VB var snublende tæt på sin første sejr i Reserveholdsturneringen, men i de absolut døende sekunder fik SønderjyskE – ikke ufortjent – udlignet til 1-1. To stærke hold med masser af spillere fra de respektive førsteholdstrupper gav hinanden en spændende og underholdende kamp i VB Parken.

Der var masser af scoringsmuligheder fra kampens første minut mellem to hold, der ville frem over stepperne. Adam Jakobsen og Nathan Oduwo testede straks SE’s nye keeper Reice Charles-Cook med fine forsøg. I den anden ende var Mads Hvilsom efter syv minutter fri, men blev tacklet i skudøjeblikket. Der var fortsat gode mulighedere i den tempofyldte forestilling. Murray fyrede et godt langskud af, som gik snært forbi, mens Oduwa traf overliggeren. I den anden ende var Tchuanemi helt fri i offside-lignende position, men en mirakelredning af Zanette forhindrede en SE-føring. VB’s to nyerhvervelser, Oduwa og Yurchenko, blev udskiftet allerede inden pausen, men nåede at vise prøver på deres kvaliteter.

Også efter pausen var der rige scoringsmuligheder. Zeng traf opstanderen, mens Silenzi spillet flot fri af Adam Jakobsen måtte se Charles-Cook fodparere. Efter en time var SønderjyskEs Jeppe Simonsen helt fri i venstresiden, men Zanette fik snittet bolden, så heller ikke denne chance gav bonus. Den brasilianske keeper stod en god kamp og er på bedste Neuer-vis ikke bange for at gå ud af sit mål og gribe rettidigt ind.

1-0 blev det så efter 66 minutter. Et fint indlæg af Zeng blev flot pandet ind af Silenzi. Sønderjyderne pressede voldsomt på mod slutningen, og Søren Frederiksen var helt fri efter en vejlensisk blottelse, men den tidligere VB-spiller skød forbi. Ufortjent var det ikke, at gæsterne i de absolut døende sekunder af overtiden fik udlignet. Tchuanemi støvede af efter en i øvrigt fremragende Zanette-halvklaring.

– En god præstation med masser af energi og fremadrettet spil, hvor vi skaber fine chancer, konkluderede Morten Bisgaard, som sammen med Giovanni Mazzella tager sig af reserverne. – Jeg var glad for kampen. Vi møder et rigtig stærkt SønderjyskE-hold, og det gav vigtige spilminutter til ikke mindst vore nye spillere. Med henblik på onsdagens pokalkamp var det vigtigt. Oduwo viste gode aktioner, og Yurchenko er dygtig på bolden, men er selvfølgelig bagud træningsmæssigt, sagde Bisgaard, som igen var imponeret af ghaneseren Ibrahim Fard fra U-19, som gjorde det strålende på højre back gennem alle 90 minutter.

– En fin kamp, var også den gamle VB-kæmpe Anders Egholm enig i. Egholm spillede hele kampen i SE-midterforsvaret, efter at han sad på bænken i gårsdagens SL-opgør.

– Vi var ikke skarpe nok før pausen, hvor vi fik for lidt ud af vores gennembrud. VB gør det godt med et i alt fald mod slutningen urutineret hold, og uafgjort er vist fair nok set over hele kampen. Jeg har tidligere været med i reserveholdskampe, som bar præg af, at holdene bestod af skuffede spillere, som ikke rigtig gad spille på andetholdet, men både vores opgør i Haderslev og det i dag har været fine kampe med høj intensitet, siger Anders Egholm.

Egholm er tilfreds med den rolle, han har i SønderjyskE som lejlighedsvis indhopper i SL-kampene. – Jeg bidrager med min rutine til træning, i reserveholdskampene og i mine indhop på SL-holdet. Jeg kan altid guide de unge lidt, men jeg kan da godt mærke, at kroppen er blevet 35.

Egholm har kontraktudløb til vinter og ved endnu ikke helt, hvad fremtiden vil bringe. – Jeg er optaget på fysioterapeutskolen, men vil da heller ikke afvise en forlængelse. Heller ikke en evt. træneruddannelse kan jeg udelukke, funderer den sympatiske forsvarskæmpe.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Lørdag den 6. oktober 2018 kl. 12.00
Vejle Boldklub – SønderjyskE 1-1 (0-0)
67. 1-0 Christian Silenzi