Det er trængselstider for VB i bunden af Superligaen. Derfor kunne man heller ikke have ønsket sig en bedre premierestart end den 2-0 sejr over SønderjyskE, som Nørreskovens drenge efter en viljestærk og determineret indsats lørdag eftermiddag gav den vejlensiske del af de 3109 tilskuere, der havde trodset et vejrlig, som man kun med store samvittighedskvaler ville sende en hund ud i.

Temperaturen var pæn for dette uvant tidlige premieretidspunkt, men en utæt himmel, en hård vind og en tung grønsvær som følge af de seneste dages massive regnvejr gjorde bestemt ikke opgøret til en walk in the park for aktørerne.

VB – nu med trænere på bænken – havde ikke de store overraskelser i startelleveren, der bød på tre debutanter. I en 4-2-3-1 formation spillede i bagkæden Mølgaard, Greve, Ilic (debutant) og Amundsen (debutant) foran Bajza. Ramadani og Schoop spillede inde centralt, mens Mucolli, Yurchenko og Louati lå bag frontangriber og debutant Finnbogason. Allan Sousa og Viljormur Davidsen var i karantæne til kampen, mens Emmersón, Memija og nyindkøbte Sergiy Gryn er ude med skader.

Hos SE kunne man hilse på tidligere VB-spiller Marc Pedersen i startformationen, ligesom Jeppe Simonsen har spillet ungdomsfodbold i Nørreskoven. På bænken var ex-VB’erne Joao Pereira og Søren Frederiksen. Der var inden kampen blomster fra teknisk chef Jacob Krüger til 50-kamps jubilar Imed Louati, ligesom den nyligt afdøde topdommer Peter Mikkelsen som ved alle premiererundens kampe blev hædret med et halvt minuts klapsalver.

Hjemmeholdet, der blev hilst varmt velkommen af fanblokken, der ikke går ned på nye rød-hvide flag, kom med vinden imod sig aggressivt ud til kampen, men også sønderjyderne spillet frisk frem ad banen fra start. Allerede efter halvandet minut brød Louati igennem i venstresiden og advarede gæsterne med et skud lige forbi. Det blev en livlig 1. halvleg med vejlenserne i teten som det farligste hold, og efter en snes minutter kunne de rødblusede fortjent bringe sig foran. Som en udløber af et Mucolli-hjørne førte fikse VB-kombinationer til et større klumpspil og skydetelt i SE-feltet. Schoop fik trykket af, keeper Sebastian Mielitz parerede, og VB’s nye måltyv Finnbogason støvede af til 1-0.

Værterne fortsatte opvisningen, og efter at Louati havde sparket forbi, gjorde den jubilerende tuneser kampen til en endnu mere tvivlsom fornøjelse for SE’s debuterende træner Glen Riddersholm. En VB-omstilling blev startet ved eget mål af Ramadani, bolden røg ud til en storspillende Tobias Mølgaard, der brugte vinden til at lægge et perfekt indlæg til fremstormende Imed Louati, som med et flyvende hovedstød bragte sit hold på 2-0. Et af de flotteste mål set meget længe i Nørreskoven…!

Hjemmeholdet var i kontrol halvlegen ud. SønderjyskEs nyerhvervelse Marco Rojas havde de sortklædtes farligste – og vel nær eneste – forsøg inden halvtid, da han med et langskud testede Bajza. Slovakken halvklarede den drilske bold, og ingen sønderjyder kunne slå mønt af muligheden. Efter at Arbnor Mucolli havde indledt 2. halvleg med et at vride sig flot fri og sparke snært forbi, stod der SønderjyskE på det meste af det resterende opgør. Gæsterne skulle jagte scoringer, og VB trak sig – periodevist måske en smule for langt – tilbage. 9-3 til Riddersholms tropper i hjørnespark vidner også om en vis dominans, som dog forblev frugtesløs. Marcel Rømer sparkede forbi, ligesom Jeppe Simonsen og Peter Buch Christiansen havde smældende hug på Bajzas tværribbe.

Nærmere kom udeholdet ikke, og et VB-mandskab, der i løbet af 2. halvleg skiftede Halberg, Adam Jakobsen og Nilsson ind for Yurchenko, Mucolli og Finnbogason, kunne sætte tre uhyre vigtige point ind på kontoen og lade sig hylde af hoppende fans i hjørnet. En velvoksen, men mere tavs sønderjysk fanskare måtte nøjes med at glæde sig over den ventende varme i biler og busser…

Hvad sejren betyder for VB i tabellen, kan der først gøres status over efter rundens resterende resultater, men kontakt til de foranliggende hold blev der i alt fald skabt. Og fremfor alt blev der tanket en masse selvtillid inden næste søndags svære opgør i Odense. En kamp, hvor ingen VB’ere er i karantæne, skønt Greve, Mølgaard og Louati i dag modtog advarsler af dommer Willaume-Jantzen. Tobias Mølgaard blev af Crazy Reds kåret til MOM.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Lørdag den 9. februar 2018 kl. 16.00
Vejle Boldklub – SønderjyskE 2-0 (2-0)
20. 1-0 Kjartan Finnbogason