Et hold primært bestående af unge reservespillere tabte fredag formiddag lokal tyrkisk tid en træningskamp til Academia Rapid Bukarest fra Rumænien. Alexandru Boiciuc scorede sit første mål i VB-trøjen, mens der var de første spilminutter i 2018 til D’Avila Ba Loua. Dobbelt målscorer for rumænerne var den 40-årige Daniel Pancu, der i 2003 scorede for Rumænien i Parken mod Danmark i en EM-kvalifikationskamp.

Cheftræner Adolfo Sormani havde samtlige spilleklare spillere i aktion i fredagens to kampe. Den første stod mod Rapid Bukarest fredag kl. 11.00 lokal tid på stadionbanen i Side, hvor VB har spillet flere af træningskampene under træningslejren. På mål var valgt Bryan Vinicius – som navnet antyder, i familie med Dominic Vinicius – da en skade betød at Thomas Hagelskjær skulle spille kampen om eftermiddagen mod Grozny. I forsvaret med Yu Wei og Ritter på backpositionerne, mens Mads Lauritsen og Poulsgaard huserede centralt. På midtbanen lå Schoop bagerst med Elgaard og Agon Mucolli foran. Helt på toppen Arshakyan og Boiciuc med Lucas From lige bagved. VB kom bagud efter en lille halv time, da rumænerne scorede til 1-0. Men den eneste VB’er med fortid i rumænsk fodbold – Alexandru Boiciuc – slog til et par minutter inden pausen med et godt spark og scorede. Sejrsmålet blev sat ind efter godt og vel en times spil og selvom vejlenserne forsøgte, så kom de aldrig tilbage i kampen og 1-2-nederlaget blev VB’s første under træningslejren i Tyrkiet.

Teknisk chef Jacob Krüger fulgte kampen fra sidelinjen og beretter følgende til hjemmesiden.

– Vi taber 1-2 i dagens første kamp. De første 45 minutter er meget lige, men vi er ikke oppe at ramme 100 procent af det, vi kan forvente. Alexandru Boiciuc scorer et flot mål med højrebenet efter en god vending. Vi skifter to spillere i pausen og spiller en rigtig god 2. halvleg. Presset på Rapid Bukarest bliver tungere og tungere, men de slog til på en kontrachance og scorede et flot mål. Vi skabte chancer til at score mere end det ene mål før pausen. Schoop rammer stolpen, Mads Lauritsen har en god afslutning og vi får et mål underkendt for offside. En rigtig god præstation af alle spillere efter pausen. Lucas From, Kim Elgaard og Alexandru Boiciuc stod stærkt i billedet. Efter en jævnbyrdig 1. halvleg og en 2. halvleg med os som de dominerende, er skæbnen hård ved spillerne og vi taber, men det skal ikke overskygge mange positive elementer, siger Jacob Krüger.

D’Avila Ba Loua har siddet udenfor i store dele af opstarten og plejet en mindre skade, men ivorianeren er på vej tilbage og spillede den sidste halve time mod Rapid Bukarest.

Læs hvad Vejle Amts Folkeblad skriver om kampen her. Læs Academia Rapid Bukarests kampreportage her og se et billedgalleri fra kampen.

Kampfakta:
Academia Rapid Bukarest – Vejle Boldklub 2-1 (1-1)
34. 1-0 Daniel Pancu
43. 1-1 Alexandru Boiciuc
62. 2-1 Daniel Pancu

Kort:
79. Mads Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:
46. Yue Wei ud Wang Zhenao ind