De kommende to år er nu på plads for forsvarstalentet Peter Ullum (f. 2002). Den 17-årige profil på Vejle Boldklubs U17-Ligahold har nemlig lavet sin første kontrakt med VB.

Siden Peter Ullum kom til Vejle Boldklub for snart fem år siden fra Future Vejle-samarbejdsklubben Skibet IF, har han været en profil på Vejle Boldklubs ungdomshold. I de sidste to år som forsvarsprofil på U17-Ligaholdet, og nu har han underskrevet sin første kontrakt med Vejle Boldklub. En aftale, der løber i de kommende to år, hvor Peter Ullum er U19-spiller.

– Det er jeg virkelig glad for. Jeg ser kontrakten som et stort skulderklap fra VB. Det giver mig ideelle betingelser i dagligdagen, og jeg kan koncentrere mig endnu mere om fodbold i fremtiden, siger Peter Ullum.

Han optræder i midterforsvaret på Vejle Boldklubs U17-Ligahold, hvor han ofte fremhæves for sin ro og fornuftige omgang med bolden, der er usædvanligt for en spiller af hans unge alder.

– Som spiller forsøger jeg at være en ledertype på banen. Mine styrker er min forudseenhed og mit overblik, mens min største spidskompetence nok er diagonalafleveringerne, og det træner jeg meget, men jeg vil også forbedre mit højreben. På den korte bane, er mit mål at spille mig på U19-holdet fra den nye sæson og være fast i de kommende år. Kigger jeg længere frem, er drømmen at blive professionel fodboldspiller og helst i Premier League for Liverpool FC. Det kommer til at kræve hårdt arbejde og masser af selvtræning, men det er min drøm, og det jeg arbejder på hver dag, siger Peter Ullum.

Peter Ullum skiftede til VB som U13-spiller fra Skibet IF, hvor han er samme årgang som målmanden Andreas Jungdal, der tidligere på sæsonen også lavede sin første kontrakt med VB.

– Jeg havde en god tid i Skibet IF, og det var et godt forstadie til eliteungdomsholdene i Vejle Boldklub. Som født og opvokset i nærområdet har jeg altid haft en tilknytning til Vejle og VB. Jeg er kommet på Vejle Stadion i flere år, er løbet ind på banen med anfører Steffen Kielstrup, og jeg er stolt over at underskrive en kontrakt med klubben, siger Peter Ullum, der går i 10. klasse på Vejle Idrætsefterskole (VIES) og efter sommerferien begynder på Campus Vejle.

I sidste sæson spillede han fire kampe på U16-landsholdet. Peter Ullum er søn af Henrik Ullum, der spillede divisionsfodbold for FC Fredericia, men også har spillet Danmarksserie i VB og Vejle FC.

Talentchef Steen Thychosen ser et fint potentiale i Peter Ullum, og så hæfter han sig ved, at det igen lykkedes en af spillerne fra Future Vejle-samarbejdsklubberne at gøre sig fortjent til en kontrakt.

– Med kontraktindgåelsen med Peter Ullum viser Future Vejle-samarbejdsklubberne igen – denne gang Skibet IF – at vores klubsamarbejde fungerer upåklageligt. Det er et stort skulderklap til ungdomsarbejdet i Skibet IF, at vi nu indgår kontrakt med den anden spiller fra deres årgang 2002. Der er blevet arbejdet meget målrettet fra ungdomstrænere og ledere i klubben med ungdomsarbejdet i de yngste årgange, og det ser vi nu de første resultater af, siger Steen Thychosen, inden han uddyber om Peter Ullum.

– Vi indgår kontrakter med spillere, vi fremadrettet tror på, har det, der skal til for at træde ind i A-truppen. Peter Ullum er en venstrebenet midtstopper med en god statur, der er klog og har et godt blik for spillet. Han udstråler lederevner og det er ikke noget, man lige kan træne, og så går han aldrig i panik. Derudover har vi at gøre med en meget dedikeret spiller, der arbejder målrettet og seriøst med sine kompetencer, og det vil bringe ham vidt. Tidligere på foråret blev han rykket op på U19-Ligaholdet, og det spring klarede han, så vi ser frem til at matche ham på højeste niveau i fremtiden. Peter Ullum skal fortsat videreudvikle sig i de kommende år, hvor konkurrencen om pladserne i A-truppen spidser til, men vi tror på potentialet i Peter, og mener, at han har redskaberne til at nå langt, siger Steen Thychosen.

Kontrakten med Peter Ullum løber til 30. juni 2021.