Smidstrup/Skærup IF i nærheden af Fredericia kom til verden i 1959 som en sammenslutning af forskellige lokale foreninger. Man kan ud over fodbolden her dyrke bl.a. håndbold, badminton, gymnastik, karate, volleyball og tennis.

I fodboldafdelingen, hvor man spiller helt i blåt, har man et enkelt herreseniorhold, der p.t. spiller i serie 3.

”Det er helt almindeligt, at vi kun har et enkelt seniorhold,” siger formand for fodboldudvalget Peter Schelde. ”Men at det ligger så højt som i serie 3, er lidt usædvanligt.”

Holdet har i et par år været trænet af den gamle VB-angriber Julian Barnett. Fra 1983-87 bombede Barnett i Nørreskoven, hvor han i 181 førsteholdskampe scorede 56 mål. Bl.a. var han med til at vinde VB’s sidste danske mesterskab i 1984.

Smidstrup/Skærup har et senior-oldboys hold under DGI, et senior-mix, der spiller lidt for sjov samt fem drengehold fra U-8 til U-15.

”Det er ret bemærkelsesværdigt, at vi kan stille et U-15 11-mands hold hos drengene,” fastslår Peter Schelde, som dog ikke gør sig nogen illusioner om, at klubben kan holde på drengene og få et ældre ungdomshold. De forsvinder til efterskoler og ungdomsuddannelser.

For de små er der forældre/barn fodbold. Der trilles bold hver lørdag, og det har været en succes, fortæller formanden.

Der er ikke så mange piger, der fodbold i SSIF. Klubben har et 8-mands U-15 pigehold sammensat af U-13-14-15- samt dispensationsspillere. De få yngre piger, der er, spiller med drengene.

Medlemstallet er for foreningen som sådan steget markant med indvielse af motionscentret, men også fodboldafdelingen har kunnet mærke en svag stigning de sidste 10 år og har nu godt 150 medlemmer.

Det går pænt med at finde trænere i SSIF.

”Der er mange frivillige sjæle i Smidstrup/Skærup,” glæder fodboldformanden sig. ”Vi har 124 frivillige i foreningen som helhed, og i fodboldafdelingen har vi allerede afløsere klar for dem, der stopper efter denne sæson. Et hold kommer aldrig til at stå uden træner!”

I Smidstrup/Skærup afholdes med frivillig arbejdskraft hvert år en ugelang byfest, som kaster en 70-80.000 kr. af sig til foreningen. Og området har skole og Brugs samt udstykninger på vej, så Peter Schelde ser lyst på fremtiden.

Klubben bruger en blanding af forældretrænere og yngre kræfter, som tilbydes DBU- og DGI-kurser samt den inspiration, Future Vejle kan tilbyde.

”Og så lærer vi af hinanden,” fastslår Schelde.

Faciliteterne er ifølge formanden tilfredsstillende. Man har de baner, man skal bruge, og kan leje kunstbane i Egtved til seniorholdets vintertræning.

Fodboldudvalget lægger i sit værdigrundlag vægt på, at der skal være følgende kendetegn knyttet til afdelingen:
Leg og sjov
Dygtiggørelse
Sociale netværk
Tryghed

”Vi er en breddeklub med stort B,” betoner Schelde, som glæder sig over den udvikling, samarbejdet med VB har haft.

”Før i tiden kunne vi som lille forening godt føle os lidt overset – måske også fordi vi ikke selv var gode nok til at opsøge fordelene. Men vi er begejstret for tiltagene under Future Vejle. Der er trænerkurser og invitation til kampe på Stadion, ligesom vi har stillet indløbs- og bolddrenge.”

SSIF har lige haft træning med Mads Greve og Vladis Emerson fra Superligaholdet, og 35 spillere på kryds og tværs af årgangene deltog.

I forbindelse med DGI’s Fodboldskole i sommer havde klubben besøg af VB-spillerne Jacob Schoop og Kerim Memija.

”Jo, vi er glade for kontakten til VB,” slutter Peter Schelde.

Tekst: Ole Kristensen