Med Ylber Ramadani som kampens spiller og en sjælden matchvinder udnyttede VB 100 procent, at de to forfølgere, Viborg og Fredericia i weekenden kom snublende af sted i forårspremieren. Med 1-0 sejren over HB Køge foran over 4000 tilskuere har VB nu skabt et hul på seks og syv point ned til de to konkurrenter.

Med en skadesfri trup til rådighed kunne træner Gâlcă vælge fra alle hylder. 14 kampe i træk som ubesejret gav dog ikke grobund for de store ændringer – størst spænding knyttede der sig til back- og fløjpladserne, hvor Mølgaard, Davidsen, Lucas Jensen og Mucolli trak det længste strå. Foran Groothuizen stillede VB således med en bagkæde, der hed Mølgaard, Ojala, Greve og Davidsen. Ramadani, kaptajn Schoop og Montiel var at finde på midtbanen, Lucas Jensen og Mucolli på kanterne og Finnbogason helt fremme.

Kalenderen viste første forårsdag, og vist kan man da finde en spirende anemone eller andre vårbebudere, hvis man pirker lidt i Nørreskovens bund. Iskolde regnbyger drev dog ind over Nørremarken op til kampen, men da dommer Chris Johansen fløjtede op, blev de afløst af en optimistisk martssol. En hård vind og en blød bane efter den rekordvåde vinter gjorde dog ikke betingelserne optimale for aktørerne.

Også Kong Hans’ Eg må snart mærke forårsfornemmelserne og gøre sine knopper klar til udspring. Det legendariske træ prydede VB-bluserne til dagens match som symbol på de sociale initiativer, som klubben sammen med en række sponsorer tager for udsatte børn og unge.

Efter en lidt hektisk start med mange lange bolde uden den store adresse fik kampen efter en halv snes minutter sat sig. VB fik mere ro på spillet og tilkæmpet sig et klart overtag. Kvalificerede langskud fra Lucas Jensen, Montiel (to gange) og Mucolli tvang i alle tilfælde HB Køge-keeper Mendoza til at give hjørne.

En halv snes gange i alt fik det dominerende VB-mandskab mulighed for at serve fra flaget, men kun en enkelt gang blev det for alvor farligt. Ojala fik headet, men pragtredning af Mendoza – 1. halvlegs største chance. Køgenserne var sjældent nærgående, men stod fornuftigt i defensiven og fik ødelagt vejlensernes flow, så 1. halvleg blev en lidt urytmisk affære, og den kastede trods stor VB-dominans da heller ingen mål af sig.

Billedet fortsatte efter pausen. Hjemmeholdet var i kontrol – mistede man bolden, fungerede genpresset upåklageligt, og snart var bolden på rød-hvide fødder igen.

Efter at anfører Schoop havde advaret køgenserne med et fladt skud snært forbi den fjerneste stolpe, kom værterne med en time spillet fortjent foran. VB’s utrættelige midtbanedynamo Ylber Ramadani var engang ikke kendt som specielt målfarlig, men med et prægtigt langskud scorede han faktisk for anden turneringskamp i træk. Albaneren nettede også i den uforglemmelige sidste kamp i efteråret, da VB vandt 4-3 i Viborg.

Kort efter scoringen blev Arbnor Mucolli, som havde spillet fine 60 minutter, skiftet ud med Sergiy Gryn. VB-chancerne tog nu til i antal og farlighed. Finnbogason headede over, og Ramadani fyrede endnu engang et langskud af – efter et Montiel-frispark i muren halvflugtede albaneren snært forbi Mendozas mål.

Også sjællænderne begyndte nu at vise tænder i en mere intens og spændende 2. halvleg. Mark Gundelach sparkede lige på Groothuizen, og Liam Jordan havde Svanernes hidtil bedste forsøg efter små 70 minutter, men Groothuizen feberreddede.

De rødblusede pressede på for at lukke kampen. En stærk Lucas Jensen fik headet på et Montiel-frispark, men HB Køges bedste, sprællemanden Mendoza, fik vippet bolden over tværribben. Montiel gav Finnbogason en friløber med en halv snes minutter igen, men Mendoza kom godt ud og fik blokeret. HB Køge-keeperen blev skadet i sammenstødet med VB-strikeren, men kunne dog spille kampen til ende.

Indskiftede Gryn fik bolden vippet uden om Mendoza, men bolden blev headet væk på stregen af Huja. Jacob Schoop sluttede rækken af fine VB-tilbud, da han fik halvflugtet perfekt. Hovedparten af de 4124 tilskuere havde allerede løftet armene halvt i jubel, men med en fantasiredning hindrede Mendoza VB-kaptajnens scoring.

De mange redninger fra sjællændernes målmand havde nær kostet dyrt, for i de døende sekunder af dommer Chris Johansens fem tillægsminutter havde HB Køge en monsterchance, som storspillende Indy Groothuizen imidlertid fik vippet uden om stolpen. Dermed sluttede kampen med en smal, men særdeles fortjent 1-0 sejr til vejlenserne, som generelt spillede en fin kamp.

Thomas Gundelund fik de sidste 10 minutter på banen for Montiel, mens Lucas Jensen måtte udgå med krampe i overtiden og overlade pladsen til Malte Amundsen. Der var advarsel til Gryn.

Næste opgave for de vejlensiske oprykningsaspiranter bliver på lørdag i Hvidovre. Crazy Reds arrangerer gratis bustur til kampen.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Søndag den 1. marts 2020 kl. 15.00
Vejle Boldklub – HB Køge 1-0 (0-0)
60. 1-0 Ylber Ramadani