Det blev ingen stor lørdag for Vejle Boldklubs bedste ungdomshold, da de lørdag eftermiddag gæstede Esbjerg Atlestikstadion. U19-mandskabet tabte 3-1 efter en rigtig dårlig indledning på kampen, mens U17-holdet tabte på udebane for første gang i knap et år, da holdet tabte 3-2 ovenpå en kamp, hvor Wahid Faghir fortsatte sin vilde målstime med to mål.

For Steffen Kielstrups U19-drenge var den første halve time en forfærdelig omgang, hvor store personlige fejl kostede mål. Det gav Esbjerg en føring på 2-0 efter godt en halv time, hvorefter vejlenserne ændrede formation til 3-4-3 og langsomt begyndte at kæmpe og spille sig ind i kampen. Det gav et par rigtige store muligheder for en reducering inden pausen, men ind ville bolden ikke.
– Vores første 25 minutter var bestemt ikke tilfredsstillende, men derefter leverede vi faktisk en okay præstation, og det pyntede på holdet, at vi ændrede formation, fortæller Steffen Kielstrup.

Vejle Boldklub fik efter en lille time reduceret ved Alexander Jensen, men to minutter efter fik hjemmeholdet udbygget deres føring til 3-1. De sidste 20 minutter var et langt pres ned mod Esbjerg-målet, men selvom debuterende Foday Manneh kom til et par store muligheder, så var marginalerne ikke med vejlenserne.
– Starten kostede os helt sikkert point. Vi var ellers godt med i størstedelen af kampen, men vi var ikke koldblodige nok. Det var ellers en kamp, som vi godt kunne have fået point i, men vi havde ikke spillere nok, der ramte dagen, siger Steffen Kielstrup, som samtidig fremhæver Valdemar Sadrifar, Thais Damgaard og indskiftede Lundrim Hetemi for fine præstationer.

For U17-holdets vedkommende blev det til det første nederlag på udebane siden november sidste år. Spillet og chancerne var ellers til point, men marginalerne og dommertække var ikke helt med vejlenserne, og Esbjerg kunne vinde 3-2.
Kim Leth Andersens mandskab fik en forfærdelig start på kampen, da holdet allerede efter 90 sekunder kom bagud 1-0. Kort efter fik topscorer og landsholdsaktuelle Wahid Faghir udlignet efter et hjørnespark. Efter 21 minutter kom værterne igen foran, da et frispark blev hamret på stolpen, inden bolden sprang ind i ryggen på VB-målmand Andreas Jungdal, inden bolden gik i mål. Skidt blev til værre 10 minutter senere, da Esbjerg scorede til 3-1 på et flot mål fra midten.
– I første halvleg manglede vi lige det sidste i at blive rigtig farlige. Vi spillede såmænd ikke skidt, men havde svært ved at skabe det store, hvilket dog blev ændret efter pausen, forklarer Kim Leth Andersen.

Vejle Boldklub fik i anden halvleg sat Esbjerg under et godt pres og begyndte at skabe chancer, men kampen skulle hen til det 77. minut, inden Wahid Faghir med sit ottende sæsonmål fik reduceret til 3-2. Det sidste kvarter blev et langt tungt pres mod Esbjerg-målet og det lignede unægteligt et straffespark til Wahid Faghir kort efter, men til manges overraskelse og til stor frustration for VB-lejren forblev dommerens fløjte tavs.
– Spillernes præstation i anden halvleg var i orden og burde have været nok til point. Her spillede vi fin fodbold og pressede et fint Esbjerg-mandskab godt. Vi tabte for første gang i sæsonen, hvilket gav en vis frustration, som vi dog skal formå at bruge konstruktiv i den kommende uge og vende tingene igen på lørdag, understreger Kim Leth Andersen

Begge Liga-mandskaber spiller igen på lørdag, når der er VB-day i VB Parken med fuldt program for klubbens ungdomshold. Liga-holdene møder SønderjyskE.

Kampfakta U19-kampen:

Esbjerg fB-Vejle Boldklub 3-1 (2-0)
09. 1-0 Rasmus Rejnhold

Noah Weng
Lundrim Hetemi
Foday Manneh
Tobias Bargisen (m) (ikke benyttet)

Kampfakta U17-kampen:
Esbjerg fB-Vejle Boldklub 3-2 (3-1)
02. 1-0
06. 1-0 Wahid Faghir
21. 2-1