I et direkte opgør om 1. pladsen i NordicBet LIGA mødes Vejle Boldklub og Vendsyssel FF på Nord Energi Arena. Nordjyderne har 14 point for 7 kampe, mens VB topper med 16 point for 6 kampe.

Nummer 1 mod nummer 2. Det bliver ikke mere spændende og mere intenst i NordicBet LIGA. Vejle Boldklub tager turen til Nordjylland og Hjørring for at møde Vendsyssel FF søndag. VB kommer med en kamp i baghånden, da den udsatte kamp mod Viborg først afvikles i næste uge. En sejr til værterne betyder, at de går forbi vejlenserne, mens en udesejr betyder øget forspring i toppen. Selvom turneringen fortsat er lang, så er der vigtige point på spil, når den unge Aalborg-dommer Mikkel Redder fløjter op på Nord Energi Arena.

Vendsyssel kommer med frisk pokalsejr
Vendsyssel var ude i en 120 minutter lang pokaldyst mod Brabrand i midtugen. Vendelboerne kunne ikke knække de hårdt kæmpende århusianere i ordinær tid og først i den forlængede spilletid lykkedes det kantprofilen Lucas Jensen at afgøre kampen. Vendsyssel kom til opgøret med et hold, hvor der kun var fire gengangere i forhold til lørdagens 2-0 sejr over FC Roskilde i NordicBet LIGA.
Det var Dalian Maatsen, Mathias Schlie, Christian Moses og Yao Dieudonne der spillede begge kampe. Vendsyssel har trods sommerens store udrensning efter det mislykkede oprykningsforsøg fået stablet et konkurrencedygtigt hold på benene underledelse af cheftræner Erik Rasmussen og Jens Berthel Askou. Den tidligere VB-forsvarsspiller er trænerassistent i Vendsyssel fra denne sæson. Holdet er kommet imponerende godt i gang med sæsonen. Hjemme på banen i Hjørring har holdet hentet seks point, mens det ude er blevet til gode sejre i Thisted og Roskilde. Eneste plet var nederlaget til Viborg, hvor gæsterne viste sig dygtigst.

Profiler på det ”nye” Vendsyssel-hold er kantspilleren Lucas Jensen. Den unge spiller var i sidste sæson i Hobro og spillede en eminent kamp for HIK da de slog VB 5-1 i marts på Vejle Stadion. Christian Moses er en uberegnelig angriber, som de fleste VB’ere sikkert mindes efter det fantastiske saksesparksmål i det indbyrdes opgør i april. Angriberen fra Sierra Leone er blevet bedre og bedre med tiden og er et ubehageligt bekendtskab for mange modstandere.

I forsvaret huserer de to klubikoner Rune Frantsen og Christian Overby i hver side. Anfører Frantsen er en boldsikker back der gerne går med frem, ligesom Overbys energi er et vigtigt våben for Vendsyssel i venstre side.

Memija, Viljormur og Ramadani tilbage efter landskampe
VB spillede ikke i den forgangne weekend, da der var landskampe over hele Europa. Kerim Memija spillede godt og vel 70 minutter for Bosnien, inden han måtte gå ud med et rødt kort. Viljormur Davidsen spillede to gange 90 minutter for Færøerne mod Portugal og Andorra. Ylber Ramadani spillede de første 89 minutter af Albaniens kamp mod Island i mandags. De tre spillere er kommet tilbage til Nørreskoven i denne uge op til kampen mod Vendsyssel.

Indbyrdes kampe
VB og Vendsyssel FF delte med én sejr hver og en uafgjort kamp i sidste sæson. VB vandt 3-1 i Hjørring i august sidste år. En fortjent sejr med Simon Nagel som giftig langskudsskytte. I oktober græmmede VB sig længe, da det lykkedes Vendsyssel at udligne i det tredje minut af tillægstiden. ”Dom” scorede tidligt til 1-0, mens Chris Sørensens altid farlige hjørnespark ramte Simon Okosun i sen overtid og VB måtte nøjedes med 1-1. I april formøblede VB en føring på 2-0 i Hjørring. Louati og Favorov scorede for VB, men i de sidste syv minutter forsvandt sejren. Okosun reducerede. Tiago udlignede. Christian Moses scorede et sejrsmål, som kun de færreste af de 1.102 tilskuere har glemt synet af. I sæsonen 2015-16 spillede holdene 0-0 og 1-1 i Nørreskoven. I Hjørring vandt Vendsyssel 2-0.

Potentiel 100 kampsjubilar
Vejle Boldklubs venstreback Viljormur Davidsen kan, hvis han kommer på banen, opnå tællende kamp nummer 100 for VB. Viljormur er den spiller i A-truppen med flest kampe for VB. Björn Daniel Sverrisson fik debut i DBU Pokalen mod Jammerbugt FC, men kan turneringsdebutere for VB. Det samme kan nyerhvervelserne Erick Farias, Mads Lauritsen og Mohamed Ahmed Hasan der er kommet til truppen efter den seneste turneringskamp.

Kim Elgaard er fortsat ude
Kim Elgaard og Christian Kudsk er ukampdygtige og ikke i spil til kampen. Elgaard genoptræner efter en ledbåndsskade og træner så småt med. Christian Kudsk er fortsat ude i mange måneder efter en knæskade. Imed Louati var generet af en rygskade i kampen senest mod FC Roskilde, men den tunesiske angriber er tilbage på træningsbanen igen.

Tv-kamp fra Hjørring
Rundens tv-kamp spilles fra Nord Energi Arena i Hjørring. Vendsyssel FF’s hjemmebane var i 2014-15 igennem en kraftig renovering og de to langsider er fine nye tribuner. Overdækket på den ene side, mens modsatte langside er en åben ståtribune. Alle seks opgør i 8. spillerunde spilles på søndag kl. 13.45 og det er topkampen fra Hjørring, der live transmitteres. Under det opgør vises målene fra de øvrige fem kampe i NordicBet LIGA.

NordicBet LIGA
Søndag den 10. september kl. 13.45