Som tilfældet var i tirsdagens pokalkamp i Valby, kan der ikke siges meget dårligt om moralen hos VB’s Superligahold. Efter en halvskidt 1. halvleg i Aalborg og nede 0-1 fik vejlenserne kæmpet sig flot tilbage i kampen, og ikke ufortjent sikrede Mads Greve et vitalt point i bundstriden til Team Sormani.

Der var ikke de store overraskelser i VB’s startellever. Foran Bajza udgjorde Rasmus Lauritsen, Greve og Mads Lauritsen bagkæden. Memija og Davidsen var wingbacks, mens Ramadani, Schoop og Hallberg lå inde centralt. Fremme Sousa og tomålsskytten fra Frem-kampen Adam Jakobsen. Hjemmepublikummet havde sat næsen op efter et gensyn med hjemvendte Lucas Andersen, som dog småskadet viste sig ikke at være i truppen.

AaB var mest på bolden før pausen og kom til en række indlæg fra både venstre- og højresiden – dog uden for alvor at blive farlige, og ofte blev aalborgenserne fanget i offside. De rød- og hvidstribede slog for det meste høje bolde ind, og det var ”Gefundenes Fressen” for VB’s airborn trebackkæde. En god chance havde Tom van Weert dog efter 12 minutter, da han kom til frit hovedstød, men lige på Bajza. De sortklædte VB’ere var dog endnu ufarligere i den modsatte ende. Kun Sousa formåede med sine driblinger og med et par behjertede forsøg at udfordre en solid AaB-defensiv ledet af anfører Jores Okore. Det trak op til en målløs halvleg, da Rasmus Thellufsen med fem minutter til pause blev spillet fri med en fin stikning, og han levnede ikke Bajza nogen chance – 1-0!

Målet fik VB til at vågne en smule op offensivt i slutminutterne inden pausefløjtet, og Sousa tvang keeper Jacob Rinne ud i en fin redning – ganske vist fra en meget spids vinkel. Også Rasmus Lauritsen bankede på med et hovedstød efter et Sousa-frispark – desværre lige på Rinne. Samtidig var der dog også et par pæne omstillingsmuligheder til nordjyderne.

Aalborgenserne var også farlige straks efter pausen i forbindelse med et par hjørnespark, men ganske overraskende kom så udligningen. På et perfekt slået indadskruet frispark fra Sousa var det ”Greven ud af luften”, som Shu-bi-dua engang sang. Den røde Baron kom flyvende og pandede bolden utageligt i kassen. 2. halvleg blev klart mere underholdende og intens for de 5716 tilskuere. Oprykkerne var nu langt bedre med i kampen, flyttede bolden hurtigt og sikkert rundt og truede AaB-defensiven.

Holdene foretog samtidig en dobbeltudskiftning efter 63 minutter. VB sendte Louati ind til comeback efter en længere skadespause samt Arbnor Mucolli. Ud gik Adam Jakobsen og Melker Hallberg. Hjemmeholdet var momentant farligt i resten af kampen. Oliver Abildgaard afsluttede fladt uden at volde Bajza de store problemer, og Kasper Kusk slog malingen af den ene opstander med et langskud. Med en lille halv snes minutter igen befandt Tom van Weert sig pludselig fri midt for mål, aber kläglich vergeben… I en ny situation fik anfører Schoop clearet lidt betænkelig tæt på egen opstander.

I overtiden var den storspillende kaptajn dog på spil i den rigtige ende. Davidsen slog et perfekt indlæg, og Schoop fik headet flot mod foden af stolpen, men Rinne reddede mirakuløst. Så VB havde bestemt også mulighed for at snuppe sejren til slut. I de døende sekunder måtte Bajza á to omgange parere et langskud fra Abildgaard. Om end gemytterne var en smule i kog mod slutningen, var det generelt et fredeligt opgør, hvor dommer Benjamin Willaume-Jantzen kun så sig nødsaget til at give et enkelt kort til hver side. På vejlensisk side var der advarsel i jubilæumsgave til Kerim Memija, der spillede sin kamp nr. 50.

Generelt en superopløftende indsats af VB og et godt afsæt til mødet med medoprykkerne fra Esbjerg på fredag i Nørreskoven.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Aalborg Portland Park, Aalborg
Mandag den 17. september 2018 kl. 19.00
AaB – Vejle Boldklub 1-1 (1-0)
39. 1-0 Rasmus Thellufsen