Trods et skuffende nederlag og rødt kort til Sormani var det en yderst fattet italiener, der tog imod pressen efter kampen.

– Vi må aldrig give målet til 1-1 væk umiddelbart inden pausen på et dumt hjørne. Vi har jo kontrolleret 1. halvleg indtil da, men forsømmer at lukke opgøret trods store chancer til Sousa, Adam Jakobsen og ikke mindst Emmersón, som det lykkes at misse et tomt mål. Men det må vi bare acceptere og så hjem på træningsbanen igen. Kolding gør det fint, og finder selvfølgelig som underdog uanede kræfter frem, siger Adolfo Sormani.

Det bekymrer ikke VB-træneren, at spillerne måtte i forlænget forud for Horsens-kampen. – Der er masser af tid til at restituere. Værre er det, at vi må spille uden Sousa – vi må se, hvad vi stiller op med angrebet. I dag bliver vores scoringsproblemer jo igen tydelige, siger Adolfo Sormani. 

Anders Jensen: Vi vidste, Vejle ikke kunne holde trykket

KIF’s succesfulde træner Anders Jensen havde svært ved at få armene ned efter den meriterende sejr over storebror.

– Selvfølgelig strejfer tanken én, om det her kunne ende i sammenbrud, når man kommer bagud efter 30 sekunder, men mine spillere fandt hurtigt tilbage til konceptet og aftalerne og fik spillet sig ind i kampen. Jeg vidste jo fra VB’s kamp mod FCK, at de ikke kunne holde det høje pres, men ville falde ned på et tidspunkt, og fra midt i 1. halvleg bliver det tilfældet, siger Anders Jensen.

– Det er jo et stærkt VB-hold, vi møder i dag med hovedsagelig potentielle Superliga-startere. Men vi snakkede om både i pausen og før den forlængede spilletid, at vi nok skulle få chancerne. Samtidig havde jeg gemt mine udskiftninger, så vi ikke risikerede at gå døde i ekstratiden, men kunne sætte friske kræfter ind. Og Søren Zachariassen bliver jo kampafgørende, siger Anders Jensen.

Anders Jensen erkendte, man på forhånd havde stor respekt for Sousa, og at det var den værst tænkelige start at slippe ham efter få sekunder. – Senere fik vi ham lukket okay ned, men det gjorde da ikke noget, at han blev udvist…”

KIF-træneren har intet imod, at holdet nu skal spille på to heste til foråret med såvel oprykningsbestræbelser som kvartfinalen i Sydbank Pokalen. Han ser Middelfart med det store budget som en af de værste medbejlere til oprykning.

Selv om træneren ikke lagde skjul på, at det ’bare er skønt at slå Vejle’, havde han masser af overskud til at trøste de slagne.

– Vejle er en fantastisk fodboldby med et dejligt stadion og et stort publikum. Både i forhold til historien og det spillermateriale man har, ja, så hører Vejle til i Superligaen…

Tekst: Ole Kristensen.