Reaktioner fra de to cheftrænere langs sidelinjen på Vejle Stadion fredag aften. VB’s italiener Adolfo Sormani og Esbjergs hollænder John Lammers.

– Den fighting spirit, vi har vist tidligere, kommer virkelig til udtryk i dag, og samtidig forsøger vi hele tiden at spille fin fodbold, sagde en stolt VB-træner Adolfo Sormani efter kampen. – Jeg er glad på spillernes vegne – de fortjener det her.

Sormani var også glad på fansenes vegne. – Jeg følte deres glæde og lettelse, og jeg er glad for, at vi kunne give dem sejren. Det er vigtigt, at føle, at tilhængerne er stolte af os.

Sormani forklarede sine udskiftninger i forhold til AaB-kampen sådan:

– Esbjerg havde syv dage til at restituere siden deres sidste kamp – vi havde kun tre, så jeg var nødt til at bringe nogle spillere, der var helt friske. Jeg vidste, Esbjerg ville være fysiske og kompakte, så jeg havde brug for friske kræfter. Og alle spillere i truppen er vigtige for os.

Selv i overtal blev VB presset mod slutningen. – Det er naturligt, at vi passer på os selv og bliver lidt nervøse for, at sejren skal glippe, når det er så længe siden, vi har vundet. Men vi har stadig omstillingschancer, selv om står lavt til sidst. Esbjerg er dog et solidt og kompakt hold, der ikke tager imod mange scoringer imod sig, siger italieneren.

John Lammers: Vi begynder først at spille efter Vejles scoring

– Ikke en særlig god kamp fra vores side, erkendte Esbjerg-træner John Lammers.

– Jeg havde på forhånd advaret mod Vejles dødbolde, så det er jo lidt fjollet, at det alligevel bliver afgørende. Jeg ved ikke, om der var offside ved målet, men uanset hvad skal man følge sin mand, og det gjorde vi ikke. Vi giver 1. halvleg væk og begynder jo først rigtig at spille efter målet, og vi har da også tre 100 procent chancer. Vi er ikke et hold, der kreerer vildt mange chancer, så vi skal udnytte dem, vi får, siger John Lammers.

– Jeg er dog ikke så nervøs for fremtiden efter nederlaget. Vi har et hold, som ved, hvad der skal til. Det viste vi desværre ikke før pausen, men først efter målet. Generelt arbejder vi stenhårdt og er godt organiserede. Andre hold har måske nok bedre spillere, men vi er et hold, så vi må bare komme igen,” sluttede en trods alt optimistisk Lammers, som accepterede det røde kort.

– Det behøver man ikke give, men man kan sagtens…

Tekst: Ole Kristensen.