Alt tegnede lyst for VB i almindelighed og for AC Horsens i særdeleshed, da VB var fem minutter fra at kunne gå til pause med en for lille 1-0 føring i ryggen i Haderslev på Sydbank Park. Men et straffe og rødt kort til Davidsen ændrede alt. I lighed med efterårets kamp i Haderslev var VB chanceløse med 10 mand og tabte atter med tre mål – denne gang 1-4.

Et nederlag, man i VB-lejren hurtigt vil vide at ryste af sig. Spillet fejlede, så længe der var 11 rødbluser på banen, ikke det mindste, og Constantin Gâlcăs tropper kan med oprejst pande gå inde til Liv-eller-død-kampene vol.1 mod Hobro. At nederlaget så kostede ACH dyrt, må man se stort på. SE er i øjeblikket så meget bedre end de gulblusede, at de fortjent stryger forbi Bo Henriksens mandskab.

I sagens natur var det en stærkt ændret startellever, VB sendte på banen i Haderslev. Efter den dramatiske kamp mod AGF var Sousa, Mads Lauritsen og Finnbogason ude med karantæne, mens Schoop og Tobias Mølgaard, som er i karantænefare, var ude af truppen. Memija var anbragt på bænken. Foran Hagelskjær stillede gæsterne således med Davidsen, Greve, Ilic og Amundsen i bagkæden. Ramadani og Hallberg lå inde centralt, mens Louati, Yurchenko og Gryn lå bag frontløber Gustaf Nilsson. På bænken bemærkede man, at der var blevet plads til stortalentet Lundrim Hetemi fra U19-Ligaholdet.

Efter en jævnbyrdig start på kampen med halve chancer til begge hold kom VB foran efter et kvarter. Efter glimrende opspil via Gryn smækkede Amundsen en fin bold ind foran, hvor Yurchenko kom stormende til og pandede bolden utageligt forbi Sebastian Mielitz i SE-målet. Kampens store betydning for hjemmeholdet var tydelig. Sønderjyderne spillede nervøst med en række boldtab til følge, mens boldsikre vejlensere kombinerede flinkt og målsøgende. Således burde det også være blevet 0-2 en håndfuld minutter efter føringsmålet. Gryn blev spillet helt fri af Yurchenko efter glimrende småspil, men ukraineren strandede på Mielitz.

De lyseblå havde svært ved at komme til det store, før Mart Lieder efter 22 minutter blev spillet godt op foran VB-målet. Ikke meget lykkes dog for tiden for SE-angriberen, og han helkiksede forbi mål. Hjemmeholdet var mest på bolden mod slutningen af halvlegen, men VB fremdeles farligst. Amundsen smed bolden ind til en helt fri Nilsson, men svenskeren fik ikke rigtig ram på bolden, og da Gryn spillede Louati fri efter ny glimrende VB-omstilling, sparkede tuneseren forbi.

Men, men – vi har set det før… Med fem minutter tilbage af halvlegen fik værterne til alles overraskelse – også dem selv – tilkendt et hjørnespark af dommer Jørgen Daugbjerg Nielsen. På den giftige serv blev der headet på mål, og Davidsen måtte tage hånden til hjælp på stregen for at afværge. Rødt kort til færingen for anden gang i træk på Sydbank Park, straffe til Sønderjyske, som Johan Absalonsen sikkert eksekverede og oveni en advarsel til Ilic for brok.

Efter pausen var der ingen tvivl. Med al den sikkerhed, et udligningsmål, følelsen af at være i overtal og en solid AGF-føring i Aarhus giver, var SønderjyskE i den grad ovenpå mod et VB-hold, der blot glædede sig, til kampen var forbi. Allerede seks minutter efter pausen blev det da også 2-1, da Stefan Gartenmann passerede Hagelskjær med et flot langskud. Der stod SønderjyskE på alt resten af kampen, og Thomas Hagelskjær var den VB’er, der fik størst mulighed for at udmærke sig – adskillige fremragende redninger hev keeperen ud af ærmet. Efter 70 minutter måtte han strække sig voldsomt efter en højkvalificeret halvflugter fra Amankwa. Hjørne blev der, og de er altså giftige på sønderjyske fødder. Indskiftede Rojas servede flot fra flaget, og Christian ”Greko” Jakobsen headede i mål til 3-1. Efter fine Hagelskjær-parader på Lieder og Gartenmann lukkede Marco Rojas i overtiden til 4-1, da han kom ind i feltet og sparkede fladt med venstrebenet. VB bragte i løbet af 2. halvleg Memija, Mucolli og Emmersón for Yurchenko, Louati og Ilic.

Fin opbakning kampen igennem til nedrykningstruede SønderjyskE fra 5798 tilskuere fraset en lille flok i udebaneafsnittet. Det beskedne fremmøde fra vejlensisk side skal forhåbentlig ses som udtryk for, at alle VB-fans sparer kræfterne til udekampen om 14 dage. Alle mand til Hobro…!!!

Kvalifikationsspil, Superligaen 2018-19, Sydbank Park, Haderslev
Søndag den 28. april 2019 kl. 14.00
SønderjyskE – Vejle Boldklub 4-1 (1-1)
16. 0-1 Vladlen Yurchenko