Cheftræner Adolfo Sormani var skuffet efter dagens dyst mod FC København og italieneren mener, at gæsterne måtte arbejde hårdere for sejren i Vejle end sejren på 3-1 antyder.

– I 60 minutter gør vi det bedre end dem. Vi står solidt og er intense overalt på banen. Men vi mødte et tophold og mod dem, skal man være på i alle 95 minutter. Det var vi ikke til sidst, hvor FCK steppede op og viste, hvilket niveau de har når det er tiltrængt. Hvis vi skal måle os med FCK og have points med, så kræver det niveauet fra de første 60 minutter igennem en hel kamp, siger Adolfo Sormani.

– Det der ærgrer mig er, at hvis man kun læser resultatet af kampen, så står der, at FCK vandt 3-1. En sejr uden problemer og hjem igen. Men der er en anden historie bag cifrene. De havde problemer og det var ikke nemt for dem at komme til Vejle og vinde kampen. De skulle genfinde sig selv i pausen. FCK steppede op i 2. halvleg og vi havde svært ved at modstå dem, når de kom og lagde tryk på feltet, siger Adolfo Sormani.

Han kunne se sine spillere levere fint og chanceskabende spil før pausen. Forløsningen kom i det 35. minut da Imed Louati headede VB foran.

– Det er på en perfekt hjørnesparksbold fra Melker Hallberg, at Imed Louati river sig fri. Vi ved alle, hvad Imed kan i hovedspillet og det var et udslag af perfekt timing og et godt hovedstød der bragte os foran. Vi fortjente et mål efter spillet før pausen og det kom på en dødbold, siger Adolfo Sormani.

Du havde skiftet målmand til dagens kamp. Hvad skyldes det?

– Vi har en rigtig dygtig målmandskvartet i Vejle Boldklub og Thomas Hagelskjær havde fortjent at få chancen i Superligaen. Han gjorde en god figur i Sydbank Pokalkampen mod Nykøbing og jeg besluttede mig, at han ville få chancen mod FCK efter det opgør. Vi har mange dygtige målmænd i klubben og Thomas viste mod FCK, at han er mentalt stærk i en kulisse som mod FCK og mod et godt hold. Nu har jeg ikke haft lejlighed til at gense kampen, men han har vel dårligt en redning før udligningen af N’Doye, siger Adolfo Sormani.

– Jeg føler generelt, at vi er uheldige ved udligningen. Det er et hjørnespark som vi får clearet godt, men returen ender ved en FCK’er som sender bolden tilbage i feltet. Til sidst kan de spille en pasning ind i feltet og udligne. De udnytter momentum i minutterne efter, mens vi er frustrerede over at kampen glider ud af hænderne på os, siger Adolfo Sormani.

– Der er spillernes kvalitet til forskel i dag. Mine spillere fortjener stor ros for deres indsats og den er jeg taknemmelig for, men vi skal fortsat hæve vores niveau. Det er en løbende proces og sker igennem træningen. Vi vil forbedre os hele tiden og være konkurrencedygtige i alle kampe. Men lige nu ærgrer jeg mig over cifrene af denne fodboldkamp, for der gemmer sig en anden historie bag deres sejr på 3-1 og den er ikke uvæsentlig, selvom vi står tomhændede tilbage, slutter Adolfo Sormani.

I den kommende weekend møder VB Hobro på udebane i den første kamp i anden halvdel af Superligaens grundspil. På tirsdag er VB værter for et reserveholdsopgør mod Esbjerg fB.

Italieneren stod i spidsen for Vejle Boldklub for 50. gang mod FC København.

Læs hvad cheftræner for FC København, Ståle Solbakken, sagde efter kampen her.