Efter kun tredive minutter i den sidste træningskamp i Tyrkiet, spillede Gustaf Nilsson den første time i angrebet, da vejlenserne tabte 5-3 til AaB i den sidste træningskamp inden den forestående forårspremiere i Superligaen. Den store svensker markerede sig med en hurtig scoring til 1-0 og yderligere to gode forsøg mod landsmanden Jacob Rinne.

– Det er bare dejligt at være fit igen og spille. Jeg havde problemer med lysken i efteråret og blev opereret, men nu er jeg klar igen og glæder mig til at spille. I den sidste træningskamp mod Cracovia Kraków i Tyrkiet spillede jeg en god halv time og mod AaB byggede jeg endnu mere på med 60 minutter. Det føles godt, siger Gustaf Nilsson.

Svenskeren åbnede scoringen på Hornevej i Aalborg Ø, da vejlenserne allerede efter seks minutter tog føringen i lørdagens test.

– Det er Jacob Schoop, der spiller en god bold dybt. Jeg tager et touch og scorer sikkert. Det er altid dejligt at score, men lækkert at gøre det mod Jacob Rinne (AaB’s svenske målmand, red.). Jeg kender ham godt, så det var perfekt, siger en smilende Gustaf Nilsson.

Landsmanden fik dog revanche overfor Gustaf Nilsson senere i halvlegen, da han pillede to gode afslutninger fra den svenske angriber.

– Jeg får en høj bold, som jeg tager ned. Vinklen er svær og der er ikke så mange med fremme. Jeg prøver med en flugter og rammer bolden godt, men Rinne er på plads med en god redning. Lidt senere slår Malte Amundsen et godt indlæg. Det er et tidligt indlæg, men jeg kommer godt op og header. Den sidder egentlig som den skal oppe ved overliggeren, men igen redder Rinne godt. Selvom jeg fik scoret på ham, så stod han stærkt. Med lidt mere tur i den, så havde jeg scoret et mål eller to mere. Selvtilliden er på plads og tre gode afslutninger på en halvleg er godt for en angriber, siger Gustaf Nilsson.

VB endte med at tabe træningskampen i Aalborg mod AaB med hele 5-3, men svenskeren mener ikke, at præstationen og spillet er så skidt, som cifrene antyder.

– Man skal ikke glemme, at vi resultatmæssigt har gjort det godt i Tyrkiet. Vi har holdt tæt i forsvaret. Der går for mange mål ind i dag, specielt før pausen, men det kan der rettes op på. Tre mål efter hjørnespark må ikke ske, så det skal vi have styr på. Men det skal ikke overskygge, at vi har haft en fin pre-season og mod AaB scorer tre mål og kommer frem til endnu flere chancer, siger Gustaf Nilsson.

– Det vi gør så godt mod AaB fremme på banen er, at vi strækker dem godt ud som hold. Vi kommer til at spille imellem deres kæder og det giver os chancerne. Vi kom for at spille vores eget spil og det lykkedes til en hvis grad. Selvom vi taber 5-3, så er jeg ikke nervøs. Vi skal bygge ovenpå den her præstation og det har vi en uge til. Der er noget, der skal justeres ved dødboldene defensivt, men det klarer vi, siger Gustaf Nilsson.

Svenskeren skal i gang med sin anden halvsæson i Nørreskoven. Han kom godt i gang i den røde trøje i sommer med assist og mål, men siden blev han sendt på sidelinjen af en skade.

– Som sagt, så glæder jeg mig til at komme i gang igen. SønderjyskE er en vigtig modstander for os at begynde med. De er et af de hold, som vi med gode resultater kan nå, men det kræver, at vi bliver ved med at spille godt. Kampen i efteråret mod dem, var vores indtil det udviklede sig uheldigt for os. Jeg tror på, at vi kan lave en god præstation mod dem igen. Vi har tolv kampe til at begynde med, hvor vi skal stille os så godt som overhovedet muligt. Så må vi se, hvor langt det rækker. Jeg er positiv omkring holdets muligheder, for stemningen og spillet har været godt efter vinterpausen, siger Gustaf Nilsson.

Tekst: Lars Christensen.