Preben Jørgensen Huse A/S holder til på Gammelmarksvej tæt på motorvejen og Transportcentret – mange vil i december have set firmaets smukke julebelysning. Virksomheden, som har opgraderet sit sponsorat i VB fra sølv til guld, er et familiefirma, som i snart 50 år har produceret kvalitetshuse – mere end 3.500 huse er det blevet til.

Firmaet producerer huse i en afstand af max en times kørsel fra lageret i Ølholm. Preben Jørgensen har egne håndværkere, som er tæt på byggeprocessen og kan hente materialer fra eget tørt lager.

 

”Vi bygger små 100 huse om året,” siger bygmester og medejer Lars Jørgensen. ”Vi er specielt aktive i byer som Vejle, Horsens, Fredericia, Aarhus og Odense – knap så meget på vestkysten. Helt lokalt har vi pt. bl.a. gang i byggerier på Uhrhøj i Vejle samt i Jelling, Gedved og Kolding.”

 

Det var Lars Jørgensens far, Lars Jørgensen, som for 49 år siden stiftede firmaet i Ølholm. De sidste 10 år har Lars været medejer og stået i spidsen for virksomhedens drift. Hustruerne til både far og søn er også aktive i firmaet.

Hvor firmaet de første år byggede kataloghuse uden store valgmuligheder, er der i dag i langt højere grad tale om individuelle huse. ”Vi bygger efter kundernes ønsker og drømme,” siger Lars Jørgensen.

 

Det kan variere fra kommune til kommune, hvor hurtigt man får en byggetilladelse. ”Herudover går der jo også tid med tegninger etc., så der kan godt gå en tre-fire måneder, inden man kommer i jorden. Herefter er byggetiden godt seks måneder,” beretter Lars Jørgensen.

 

Preben Jørgensen huse er fuldmurede, hvilket er attraktivt i forhold til energi og indeklima, og firmaet er ifølge Lars Jørgensen Danmarks største producent af fuldmurede huse. ”De næststørste opfører under det halve antal huse i forhold til os. Og mange store typehusfirmaer gennemmurer slet ikke,” siger Lars Jørgensen.

 

Virksomhedens varemærke er kvalitet, og Preben Jørgensens håndværkere har stor erfaring – ja, en af dem kan såmænd fejre 40 års jubilæum.

”Vore huse kan godt være en smule dyrere end andre,” siger Lars Jørgensen. ”Det koster penge at holde på de rigtige folk, og det er vigtigt for os at have kontinuitet i vort håndværkerteam.”

Lars Jørgensen er selv byggeleder på alle projekter. Han holder stort fokus på at styre processen og fører tilsyn med, at samtlige byggerier lever op til tegningerne. ”Det vigtigste er et godt hus, som holder i rigtig mange år,” pointerer medejeren.

 

Sponsoratet i VB er først og fremmest med hjertet.

”Vi har været med i klubben godt 10 år,” fortæller Lars Jørgensen. ”Vi koncentrerer vore sponsorater omkring Tørring/Ølholm og om VB. Vi har stor passion for fodbold og elsker det sociale fællesskab omkring kampene på Vejle Stadion. Det er nok begrænset, hvad vi erhvervsmæssigt selv får ud af det, selv om vi ved, mange networker. De fleste har jo et hus i forvejen, og det er også svært at komme ind som underleverandør, idet vi i forvejen har vore faste, godt 35 underleverandører.”

 

Læs mere på https://www.prebenjorgensenhuse.dk samt på Facebook.