VB-truppen synes at være kommet godt over den ufrivillige corona-pause. I den første, sidste og eneste test, før det atter går løs i NordicBet Ligaen blev det ganske vist til et 1-2 nederlag mod Superliga-holdet fra Silkeborg, men med til billedet hører, at VB viste fine spillemæssige takter i 1. halvleg, at kampen mellem de to ”rigtige” hold før en total udskiftning endte 1-1, og at dommermarginalerne bestemt ikke var med de rødblusede.

VB’s startopstilling afveg ikke meget fra holdet, der startede foråret med to 1-0 sejre over HB Køge og Hvidovre. Groothuizen havde handsker på bag kæden med Mølgaard, Greve, Ojala og Amundsen. Ramadani, Schoop og Gundelund spillede centralt, mens Lucas Jensen og Mucolli huserede på kanterne. Fremme Finnbogason.

Kent Nielsens mandskab fra Silkeborg er et af de Superliga-hold, der har trænet igennem i corona-pausen og skal nu forsøge at slippe væk fra 3F Ligaens jumboplads.

Kampen var generalprøve på de resterende tilskuerløse opgør i forårsturneringen. Udskiftningsspillerne havde plads på den nederste del af hovedtribunen, og boldrengene var travlt beskæftiget med afspritning af bolde. Det manglende publikum var før pausen erstattet af dåsetilskuerlarm i højttaleren. Noget lignede dog sig selv – måltavlen var i funktion, Jesper Maigaard var på plads i speakerboksen, og der var indløbsfanfare (uden indløb) og scoringsmusik.

VB kom forrygende ud, og allerede efter to minutter kunne Finnbogason efter et flot angreb sparke bolden i kassen – scoringen blev dog hårfint underkendt for offside. Den ville man gerne have set en VAR anvendt på…

I en 1. halvleg, hvor spillet var pænt fordelt, var hjemmeholdet bedst og farligst med fine kombinationer og flest muligheder.

Efter et kvarter fik Finnbogason flugtet, men ikke hårdt nok til for alvor at true SIF-keeper Rafael Romo.

Lidt overraskende var det dog gæsterne, der kunne bringe sig foran efter en god snes minutters spil. Jeppe Okkels kom af sted i en omstilling i højresiden og traf den fjerneste opstander. Spillet fortsatte, VB’s forsvar fik sig ikke rigtig organiseret, og efter et par kontraer og lidt klumpspil kunne Mads Kaalund sparke i mål til 0-1. I VB-lejren mente man, bolden forinden havde været over baglinjen, hvilket dog ikke vakte gehør hos linjedommeren.

VB slog dog øjensynligt straks tilbage, da Ramadani to minutter senere scorede på et flot langskud, men midt i målfejringen fik linjedommeren flaget i vejret som markering af en offside, man i VB-lejren havde svært ved at få øje på.

Værterne kløede dog ufortrødent på. Finnbogason headede forbi efter et godt angreb, og i det 33. minut blev da så endelig 1-1. Kaptajn Schoop stjal bolden i et SIF-opspil – Finnbogason røg af sted og udplacerede sikkert Romo.

Udover Kaalunds scoring var det begrænset, hvad de sortklædte gæster kom frem til før pausen. Silkeborgenserne spillede ofte op på store Brumado, som da også var en håndfuld for Greve og Ojala, men rigtig farligt blev Superliga-holdet sjældent.

VB skiftede i pausen Mucolli ud med Arlind Ajeti. Klubbens nye albaner fik plads på højre back, en stærk Tobias Mølgaard gik over på venstre back, mens Amundsen rykkede frem på venstre kant. Mølgaard og Amundsen byttede senere plads igen.

Udeholdet kom bedre ud efter pausen. Silkeborgenserne angreb VB højere oppe på banen og skruede op for tempoet. De kom da også til en række halve chancer – Brumado testede Groothuizen, og Mads Emil Madsen sparkede over. Gæsternes hjørnespark skabte ligeledes farlige situationer foran VB-målet.

Der var en række omstillingsmuligheder til vejlenserne efter pausen, men den sidste aflevering manglede den fornødne præcision.

Med en snes minutter tilbage skiftede begge hold stort ud. Hos hjemmeholdet blev kun Ajeti på banen, så VB sluttede med Hagelskjær på mål, bag Alexander Jensen, Mads Lauritsen (ny anfører), Ajeti og Viljormur Davidsen. Montano og Faghir var på kanterne, mens Tobias Sommer, Grødem og Montiel spillede centralt. Helt fremme var Adam Jakobsen.

Det ”nye” VB-hold fik sig nu befriet fra gæsternes omklamring, og Adam Jakobsen havde straks en god mulighed efter fint forarbejde af Montano.

Det skulle dog blive gæsterne, der trak det længste strå. Syv minutter før tid fik Alexander Lind vristet sig fri, og han kunne med et godt skud passere Hagelskjær til 1-2.

Mere skete der ikke, men VB-indsatsen lover godt for opgøret søndag i næste weekend, når VB mod Næstved genoptager NordicBet LIGA-kampene.

Læs hvordan Silkeborg IF så kampen her.

Træningskamp, Vejle Stadion
Lørdag den 23. maj 2020 kl. 11.00
Vejle Boldklub – Silkeborg IF 1-2 (1-1)
23. 0-1 Mads Kaalund