Hjemmesiden antræffer VB-træner Adolfo Sormani i et afslappet øjeblik torsdag, da han på trænerkontoret sidder og kigger en Inter-kamp på fladskærmen sammen med assistenttræner Giovanni Mazzella og målmandstræner Toivo Vadum. Imens herser Gabriele Faccea andetsteds med fem spillere, der skal have lidt ekstra fysisk træning.

Sormani er tilfreds med forløbet af den første uges træning, hvor efterhånden næsten alle spillere er dukket op fra nær og fjern. Brasilianske Erick Farias vil dog først støde til fredag.

– De fleste spillere er kommet tilbage i en god tilstand. De har alle haft et individuelt program med sig til juleferien, og en test i forgårs viste, at vi fysisk står bedre rustet nu i forhold til tidspunktet op til efterårssæsonen, siger Adolfo Sormani.

Italieneren kan berette, at der pt. ingen skadesproblemer er i truppen, hvor Christian Kudsk dog skal have 10 dages skånetræning for sig selv, inden han er klar til at deltage i træning i fuldt omfang efter sin lange skadespause.

– Lige nu er for mig at se den vigtigste del af sæsonen, beretter Sormani.
– Det er nu, grundstenen skal lægges til den vigtige anden halvsæson – det er nu, hver enkelt spiller skal tanke ”gasoline” til forårets kampe. Vi går langsomt frem og tager mange individuelle hensyn her i opstartsfasen for at undgå skader, og spillerne får de muligheder for restitution, hver enkelt har brug for. Men det er en stor fordel, at vi nu har et godt kendskab til alle spillerne, og ikke som i sommer skulle bruge tid på at lære dem at kende og få dem til at forstå vores måde at spille på, siger Adolfo Sormani.

På spørgsmålet, om Doms forventelige afgang betyder nye taktiske overvejelser, svarer træneren både ja og nej.

– Selvfølgelig er der forskel på, om man spiller med en stor targetman i front, eller man har en mindre, men hurtigere midterangriber. Men i bund og grund ændrer det ikke ved vores gameplan. Vi skal stadig kontrollere kampene, vi skal spille hurtigt og med shortpasses. Men vi skal jo stadig lave målene, og her forventer jeg noget af midtbanespillerne. En Nicolaj Madsen skal fx gerne i højere grad blive i stand til fra sin position på midtbanen at søge ind og komme til afslutninger.

VB forbereder sig i øjeblikket på første testmatch, som bliver en hård en af slagsen – mod FCK i Telia Parken torsdag om en uge. Adolfo Sormani forudser, at ingen spillere kommer til at spille mere end 45 minutter, hvorfor det ikke er usandsynligt, at der skiftes et helt hold i pausen.

Sormani ser selvfølgelig gerne, at truppen er på plads inden den vigtige 14 dage lange træningslejr i Tyrkiet.

– Evt. nye folk vil møde et hold af meget motiverede spillere, som er klar og sultne. Vi vil kræve af nye spillere, at de møder med en stolthed over at blive en del af det team.

Den karismatiske italiener slår samtidig en streg i sandet i forhold til efteråret.

– Efter tre måneder vil der være sket rigtigt meget. Vi skal glemme alt om resultaterne, men huske på, hvordan vi selv nåede frem til den position, vi har nu. Men vore modstandere vil være anderledes – der vil være til- og afgange, som vi skal forholde os til. Vi skal være ydmyge over for opgaven – og huske, at vi jo foreløbig ikke har vundet noget som helst…

Tekst: Ole Kristensen.