har senest arbejdet i Italien og vil supplere den øvrige del af trænerstaben godt. Med en fysisk træner mere, kan vi i dagligdagen både være tilstede på træningsbanen og i fitnessrummet, ligesom de fysiske trænere i højere grad vil tage sig af de skadede spillere i den sidste fase af genoptræningen. Gabriele Faccia og Mattia Fantuzzi vil også arbejde med vores ungdomsspillere på U17- og U19-Ligaholdet, som de løbende vil lave test med. Dermed sikrer vi en rød tråd i arbejdet fra Akademiet til Superligaholdet. De krav der stilles til spillere i vores A-trup, skal ikke være nye for spillerne der står på spring til førsteholdet og derfor ser vi frem til at øge samarbejdet. Der er blevet arbejdet meget professionelt med spillernes fysiske formåen, og vi ser frem til at stå endnu stærkere på det fysiske område med denne ansættelse, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub.

Mattia Fantuzzi er ikke eneste nye ansigt i trænerstaben i årets første måned. Chiara Galla er kommet til VB og som fysioterapeut udfylder hun pladsen efter landsmanden Marco Cirelli, der rejste videre i karrieren i november.

– Forud for denne sæson prøvede vi med to fysioterapeuter. Det var en succes i efteråret, hvor vi havde få overbelastningsskader og generelt en fit Superligatrup. Asger Pedersen er vores ene fysioterapeut og han bliver igen suppleret af en italiener. Med ansættelsen af Chiara Galla, har vi fortsat en international tilgang til behandlerdelen. Vi samarbejder med flere læger og vi har et sundshedssetup på et højt niveau med brede kompetencer. Den medicinske stab spiller en stor rolle i de første faser af en genoptræning efter skader, og vi har med denne ansættelse fortsat mulighed for at være tilstede på træningsbanen og i fitnessrummet, siger Jacob Krüger.

– Med tilgangen af Mattia og Chiara er vores trænerstab helt på plads. Vi har et stærkt trænerteam med danske og internationale trænere og de supplerer hinanden godt. De nye er blevet godt integreret under træningslejren og vi står stærkt inden forårets vigtige kampe. Jeg vil gerne byde Mattia Fantuzzi og Chiara Galla velkommen i Vejle Boldklub, siger Jacob Krüger.

29-årige Mattia Fantuzzi (f. 1989) har en master i ”Science, technology and Sports Didactic” fra universitetet i Milano. Han har tidligere været tilknyttet italienske og spanske klubber og ligesom Gabriele Faccia var det inden han kom til VB, så har Fantuzzi været tilknyttet spanske og italienske topklubber gennem en ekstern virksomhed hvor de har lavet fysiske test på spillerne. Mattia taler engelsk og kender Gabriele Faccia fra hjemlandet.

24-årige Chiara Galla (f. 1994) kommer med en master i ”Sport Physiotherapy” fra universitet i Pisa. Undervejs i uddannelsesforløbet har hun studeret i London og Napoli. Chiara har arbejdet meget med alternative behandlingsformer som Isokinetic og KinesioLab. Chiara taler engelsk og har tidligere blandt andet arbejdet med tennisspillere.

Vejle Boldklubs trænerstab består dermed af cheftræner Adolfo Sormani, assistenttrænerne Giovanni Mazzella og Morten Bisgaard, målmandstræner Marco Ferrari, fysisk træner Gabriele Faccia og Mattia Fantuzzi, fysioterapeuterne Asger Pedersen og Chiara Galla og holdlederne Erik ”Mumi” Knudsen, Henrik Harring Rasmussen og Søren Thrane.