I en udmærket reserveholdskamp dagen efter NBL-opgøret delte Viborg FF og VB salomonisk ved på førstnævntes træningsanlæg på Kirkebækvej at spille 1-1. Et ganske retfærdigt resultat målt på spil og chancer, men vejlenserne vil nok ærgre sig over de grønblusedes udligningsmål, der faldt på straffespark ganske kort før tid.

VB stillede med Thomas Hagelskjær på mål og med Kerim Memija, Juhani Ojala, Mads Lauritsen (anfører) og Magnus Enggaard i bagkæden. Lundrim Hetemi og Adama Fofana spillede på den defensive midtbane og havde Vitinho, Arbnor Mucolli og Magnus Grødem foran sig. Helt fremme Brenner.

Som altid i reserveholdskampe var 1. halvleg mest seværdig – inden masseudskiftningerne tog fart. Spillet var afvekslende med gode muligheder i begge ender. Mucolli var fri spillet op af Grødem, men VFF-keeper Mads Knügle var hurtigt ude af sit mål. De to VB’ere byttede roller lidt senere, da Mucolli spillede Grødem helt fri, men igen reddede Knügle.

Både Vitinho og Brenner forsøgte sig flittigt defra, men brasilianerne manglede lidt træfsikkerhed, og forsøgene gik over mål. Norske Magnus Grødem, der gjorde en fin figur, var også målsøgende, men sparkede forbi på en god mulighed.

Også viborgenserne ville være med, og specielt Tobias Bech var tit på spil – bl.a. med en afslutning på ydersiden af stolpen. 1. halvleg forblev dog målløs. Alexander Jensen og Villads Rasmussen fra U19-Ligaholdet afløste fra 2. halvlegs start Fofana og Magnus Enggaard. Kort efter pausen bragte gæsterne sig foran, da Arbnor Mucolli, som var med i de fleste af vejlensernes offensive tiltag, sænkede et frispark i mål.

2. halvleg havde ikke de første 45 minutters kvalitet og intensitet, og målchancerne var færre. De få, der var, tilfaldt viborgenserne. Jatta sparkede over mål, da Hagelskjær var fanget ude af sit mål, og Tobias Bech sparkede på overliggeren. Urimeligt var det således ikke, at hjemmeholdet fik udlignet kort før tid. Vitinho havde forvildet sig ned i eget straffesparksfelt, hvor han væltede Simon Søndergård, og Emil Scheel omsatte sikkert straffesparket til 1-1. Matthew Conroy, Lucas Chang-Andersen, Aidan Liu og Foday Manneh kom på banen i løbet af 2. halvleg og afløste Mucolli, Hagelskjær, Ojala og Grødem.

Der var i løbet af kampen advarsler til begge brasilianere, Vitinho og Brenner. En fornuftig kamp for reserverne, hvor de nye spillere fik vist deres værd, og også andre bød sig til i forhold til førsteholdet eller spillermarkedet.

Morten Bisgaard: Spillerne kom med god energi og power
– En rigtig god andetholdskamp mod en fin modstander med mange profiler, konkluderede træner Morten Bisgaard, der sammen med U14-elitetræner Kenneth Ravnborg stod i spidsen for holdet.

– Spillerne kom med god energi og power og en vilje til at gøre det godt. Selvfølgelig er det et hold, der er sat sammen til lejligheden og mangler den defensive organisation, men alligevel ser det fornuftigt ud.

Bisgaard mente ikke, nogen skilte sig negativt ud og fremhævede bl.a. klubbens nye nordmand Magnus Grødem.

– Han kan noget – har speed, teknik, flair og flow. Men konkurrencen er hård. Fx er Arbnor Mucolli jo i dag med i det meste. Vitinho og Brenner mangler endnu kendskab til europæisk fodbold, men de forbedrer sig til stadighed, så også ros til dem. Lundrim Hetemi spiller en stor kamp. Den nye finne Ojala er rutineret, udstråler ro, er god med hovedet og har en fin venstrefod.

Også U19-Ligaspillerne var Bisgaard godt tilfreds med.

– Magnus Enggaard spiller en god 1. halvleg på backen, og også Villads Rasmussen gør en fin figur efter pausen, skønt backen ikke er hans plads. Men en klog spiller!

Læs hvordan Viborg så kampen her.

Reserveholdstræningskamp, Viborg FF’s træningsanlæg, Kirkebækvej
Fredag den 30. august 2019 kl. 14.30
Viborg FF – Vejle Boldklub 1-1 (0-0)
51. 0-1 Arbnor Mucolli