I den eneste test mod et hold fra samme række spillede VB sent onsdag eftermiddag 1-1 mod nyoprykkede Kolding IF på Autocentralen Park. Der var et umiskendeligt præg af sommerferiekamp over løjerne, som på ingen måde efterlod tilskuerne på kanten af stolene.

Der var i VB’s tredje testmatch kun en enkelt genganger fra startelleveren mod Esbjerg i lørdags – brasilianske Dantas. Som træner Gâlcă havde forudskikket, blev der en del spilletid til de VB’ere, der ikke har fået så meget tid på grønsværen. KIF mødte fra start med noget, der ligner et førstehold.

I VB’s 4-1-4-1 opstilling stod Zanetti mellem stængerne med Gundelund, Greve, Dantas og Amundsen foran sig i bagkæden. Lundrim Hetemi og Nicolaj Madsen lå inde centralt med Mucolli, Hebo og Kudsk foran. Fremme Gustaf Nilsson.

Seneftermiddagsheden indbød ikke til det høje tempo, hvilket aktørerne da også efterlevede. Ganske mange tilskuere – heraf en god del fra Vejle – kunne se en 1. halvleg på det jævne med få målchancer. Gæsterne var mest på bolden og kom i starten et par gange godt over venstrekanten, hvor Christian Kudsk fik smidt nogle fine flade indlæg – dog uden målbart resultat. Samme Kudsk fik testet keeper Rinke med et godt forsøg, mens Hebo sparkede snært over.

Således lå det ikke lige i kortene, at de hvidblå skulle komme foran, men det var, hvad der skete efter en halv time. Ex-VB’er Denis Fazlagic rykkede godt i højre og fik sparket mod mål. Zanette halvklarede, men Koldings nyerhvervelse fra Fredericia, Niels Letort, var først over bolden og sparkede fladt i mål til 1-0, hvilket forblev stillingen ved pausen.

Fra starten af 2. halvleg kom Hagelskjær, Dmytro Shcherbak, Ramadani og Davidsen ind for Zanette, Hebo, Nicolaj Madsen og Amundsen. Med en time spillet afløste Schoop, Mads Lauritsen, Lucas Jensen, Gryn og Finnbogason Hetemi, Dantas, Mucolli, Kudsk og Nilsson. Og endelig kom Foday Manneh på banen de sidste 20 minutter for Gundelund. Mads Greve var således den eneste VB’er, der spillede 90 minutter. Også KIF skiftede massivt og bragte reserver og prøvespillere. VB fik nu med noget, der efterhånden lignede et førstehold, et solidt tag på kampen, men stadig uden at skabe et væld af chancer.

Inden Christian Kudsk blev udskiftet, burde han dog have haft et straffespark for et glasklart benspænd i feltet, men dommer Jonas Rossens fløjte lod sig ikke høre. Ellers var indskiftede Lucas Jensen den, der var tættest på en udligning, men den tidligere Vendsysselspiller var uvenner med aluminiumsstængerne. Først headede højrekanten på overliggeren efter hjørne, og ti minutter senere var det stolpen, der tog fra på Jensens forsøg.

Ellers blev der fyret med løst krudt fra Superliganedrykkerne, men fortjent var det dog, at prøvespilleren Dmytro Shcherbak i det 83. minut kunne udligne fladt efter hjørne – Lucas Jensen havde assisten. En kamp til fodboldens store Glemmebog. Vejlenserne har dog allerede på lørdag mulighed for at finde tilbage til de lovende takter fra Esbjerg-kampen, når SC Weiche Flensburg 08 gæster Vejle Stadion kl. 14.00.

Sådan så Kolding IF kampen.

Se målene fra kampen her.

Træningskamp, Autocentralen Park, Kolding Stadion
Onsdag den 10. juli 2019 kl. 17.00
Kolding IF – Vejle Boldklub 1-1 (1-0)
30. 1-0 Niels Letort