VB har haft seks spillere afsted på landsholdsopgaver i de sidste ti dage. Fra Wahid, Provstgaard, Gundelund og Malte Amundsen på de danske ungdomslandshold til Ramadani og Viljormur for deres respektive hjemlande. Særligt de unge danske spillere leverede bemærkelsesværdige resultater.

Wahid Faghir og Oliver Provstgaard Nielsen har repræsenteret Vejle Boldklub på det danske U17-landshold inde på banen, mens Morten Bisgaard er en del af trænerstaben. U17-spillerne har været i England til to træningskampe. Først blev det til en sejr på 3-1 over England. Her scorede Wahid Faghir til 2-0. Den skarpe angriber Faghir spillede hele kampen i det danske angreb, mens Oliver Provstgaard kom ind til de sidste 25 minutter i det danske forsvar. I det andet opgør mod Tjekkiet i søndags spillede Provstgaard hele kampen for Danmark, mens Wahid ikke kom ind. Danskerne vandt igen 3-1. Til foråret venter den afgørende Elite Round om en plads ved EM-slutrunden til sommer for den meget talentfulde danske årgang 2003.

Det danske U19-landshold har været samlet i Køge til EM-kvalifikation på hjemmebane og det var VB repræsenteret ved Thomas Gundelund. Den 18-årige VB’er har været fast mand på årgangens landshold i de sidste tre år. Gundelund og danskerne vandt puljen og er også videre til forårets Elite Round om en plads ved sommerens EM-slutrunde. Danmark skuffede i premieren ved at tabe 1-2 til Finland. Siden blev det 2-0 over Færøerne og 1-0 i den afgørende kamp mod Frankrig. Gundelund spillede 90 minutter mod færingerne, mens han så de to øvrige kampe fra bænken.

Malte Amundsen har endnu engang været afsted med det danske U21-landshold. Venstrebacken kom ikke med i den endelige kamptrup da danskerne tog en imponerende sejr i Ukraine på 3-2. Da danskerne slog Malta 5-1 tirsdag aften var VB’eren med på bænken, men kom ikke på banen. Danmark har maksimumpoints i U21 EM-kvalifikationen.

Arbnor Mucolli var udtaget til det albanske U21-landshold, men meldte siden afbud.

Ylber Ramadani har været afsted med Albanien der har spillet de sidste to kampe i EM-kvalifikationen. Det stod allerede klart inden de sidste to kampe mod Andorra og Frankrig at albanerne ikke klarede cuttet til EM. I torsdags spillede Albanien hjemme 2-2 mod Andorra. Her spillede Ramadani de første 77 minutter på albanernes midtbane. Siden fulgte han hjemmekampen mod de franske verdensmestre fra bænken uden at komme i aktion. Albanien sluttede på 4. pladsen i puljen – 12 points efter de franske verdensmestre.

Viljormur Davidsen har endnu en gang været afsted med Færøerne. Øboerne har været igennem to skandinaviske kampe. Først mod Norge i Oslo og siden mod Sverige på Friends Arena. Færøerne tabte 0-4 til Norge i en kamp, hvor Viljormur Davidsen ikke kom på banen. VB’eren begyndte på banen mod Sverige i aften hvor svenskerne vandt 3-0. Færøerne endte på 5. pladsen i puljen liga akkurat foran Malta på 6. pladsen. EM-kvalifikationsturneringen markerede samtidig afslutningen på Lars Olsens virke som landstræner. Der er endnu ikke udpeget en ny landstræner for Viljormur Davidsen og landsmændene.

Tekst: Lars Christensen.