Kommentarer fra NordicBet LIGA-opgørets to cheftrænere. Adolfo Sormani i VB’s tekniske felt og Jesper Sørensen i den modsatte lejr.

– Det var ikke nogen let kamp for os, erkendte VB-træner Sormani efter kampen.

– Ikke alle spillere er vant til det pres, en sådan kamp med sin betydning og kulisse byder på, og det bliver mere en mental end en fysisk og taktisk kamp. Fredericia er et af de bedst spillende hold i rækken. Vi har det svært i begyndelsen og får ikke gang i det flydende spil.  Omvendt kommer vi aldrig selv i de store problemer, og alle gør et godt job, siger italieneren.

Sormani afviste, at den afgørende kamp i Thisted bliver anderledes.

– Presset er altid det samme, og vi koncentrerer os som altid om den næste kamp og forbereder os som vi plejer, siger han.

Sormani havde roser til indhopper Utaka:

– Han har ikke spillet så meget, men trænet godt. Han kommer ind med stor erfaring og var en gevinst i dag, siger Sormani.

Sormani, der må undvære Ramadani mod Thisted og måske en skadet Nicolaj Madsen, forudskikkede dog, at Imed Louati måske kan blive klar til den altafgørende kamp.

– I dag måtte vi dog spare ham for ikke at risikere at forværre skaden.

Jesper Sørensen: En kamp på et højt niveau

– Det er en flot kamp på et højt niveau for 1. division. Det er en kamp, der godt kan ende 0-0, men typisk for vores forår laver vi selvmål og taber. Jeg synes dog, mine spillere viser fin attitude, men Vejle står godt og lurer på omstillinger ved sine to små hurtige folk oppe foran. Da vi mødte Vejle i den sidste kamp sidste sæson og vandt 3-1, så vi et modløst hold med en dårlig attitude uden sammenhæng i spillet. Nu præsenterer de sig som en enhed, som er uhyre svær at bryde ned, siger Jesper Sørensen.

– Det er jo en fremragende kulisse i dag. Den viser den appetit på topfodbold, som der er i Vejle, og som man er ved at vække til live igen. En cadeau til trænere, ledelse, spillere og omgivelser for det, man har gang i og stort held og lykke fremover, siger Jesper Sørensen.

FC Fredericia afslutter sæsonen på søndag med en hjemmekamp mod Vendsyssel FF.

Tekst: Ole Kristensen.