Adolfo Sormani og David Nielsens kommentarer efter Vejle Boldklub og AGF møde mandag aften i Ceres Park. David Nielsen slap sejrrigt ud af det østjyske opgør og glædede sig over den første sejr siden september, mens italieneren konstaterede, at vejlenserne har problemer med at score.

– Vi kontrollerer kampen og må aldrig give dem lov at komme ind i kampen – specielt ikke kort før halvtid, hvor vi kan gå til pause med en føring, sagde en frustreret Adolfo Sormani efter kampen.

– Vi er ikke så stærke mentalt i øjeblikket, så det var tungt. Det ændrer kampen. Vi har masser af chancer til at føre komfortabelt efter 1. halvleg og holder dem væk fra muligheder, så det var et slag for os. Men selv i 2. halvleg har vi fine scoringsmuligheder. Vi ville gerne have Vladlen Yurchenko med fra start for at få øget kvalitet på midtbanen – derfor havde vi ændret systemet. Han er endnu ikke på toppen, men fysisk ved at være fit. Det gik også fint før pausen, hvor vi ofte fandt ham. Men vi har, hvilket også fremgik i dag, store scoringsvanskeligheder. Vi skal producere et hav af chancer for at score, mens vore modstandere kommer let til deres mål – to langskud, to mål. Det er et stort problem. Selvfølgelig får de chancer til sidst, men kun fordi vi åbner helt op, siger Adolfo Sormani.

David Nielsen: Vi hiver os selv op ved hårrødderne

– Vi er bagud 0-1 og ser mere eller mindre shaky ud. Vi har voldsomme problemer de første 20 minutter, men vi hiver os selv op ved hårrødderne og får vendt kampen. Vi bliver overrasket over, at Vejle stiller i en anden formation end vanligt. Det var taktisk stærkt set af dem, men vi får selv lagt om og reageret på det, men der går lige 20 minutter, før vi får indstillet os på det. Vendepunkter eksisterer ikke i fodbold, men det var en vigtig sejr for os. Bagud 0-1 skulle vi virkelig grave dybt for at vende situationen, men det lykkedes, siger David Nielsen.

Tekst: Ole Kristensen.