VB ydede en betragtelig bedre indsats i dagens testkamp i Randers, end det var tilfældet for to dage siden i Telia Parken. NordicBet LIGA-holdet var det bedste mandskab, indtil masseudskiftningerne satte ind. Med et udvidet ungdomshold på banen blev vejlenserne naturligvis presset, men de unge VB’ere stred sig godt igennem og reddede et retfærdigt 1-1 resultat i hus.

Det var et VB-hold med tre ændringer i startopstillingen, der stillede op på kunstgræsbanen ved BioNutria Park under en kold og blytung januarhimmel.

Pavol Bajzas fingre var atter intakte efter uheldet med en frokostkniv, der holdt ham ude af FCK-kampen, og slovakken genindtog sin plads i målet. Bagkæden og midtbanen var intakte, mens Jonas Andersen og Lucas From var nye i en angrebsduo med Allan Sousa liggende lige bagved. Imed Louati var ude med en knæskade, mens Agon Mucolli var bænket. D’Avila Ba Loua var stadig ukampdygtig med en skade, mens Arbnor Mucolli var på landsholdsopgave for Albanien.

Superligaholdet lagde ud med en gylden mulighed efter allerede en håndfuld minutter. Lucas Haren fik en friløber, da VB’s offside fælde – ifølge linjedommeren – kiksede, men afslutningen strøg uden om mål. Gæsterne overtog nu styringen og kontrollerede i vid udstrækning 1. halvleg. Den unge angrebsduo gjorde det fint, og den pågående Jonas Andersen var tæt på at komme til afslutning i et par tilfælde af uopmærksomhed i Randers-forsvaret.

Allan Sousa bragte fortjent vejlenserne foran efter et stort kvarter. Han modtog bolden midt for mål, og efter et par træk passerede han sikkert Frederik Due i RFC-målet. De største chancer tilfaldt fortfarende udeholdet i resten af halvlegen. Jonas Andersen havde en fin mulighed efter et Schoop-indlæg, men skød forbi, og Allan Sousa skød ligeledes snært forbi spillet flot op af Jonas Andersen.

Superligaens bundhold havde ud over Harens friløber kun en enkelt mulighed før pausen – Bashkim Kadrii headede forbi på Lucas Harens indlæg. VB udskiftede fem mand i pausen. Bajza, Schoop, Nicolaj Madsen, Rasmus Lauritsen og Jonas Andersen gik ud og blev erstattet af Thomas Hagelskjær, Kim Elgaard, Mads Lauritsen, Agon Mucolli samt prøvespilleren Dino Hasanovic. Bosnieren gjorde en udmærket i figur på midtbanen de sidste 45 minutter.

RFC’s Marcus Mølvadgaard burde have udlignet kort efter pausen på et indlæg fra Erik Marxen, men han skød forbi fra tæt hold.

Efter 56 minutter havde yderligere fire VB’ere fra startopstillingen spillet færdig. Ind kom Thomas Gundelund, Kasper Poulsgaard, Mohammed Al-Hardan og Emil “Agger” Nielsen. Et par minutter senere gik Allan Sousa og Lucas From ud som de sidste fra startopstillingen og blev erstattet af Thais Damgaard Nielsen og Rami Ayman. VB havde en enkelt stor mulighed, da Al-Hardan blev pareret af Due efter fornemt opspil ved unge Gundelund og Agon, men ellers blev de unge vejlensere i stigende grad presset bagud af randrusianerne, som ganske vist også skiftede flittigt ud, men hovedsageligt havde reserver fra førsteholdstruppen at sætte ind. Thomas Hagelskjær måtte således diske op med et par klasseredninger efter forsøg fra Vladimir Rodic og Nikola Djurdjic.

1-1 skulle det dog fortjent blive, da Brandur Hendriksson omsatte et straffespark i mål. Gemytterne var ved at komme en smule i kog, da Dino Hasanovic efter randrusiansk synspunkt begik et frispark mod Hendriksson, som imidlertid ikke blev dømt, og VB fortsatte angrebet. Det fik bl.a. RFC’s iltre hollandske træner Ricardo Moniz til at entre banen i bedste ”Lino Cervar-stil”…

Ganske salomonisk endte det hele dog passende 1-1, og der er grund til at glæde sig over en opløftende VB-indsats.

Sådan så Randers FC kampen.

Kampfakta:
Randers FC – Vejle Boldklub 1-1 (0-1)
17. 0-1 Allan Sousa
79. 1-1 Brandur Hendriksson (straffespark)

Kort:
90. Agon Mucolli (gult kort)

Indskiftninger:

Dino Hasanovic (prøvespiller)

Tilskuere: Cirka 250
Dommer:
Patrick Remon Andersen (2DV)

Randers FC (4-4-2): Frederik Due – Johnny Thomsen (46: Tobias Damsgaard), Mads Agesen (46: Joel Allansson), Kasper Enghardt (70: Gustav Overgaard), Kevin Conboy (46: Erik Marxen) – Saba Lobjanidze (46: Vladimir Rodic), Nicolai Poulsen (46: Joni Kauko), Frederik Lauenborg (46: Brandur Hendriksson), Lucas Haren (46: Leonardo Santiago) – Eero Markkanen (46: Marcus Mølvadgaard), Bashkim Kadrii (46: Nikola Djurdic)