I en aldeles jævnbyrdig testkamp mod 2. Bundesliga-holdet fra FC St. Pauli trak nordtyskerne til sidst det længste strå med kampens enlige mål 10 minutter før tid. Men efter en – specielt for 1. halvlegs vedkommende – fin VB-indsats kunne sejren også være vippet modsat.

VB stillede alternativt op i forhold til sidste runde i Superligaens grundspil. Hagelskjær havde målet for den knæskadede Bajza, mens Memija, Emmersón, Mads Lauritsen og Tobias Mølgaard udgjorde bagkæden. Hallberg og anfører Schoop spillede bagest på midtbanen med Sousa, Yurchenko og Gryn foran sig. Fremme Adam Jakobsen.

Kultklubben FC St. Pauli indtager i øjeblikket fjerdepladsen i 2. Bundesliga, men 0-4 nederlag i de to seneste kampe – bl.a. til storebror HSV – har lagt en kraftig dæmper på oprykningsdrømmene. Holdet stillede op i brune shorts og brun/hvidstribet bluse. Klubfarven brun er jo en ret så usædvanlig kulør for en større klub og deles vist kun af Coventry i 70’erne og ikke så mange andre. Klubben og dens fangruppe er på mange måder kontroversiel. Logoet har et dødningehoved, og de hardcore fans i Ultras har Che Guevara på brystet… Også hjemmeholdet havde blandet kortene til dagens test. Fire spillere fra startelleveren i sidste turneringskamp mod Sandhausen var også at finde blandt de 11 startende i dag, mens fem startere mod VB begyndte på bænken mod Sandhausen. Blandt de fire gengangere var den absolut mest prominente St. Paulianer, Alexander Meier. Den nu 36-årige tidligere Frankfurt-spiller med den karakteristiske hårdknold var topscorer i Bundesligaen 2014-15 og ligger med 93 Bundesligamål nr. 66 på alle tiders topscorerliste i den bedste tyske række. Også Sami Allagui med en fortid hos Hertha Berlin og Mainz hører til de kendte spillere i Hamburg-klubben.

VB lagde fint ud og havde i en jævnbyrdig 1. halvleg de fleste chancer. Adam Jakobsen var tættest på med to stolpeskud – første gang efter en tysk forsvarsfejl efter seks minutter og igen efter en snes minutter spillet op af Yurchenko. Det var i det hele taget en gennemført uheldig dag for ex-Frem’eren, for efter 40 minutter måtte han med en fiber i baglåret lade sig udskifte med Kjartan Finnbogason.

Også hjemmeholdet var uvenner med aluminiummet, da tyskernes målræv Alexander Meier efter en halv time headede på overliggeren. Den sidste gode mulighed før pausen stod der dog igen VB på, da Yurchenko to minutter efter kom først til en nedfaldsbold på kanten af målfeltet, men desværre fik vippet bolden snært over tværribben.

2. halvleg bar præg af mange udskiftninger og nåede ikke helt niveauet fra velspillede første 45 minutter. Værterne var nu mere på bolden og havde også lidt flere muligheder end de danske gæster. Richard Neudecker fyrede et godt langskud af, men Thomas Hagelskjær parerede flot til hjørne. Samme Neudecker havde med et kvarter igen et dommedagsdrøn på stolpen efter et hjørnespark, og dermed stod det 2-2 i aluminium. Begge hold skiftede flittigt, og for VB kom i løbet af halvlegen Hebo, Poulsgaard, Louati, Jonas Andersen, Greve og Zanette ind for Hallberg, Memija, Gryn, Schoop, Emmersón og Hagelskjær.

Efter at Finnbogason havde halvflugtet lige på St. Paulis indskiftede keeper Jesper Heim, kom så afgørelsen. Sami Allagui, som var kommet ind fra 2. halvlegs start for Alexander Meier spillede to mand fri i offside-lignende position, og Jan-Marc Schneider kunne score á to omgange hos Zanette, der var kommet godt ud af målet for at forhindre en afgørelse. Sousa havde et godt skud sat op af Jonas Andersen, men brasilianeren trykkede lidt for meget til bolden, der strøg over mål.

Mere blev det ikke til, men en god test for VB inden et par fridage og derefter forberedelse til nedrykningsspillet, som jo starter ude mod AGF den 1. april.

Sådan så FC St. Pauli kampen.

Læs hvordan Vejle Amts Folkeblad så kampen her.

Træningskamp, FC St. Paulis træningsanlæg, ‘Trainingszentrum an der Kollaustraße’, Langenhorst 6, Hamborg
Torsdag den 21. marts 2019 kl. 14.20
FC St. Pauli – Vejle Boldklub 1-0 (0-0)
80. 1-0 Jan-Marc Schneider