Cheftræner Adolfo Sormani blåstemplede vejlensernes indsats i opgøret mod Viborg onsdag aften, men italieneren mente også, at VB manglede at skabe mere på den sidste tredjedel af banen.

Bølgerne gik højt mellem trænere, spillere og ledere i flere minutter efter det intense NordicBet LIGA-opgør. Viborg og Vejle har spillet en stribe af medrivende opgør i de sidste ti år, hvor der er duelleret om topplaceringer i rækken under Superligaen. Onsdag aften var ingen undtagelse. Der blev givet og taget på og udenfor banen. Syv advarsler, et rødt kort og en bandage til Rasmus Lauritsen vidner også om et voldsomt opgør.

– Ja, vi er skuffede over at tabe. Det er ikke sjovt at møde det første nederlag i en sæson, men vi skal rejse os. Jeg kan ikke klandre spillerne for, at de ikke forsøger. Vi prøvede mere end Viborg at jagte en scoring indtil 1-0 målet og vi gav vel ikke en chance væk, før de scorer, siger Adolfo Sormani.

Scoringen faldt efter et boldtab centralt på banen, men italieneren fremhævede i stedet den flotte afslutning fra Fochive.

– Vi smider bolden ja, men at George Fochive sparker den det eneste sted i målet det er muligt at score, er rigtig godt lavet af ham. Flot, flot mål. Vi kan ikke kontrollere alle kampe i 90 minutter, men vi var stærke fysisk i store perioder og vi blev ved og ved med at søge en reducering, siger Adolfo Sormani.

Du var utilfreds med præstationen i søndags efter 1-1 mod Vendsyssel. Var det bedre mod Viborg?

– Ja, absolut. Præstationen og indsatsen var langt bedre end sidst, selvom vi tabte. Viborg stod dygtigt kompakt og vi forsvarede godt mod deres dybe afleveringer i længderetningen. Den del af spillet som vi manglede, var i forhold til at kreere chancer. Imed Louati har bolden i mål tidligt, men jeg skal se tv-billederne igen før det er fair at kommentere på situationen. Men den ser knivskarp ud. Dom har et hovedstød til sidst som er tæt på, men ellers kan vi ikke åbne dem godt nok op, siger Adolfo Sormani.

– Vi kan ikke kontrollere kampen efter målet til 1-0. Vores balance er okay i 2. halvleg og spillerne kæmper til sidste fløjt. Men vi skal være mere farlige i front og gøre chancerne større. Viborg er et godt hold med gode spillere, men vi skal rejse os, siger Adolfo Sormani.

Han roste startdebuterende Mads Lauritsen, der tog plads på højreback.

– Mads har været hos os i to uger og har spillet i de sidste kampe. Præstationen i dag var god og han fightede godt. Jeg er vild med attituden og han slap godt fra det. Victor Wernersson kommer også ind og spiller godt i den sidste halve time. Vi ser, hvor meget han indeholder rent offensivt og han var med i flere gode angreb.

Omkring skadessituationen ville Sormani ikke give et bud på, hvornår Kerim Memija er tilbage. Trænerteamet håbede på, at han var klar til Viborg-kampen. Her spillede Rasmus Lauritsen en time med en bandage på hovedet, efter et møde med en albue. Lauritsen blev syet under kampen. De øvrige spillere meldes fit for fight efter kampen.

VB modtog fem advarsler i kampen. Ingen af dem giver karantæne i den kommende kamp. ”Dom” og Rasmus Lauritsen fik seks strafpoint, Imed Louati og Nicolaj Madsen fire strafpoint, mens der var tre til Allan Sousa.

Spillertruppen holder fri torsdag, mens forberedelserne til søndagens opgør begynder fredag morgen.

Tekst: Lars Christensen.