Heftige regnskyl drev ind over københavnerforstaden og gjorde det til en tvivlsom fornøjelse for aktørerne, da Lyngby og VB mandag kl. 13.00 på Lyngby Stadion afviklede deres kamp i reserveholdsturneringen. På trods af det ucharmerende vejrlig gav de hold hinanden en underholdende kamp med masser af chancer – flest til hjemmeholdet, hvilket retfærdiggjorde sejren.

Lyngby stillede med Nicki Bille på top, ligesom Adam Sørensen, Daniel Stückler og Kristian Lindberg i hjemmeholdets startellever alle havde indhop i gårsdagens kamp mod Helsingør i NordicBet LIGA. VB havde bl.a. Hagelskjær, Adam Jakobsen, Thomas Gundelund, Lucas From, Felix Örn Fridriksson og Tobias Mølgaard med fra førsteholdstruppen – sidstnævnte var tilbage efter en længere skadespause.

VB blev taget på sengen i kampens start, og et veloplagt Lyngby-mandskab, der flyttede bolden hurtigt rundt på den dyngvåde bane, kombinerede sig kvikt igennem VB-defensiven. Allerede i første minut var Daniel Stückler fri med Hagelskjær, men VB-keeperen reddede fremragende. Allerede minuttet efter blev det dog 1-0 til de blåblusede. VB-forsvaret blev spillet tyndt, og Kristian Lindberg kunne let skubbe bolden over stregen på indlægget fra højre.

Efter en halv snes minutter rundede Nicki Bille Yu Wei, men afslutningen endte i sidenettet. Langsomt fik VB sig dog en smule befriet, og efter et kvarter havde Felix Örn gæsternes første afslutning – desværre lå afslutningen til islændingens kolde højre, og bolden gik forbi opstanderen.

Lyngby var fremdeles farligst resten af halvlegen, selv om VB nu spillede bedre med, og flere gange måtte Hagelskjær diske op med store redninger for at holde sit hold inde i kampen.

I de anden ende havde Adam Jakobsen en enkelt skudmulighed efter et frispark, men ex-Frem’eren skød forbi. VB kom forrygende ud efter pausen og havde momentum det første kvarter af 2. halvleg – også selv om Lyngbys Kristian Lindberg var tæt på med hovedet. Lucas From fik udlignet, da han elegant rundede et par Lyngby-forsvarere og sluttelig målmand Oliver Funch for så at sparke i kassen.

Efterfølgende havde de på dagen hvid- og sortklædte vejlensere tre gyldne muligheder for at bringe sig foran. Funch måtte diske op med en fodparade på Adam Jakobsens skud og efterfølgende redde et flot forsøg fra Zeng helt oppe i målhjørnet. Også From var tæt på.

Sjællænderne fik sig dog samlet og var generelt dominerende den sidste halve time. Med en time spillet bragte en lang fremlægning, hvor VB’s offside-fælde kiksede, Nicki Bille helt alene med Thomas Hagelskjær, som dog pillede den rutinerede ex-udlandsprof. Efter fem udskiftninger sluttede VB med langt overvejende U-19 spillere. Stolpeskud og en tre-fire mirakelredninger fra Hagelskjær holdt dog vejlenserne inde i kampen til ni minutter før tid, da Lyngbys unge Emil Kornvig fra tæt hold kunne passere den stærke VB-keeper til 2-1.

I slutminutterne havde Thais Damgaard faktisk muligheden for at udligne, men hans forsøg blev snuppet af Funch ved foden af stolpen. Således sluttede opgøret, der blev overværet af bl.a. de to cheftrænere Mark Strudal og Adolfo Sormani samt VB-ejer Andrew Zolotko, med en snæver, men fortjent Lyngby-sejr.

Thomas Hagelskjær stod endnu en pragtkamp, ligesom Thomas Gundelund viste en optimistisk og uimponeret tilgang til spillet den tid, han fik på banen. Lucas From var udfordrende i sit spil især efter pausen, og også flere af de øvrige gjorde en pæn figur. Næste opgave for reserverne er på papiret en kamp i Helsingør, men da den er programsat samtidig med VB’s kamp i Superligaen mod AaB, skal den flyttes.

Morten Bisgaard, der sammen med Giovanni Mazzella udgør trænerduoen for reserverne, havde disse kommentarer efter kampen:

– Det var en rigtig god og underholdende kamp, som sagtens kunne være endt 6-3. Vi er jo en usammenspillet flok, hvor ikke alle taler samme sprog, og vi kommer ret så skidt og febrilsk ud til kampen. Vi kommer dog godt tilbage, og specielt i starten af 2. halvleg ser vi virkelig gode ud og får produceret flere chancer. Som helhed er Lyngby dog farligst, og kun Hagelskjær holder os inde i kampen, siger Morten Bisgaard.

Bisgaard roste Lucas From for en fin scoring og noterede vigtige minutter for Mølgaard, Gundelund, Felix Örn og Adam Jakobsen.

– Vore U19-spillere gør det generelt også godt. Det sværeste for dem er tempoforskellen. De tænker ofte et sekund for længe og tager ofte en berøring for meget i stedet for at få spillet af første gang. Her gælder det om, at de udfordrer sig selv til træning hver gang og forsøger at presse deres tempo i vejret. De har en god indstilling og viser fin vilje, men der er ingen grund til at skjule, at springet fra U19-Liga til SL er stort, siger Morten Bisgaard.

Sådan så Lyngby kampen.

Reserveholdsturneringen, Lyngby Stadion
Mandag den 27. august 2018 kl. 13.00
Lyngby – Vejle Boldklub 2-1 (1-0)