Skibet Idrætsforening blev stiftet i 1892. Ud over fodbold tilbyder foreningen også fx badminton, bordtennis, gymnastik og håndbold.

Klubben, der spiller helt i rødt, har p.t. ingen seniorafdeling. Skibet IF rådede i efteråret 2017 over herrehold i serie 3 og serie 5, men de er nu lukket ned.

”Det kan være svært med senior,” siger Søren Brink fra fodboldudvalget. ”Uddannelse trak rigtig mange af de unge mennesker til Aarhus, så vi kunne ikke holde en seniorafdeling kørende. Nu satser vi i stedet på vore to U-19 drengehold.”

Fra U-19 er der et spring ned til U-13 drenge, som er de næstældste.

”Vi havde et par tynde årgange og mistede en del spillere til VB,” forklarer Søren Brink hullet i årgangene.

Klubben har to oldboyshold under DGI, ligesom der er godt 14 ungdomshold. Medlemstallet ligger ifølge Søren Brink ganske stabilt.

”Hvad vi har mistet på senior, er så nogenlunde vundet ind på pigesiden, hvor der har været stor tilgang – ikke mindst i kraft af Oliver Lundgaard, som nu er træner for U-14 piger i VB.”

U-15 piger stiller hold i samarbejde med GOG, og Brink vurderer, det fungerer rigtig fint.

”Vi kunne godt tænke os at udvikle samarbejdet, hvor det giver mening. Hvis vi og GOG hver står med halve hold i en årgang, er det jo oplagt at arbejde sammen.”

Skibet IF bruger i lighed med de fleste andre i høj grad forældretrænere.

”Mange fædre har selv spillet fodbold og kan så videregive det, de selv har lært. Det er fint i de yngste årgange. Når børnene så bliver lidt ældre, kan man godt savne lidt udvikling, og der håber man så på, der kommer lidt friske trænerkræfter med nye input. Vi tilbyder altid vore trænere at tage DBU’s grundkursus, og det er der da også enkelte, der tager imod,” siger Søren Brink.

Skibet IF har fået eget fodboldudvalg med otte medlemmer, og det har præget udviklingen positivt, mener Brink.

”Vi har fået organiseret holdledere til alle hold, så trænerne ikke selv skal stå med det hele. Og vi arbejder på at lave et koncept for fx U-12 med fast udlandstur, så man ikke behøver opfinde den dybe tallerken igen og igen.”

Brink er ganske tilfreds med klubbens faciliteter, men kunne godt tænke sig en lysbane mere.

”Vi har kun en enkelt bane med lys, og den kan godt være lidt overbebyrdet. Vi lejer Balle kunstgræs om vinteren, men kunne selvfølgelig godt tænke os egen kunstgræsbane – det ligger dog nok ikke lige for…”

Søren Brink udtrykker generel tilfredshed med samarbejdet med Vejle Boldklub.

”Vi har haft en meget talentfuld årgang, hvor flere gik til VB, men ikke alle slog igennem – der ser man, hvor lille nåleøjet er. Vi har dog fx Villads Rasmussen og Peter Ullum på henholdsvis U-19 og U-17 Ligaholdene i VB i dag – de er begge tidligere Skibet-spillere.

Det er vigtigt, at lokale træneres ambitioner i de små samarbejdsklubber ikke fjernes, men at spillere, der ikke kan begå sig i VB, bliver gelejdet tilbage til deres moderklub,” slutter Søren Brink.

Tekst: Ole Kristensen