Vejle Boldklub og forsvarsspilleren Rasmus Lauritsen har forlænget den kontrakt der havde udløb i sommeren 2019 med yderligere et år, så den 21-årige forsvarsspiller nu har aftale med NordicBet LIGA’s tophold til sommeren 2020.

VB oprustede spillertruppen med flere udefrakommende spillere denne sommer. Blandt dem var den unge midstopper fra Skive IK, Rasmus Lauritsen, der blev købt fri af SIK og tiltrådte i Nørreskoven på en to-årig aftale. Mindre end tre måneder inde i den kontrakt vælger parterne nu at forlænge med yderligere et år.

Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, sætter ord på kontraktforlængelsen og Rasmus Lauritsens betydning for holdet.

– Rasmus Lauritsen har taget os alle sammen med storm. Præstationerne og tilgangen har været meget professionel og han har arbejdet vanvittigt hårdt og dedikeret på træningsbanen og det har man kunnet se i kamp, hvor han har været stærk. Udenfor banen bidrager Rasmus Lauritsen til et godt omklædningsrum og et godt miljø, så denne hurtige forlængelse af kontrakten, skal ses som en belønning for den fantastiske start Rasmus har fået i VB, siger Jacob Krüger.

Rasmus Lauritsen har – fraset udekampen mod Skive hvor han afsonede karantæne – spillet fast i det centrale forsvar ved siden af Mads Greve. De to er væsentlige årsager til, at kun et hold i NordicBet LIGA har indkasseret færre mål end VB.

– Der er fortsat et stort potentiale i Rasmus og man skal huske, at han kun er i gang med det tredje år som seniorspiller. Med Mads Greve danner Rasmus Lauritsen et stærkt stopperteam sammen Kasper Nøhr og nytilkomne Mads Lauritsen. Rasmus er inde i en god udvikling, men han kan stadig bygge på og det ser vi frem til at præge i de kommende sæsoner, siger Jacob Krüger.

Rasmus Lauritsen: Jeg bliver udfordret af trænerne dagligt
21-årige Rasmus Lauritsen er glad for den første tid i VB og han fremhæver både spillere og trænere samt Vejle Boldklubs dedikerede fans som grunde til, at han forlænger yderligere et år med klubben.

– Jeg er positivt overrasket over, at jeg efter et par måneder i klubben forlænger. Den første tid har været spændende og udfordrende for mig som fodboldspiller. Alt i klubben er på et højt professionelt niveau og det er meget udviklende. Trænerteamet er virkelig inspirerende at arbejde under. De vil – ligesom mig selv – hele tiden forsøge at gøre det hele lidt bedre, og har fokus på mange detaljer i spillet. Det har jeg lært meget af, siger Rasmus Lauritsen.

– Som fodboldspiller er jeg meget skeptisk. Jeg vil være bedre til så meget som overhovedet muligt. Fra trænerstabens side er der fokus på fødderne og kroppen, at vi bruger det bedst muligt og udvikler det. Klubbens fysiske træner har stor indflydelse på træningen og vores bevægelighed og arbejde med kroppen er et fokuspunkt. Det er fedt og alt fra klubbens side er meget gennemarbejdet. Det smitter af på spillerne, siger Rasmus Lauritsen.

Den unge midterforsvarer kom til Nørreskoven med halvanden sæsons erfaring fra landets næstbedste række. Lauritsen er hurtigt blevet en yndling i fanblokken hos Crazy Reds og Forenet Nørreskoven og han fremhæver også fansenes betydning.

– De har taget virkelig godt imod mig. Det er ret overvældende, at de har sunget mit navn så meget. Jeg har ikke oplevet før, at opbakningen har været så markant både på ude- og hjemmebane. Man mærker, at man er en del af en stor klub når man spiller for dem. Jeg er vild med fankultur og Vejle Boldklubs fans har været en konstant støtte for os spillere i sæsonen. Jeg ser frem til de kommende år i Vejle, hvor både min og holdets udvikling skal fortsætte, siger Rasmus Lauritsen.

Han begyndte fodboldspillet i Brande IF, men skiftede senere til FC Midtjyllands ungdomselitehold. I januar 2016 skiftede Rasmus Lauritsen til Skive IK, hvorfra han denne sommer blev solgt til Vejle Boldklub. I VB-trøjen er klubbens nummer 4 noteret for 9 kampe og 3 mål.