Vejle Boldklubs reservehold tabte for anden uge i træk, da det blev 1-2 mod OB mandag eftermiddag på Nature Energy Park. Jonas Andersen udlignede efter en halv time en tidlig fynsk føring, men Mathias Brems sikrede med et sejrsmål tyve minutter før tid de unge fynboer tre points.

VB var rejst til Odense med et blandet reservehold. I forhold til den trup der blev offentliggjort i går søndag, var også angriberen fra New Zealand Matthew Palmer inkluderet. I startopstillingen havde trænerduoen med Johan Sandahl og Morten Bisgaard, fundet plads til Rasmus Fink Hansen, Middelfart, på venstreback og Kristian Weber, Middelfart, på venstrekant, men ellers var det en god blanding af A-trup og U19-Ligaspillere. OB kom med et ungt reservehold bestående af U19-spillere og Oliver Christensen fra A-truppen.

Fynboerne kom bedst ud til kampen og målscorer til 1-0 Max Fenger ramte overliggeren tidligt inden han efter et lille kvarter gjorde det til 1-0. Angriberen fik afsluttet godt, men Zanette reddede for VB. Returen var den tidligere FC Roskilde-angriber dog over og kunne score.

– OB er klart bedst i begyndelsen af kampen, men efter 25 minutter kommer vi bedre med. Vi bringer mere energi og det betyder også, at vi kommer længere frem på banen. Efter 31 minutter får vi så udlignet. Det er Rasmus Fink der slår et tidligt indlæg. Det bliver til en god chance for Jonas Andersen og han kan score til 1-1 på et hovedstød, siger Morten Bisgaard.

Efter udligningen slutter VB halvlegen godt af. Kristian Weber har en afslutning i feltet og OB er tæt på at score selvmål.

– Vi har overtaget i det sidste kvarter før pausen. Udligningen gjorde meget godt for os, men vi fik desværre ikke sat et mål mere ind. I begyndelsen af halvlegen havde vi udfordringer med at spille os ud af deres pres, men det lykkedes vi bedre med mod slutningen.

Efter sidebyttet og en VB-udskiftning kom gæsterne fornuftigt i gang med de sidste 45 minutter. Wang Zhenao havde et gennembrud efter 49 minutter og tre minutter senere fik Allan Sousa muligheden på et frispark. OB-keeperen reddede dog forsøget fra brasilianeren.

– I den periode er det en lige kamp, men OB får scoret da der mangler cirka tyve minutter. Deres unge back Grubbe slår den ind i til Mathias Brems, der bagerst i feltet kan score. Vi har lidt skudmuligheder i de sidste kvarter, men først i tillægstiden kommer den chance, der kunne have givet os et resultat. Efter et hjørnespark falder bolden ned for Magnus Enggaard på kanten af det lille felt. Han afslutter og målmanden laver en god redning, siger Morten Bisgaard.

Kort efter fløjtes der af i Odense og OB besejrer vejlenserne 2-1. VB kom godt i gang med forårets reserveholdsturnering med fire sejre på stribe, men har inden for den sidste uge tabt til FC Midtjylland og nu OB.

– OB havde mange unge spillere med og vi kom med et lidt blandet hold. I nogle afgørende sekvenser, mangler vi den kvalitet, som vi burde have. Vi mangler kvaliteter på bolden og løber i nogle perioder ikke nok dybt på dem, men jeg kan som sådan ikke, klandre spillernes for deres indstilling. Den var god og der blev fightet, som der skulle. Spillet flød bare ikke, som vi havde ønsket, siger Morten Bisgaard.

Kampen gav spilletid til Mathias Hebo, Vladis Emmersón og Arbnor Mucolli, der ikke har spillet så meget på Superligaholdet i den sidste periode.

– I det perspektiv, var kampen vigtig for de spillere. De kom med den helt rette indstilling og spillede alle 90 minutter. Det er vigtigt at holde alle spillere skarpe i denne fase af sæsonen og det hjælper disse kampe med. De havde et godt udtryk i forhold til kampen og deres holdkammerater og det kan jeg godt lide, siger Morten Bisgaard, der også havde fine bemærkninger i forhold til Fink og Weber fra Middelfarts 2. divisionshold.

– Rasmus Fink spiller en for ham uvant position på venstreback, men gør det godt. Han laver en flot assist til Jonas Andersens scoring. Kristian Weber spillede længere fremme på banen og han gjorde også en god figur og havde en god afslutning, siger Morten Bisgaard.

Reserveholdet spiller allerede igen på tirsdag den 7. maj, hvor modstanderen er Esbjerg på udebane. Efter det opgør venter der kun kampen mod FC Midtjylland i Ikast den 13. maj. Se stillingen i puljen her.

Læs hvordan OB så kampen her.

Reserveholdsturneringen, Nature Energy Park, Odense
Mandag den 29. april 2019 kl. 14.00
OB – Vejle Boldklub 2-1 (1-1)
14. 1-0 Max Fenger