Det lignede en pointdeling, men i kampens næstsidste minut sikrede VB-topscorer Wahid Faghir Vejle Boldklubs U17-mandskab en 1-0 sejr over Randers efter et lige opgør, hvor vejlenserne dog var det bedste mandskab på banen. De tre point var en glædelig understregning af mandagens nyhed, hvor Vejle Boldklub med tre stjerner i DBU’s nye licenssystem sikrede sig endnu en sæson i landets bedste ungdomsrækker.

I forhold til lørdagens sejr i FC Midtjylland måtte Hans Høllsberg sidde over med en skade, hvilket gav en plads i startopstillingen til Filip Højgaard. Ellers havde Kim Leth Andersen ikke ændret på holdet, så kom ind til Randers-kampen med to fine sejre over Brøndby og Midtjylland i bagagen.

Første halvleg var en meget lige affære, hvor gæsterne fra Randers med vinden i ryggen forsøgte at presse hjemmeholdet højt, mens de rødblusede værter til stadighed forsøgte at spille sig ud nede fra målmand Andreas Jungdal. Det gav en intens fodboldkamp uden det dog blev til de helt store chancer i de første 45 minutter. I første halvlegs sidste minut fik VB ellers bolden i mål, men scoringen af Mathias Voss blev annuleret på grund af frispark. Vejlenserne var bedst og farligst, men 0-0 var en fortjent udgang fra første halvleg.
– Vi gjorde mange ting rigtige i første halvleg, men mødte også en modstander, der forsvarede sig ganske godt og med en god fysik.

I anden halvleg fik hjemmeholdet vinden i ryggen, hvilket gav et massiv pres mod Randers-målet, men det blev kun ved endnu en annuleret scoring af Mathias Voss (offside) og et par halve chancer til blandt andet Martin Lauritsen, Filip Højgaard og Wahid Faghir. I det 89. minut kom en fortjent forløsning, da topscorer Wahid Faghir fra kanten af feltet bankede bolden ind i det korte hjørne. Forarbejdet til målet blev levererer af netop indskiftede Magnus Hatting. I dommerens overtid måtte målmand Andreas Jungdal vise landsholdsklasse, da han flot reddede en afslutning fra en Randers angriber. Kort efter den afslutning fløjtede dommeren af til udpræget glæde for Vejle-spillere og -ledere.
– Sejren var fortjent, da vi var det hold, der ville det mest og mest prøvede at opsøge den afgørende scoring. I forhold til spil og chancer føler jeg også, at vi var det bedste hold, siger Kim Leth Andersen og fortsætter:
– Vores spil nåede ikke de højeste takter, men alligevel var der en del gode sekvenser i kampen.

Med sejren går Vejle Boldklub på rækkens 4. plads en rigtig spændende afslutning i møde. Der venter endnu fire kampe, inden holdet kan gå på sommerferie.
– Spillerne har allerede leveret en flot sæson, og kan spille frit i de sidste fire kampe. De har allerede nu leveret bemærkelsesværdige resultater, hvor de i VB Parken har besejret landets fire højst rangerede licensklubber i FC København, FC Nordsjælland, Brøndby og FC Midtjylland (også besejret på udebane). Vi glæder os til de resterende kampe og ser frem til dem med spænding, fortæller Kim Leth Andersen.

U17-holdet har nu friweekend fra turneringsfodbolden, inden FC København venter på udebane lørdag d. 11. maj kl. 15.30.

Kampfakta:
Vejle Boldklub-Randers FC 1-0 (0-0)
89. 1-0 Wahid Faghir

Kort:
65. Mads Holten (gult kort)

Indskiftninger:
60. Martin Lauritsen ud Christian “GG” Gammelgaard ind
74. Filip Højgaard ud Magnus Hatting ind
81. Anton Stage ud Lucas Hove ind

Andreas Jungdal

Oska Bagge
Peter Ullum (anfører)