Det lignede længe et nederlag for Vejle Boldklubs U17-mandskab, men med en scoring inde i dommerens tillægstid sikrede anfører Anton Stage vejlenserne et fortjent point. Inden den udlignende scoring var der gået 90 minutter, hvor værterne var rigtig meget på bolden mod en hårdt arbejdende modstander, som ikke havde noget imod ikke at have bolden så meget.

For første gang i sæsonen havde cheftræner Kim Leth Andersen valgt en 3-4-3 formation, hvilket blandt andet betød at Lucas Nielsen var tilbage i startopstillingen.

Kampens indledning var forholdsvis lige dog med VB, som de dominerende. Blandt andet måtte gæsternes målmand hive et stor redning frem på et ellers godt hovedstød fra topscorer Wahid Faghir. Efter en halv time kom gæsterne foran, da et frispark gik hele vejen igennem feltet og ind ved bagerste stolpe. Det var SønderjyskEs første skud på mål i kampen, så det kunne man godt kalde effektivitet. U17-drengene havde mange lige ved og næsten situationer, men kvaliteten i den sidste aflevering var ikke på højeste niveau i kampen.

I pausen måtte VB udskifte en skadet Oska Bagge med Martin Lauritsen, hvilket betød en tilbagevenden til 4-3-3 formationen, som U17-mandskabet har praktiseret hidtil i sæsonen.
– Vi forsøgte at spille 3-4-3 for at få vores backs længere frem på banen for at udnytte deres fart. Det lykkedes tildels i første halvleg, og det var positivt at se, at vi er nået så langt med holdet, at vi kan spille forskellige formationer nu, siger Kim Leth Andersen, som kunne se et Vejle-mandskab, der i anden halvleg pressede SønderjyskE langt tilbage på banen.

I anden halvleg fik Vejle Boldklub tilkendt et straffespark begået mod Anton Stage. Topscorer Wahid Faghir skulle sparke, men topscoreren blev læst af gæsternes målmand, og det blev ikke til den niende sæsonscoring for landsholdsspilleren. Presset fortsatte og værterne fik også korrekt annuleret et mål ved Guy Maneekorn Jensen efter et ellers glimrende angreb.

Selvom vejlenserne pressede og pressede så lignede det et nederlag, men inde i overtiden sparkede Anton Stage et frispark fra midterlinjen, der sejlede ind i målhjørnet til en fortjent udligning.
– Det var en mærkelig følelse efter kampen. Vi følte, at vi havde tabt to point, da det var en kamp, som vi skulle have vundet. Men når vi samtidig udlignede så sent, så kan vi ikke tillade os at være rigtig skuffede, beretter Kim Leth Andersen.

Statistikkerne fra kampen understreger cheftræneren ord. SønderjyskE havde to skud på mål, mens Vejle Boldklub havde 17, hvor otte af dem var indenfor målrammen.

Det ene sendte Vejle Boldklub tilbage på 1. pladsen i rækken dog med flere kampe, inden de bagvedliggende mandskaber.
Vejle Boldklubs U17-mandskab spiller igen på lørdag på udebane mod Brøndby.

Kampfakta U17-kampen:
Vejle Boldklub-SønderjyskE 1-1 (0-1)
31. 0-1
90. 1-1 Anton Stage

Indskiftninger:
45. Oska Bagge ud Martin Lauritsen ind
78. Filip Højgaard ud Lucas Hove ind

Andreas Jungdal

Oska Bagge
Lucas Nielsen
Oliver Nielsen

Mathias Voss