Onsdag aften spiller Vejle Boldklub og Viborg FF den udsatte kamp fra 7. spillerunde i NordicBet LIGA. Med en sejr til vejlenserne vil forspringet i toppen af rækken blive øget, mens en hjemmesejr vil bringe Alka Superliganedrykkerne tilbage i topstriden af rækken.

VB og Viborg FF afvikler onsdag aften klubbernes hængeparti fra 7. spillerunde i NordicBet LIGA. Landsholdsudtagelser af Viljormur Davidsen, Ylber Ramadani og Kerim Memija gjorde, at VB fik opgøret udsat til onsdag aften. For Viborg FF kom pausen belejligt, da VFF havde været igennem en svær sæsonstart.

Viborg FF måtte i juni måned se sig besejret over to kampe af FC Helsingør, som dermed overtog Domkirkebyens plads i Alka Superliga. Kun én kamp inde i indeværende sæson kostede nedrykningen og den deraf følgende uro i klubben cheftræner Johnny Mølby jobbet. Afløseren blev assistenttræner Steffen Højer, der sammen med en anden tidligere Viborg-spiller, Ralf Pedersen, skal forsøge at flytte viborgenserne frem i tabellen. Begyndelse for VFF var vanskelig med nederlag til Esbjerg og Nykøbing FC, men siden er holdet kommet på ret køl. De seneste to kampe i NordicBet LIGA er vundet. Først ude mod topholdet Vendsyssel og senest i lokalopgøret mod Skive.

Klart exit i DBU Pokalen
Mens VB brugt landsholdspausen på at spille sig ud af DBU Pokalen, så spillede Viborg i sidste uge deres 2. rundekampe mod AaB. Kampen var længe positiv for VFF, men en AaB-udligning til 1-1 i det 90. minut medførte et stormløb fra nordjyderne i overtiden og 5-1-sejren var en mavepuster for Viborg. De kom sig dog hurtigt og sikrede sig en 3-2-sejr over Skive i NordicBet LIGA i søndags.

Sejren blev signeret af Andreas Albers og Christian Sivebæk, der scorede viborgensernes mål. Viborg var aktive i de sidste uger af sommertransfervinduet og sikrede sig forstærkninger efter flere spillere havde forladt klubben. I Randers FC er hentet den alsidige forsvarsspiller Alexander Fischer, der både dækker backen i højre og venstre side. Fischer er en rutineret spiller med mange Superligakampe. Unge Mikkel Kallesøe er også hentet til fra RFC, men han er kun lejet. I Helsingør er hentet Pierre Larsen på en lejeaftale og han dækker flere af de offensive pladser. Mikkel Jespersen er kommet til fra AC Horsens og unge Markus Bay er kommet fra hollandsk fodbold. Bay var et stort talent for år tilbage, men skader og efterfølgende reserveholdskampe i storklubben Ajax gør, at Bay nu skal genstarte karrieren i Viborg FF.

Holdet har flere dygtige spillere, men iøjnefaldende er stopperen Søren Reese. Reese er en ung nordjyde der spillede divisionsfodbold i Jammerbugt FC. I juni 2014 fik han en prøvetræning i VB, men dengang sendte vejlenserne ham videre. Senere endte han i Viborg, hvor han har optrådt med stor succes. En anden nøglefigur for VFF er midtbaneslideren Jeppe Grønning, der også er gjort til ny anfører.

Gensyn med seks ex-VB’ere
Der er hele seks tidligere Vejle-spillere i Viborg-truppen, ligesom klubbens målmandstræner Stephen Lowe i firserne havde en kort periode i VB. De seks spillere er Christian Sivebæk, Jacob Dehn Andersen, Andreas Albers Nielsen, Oliver Thychosen, Danilo Arrieta og Søren Frederiksen. Sidstnævnte spillede trods nedrykningen et stærkt forår for VFF, men han sidder udenfor mod VB med en skade. Frederiksen, der var VB’er i foråret 2012, skifter fra 1. januar 2018 hjem til SønderjyskE. Albers og Arrieta er nye i Viborg denne sommer efter de er kommet fra henholdsvis Silkeborg og Lyngby, mens også Thychosen, Sivebæk og Dehn var Viborg-spillere i sidste sæson. Kun Sivebæk skiftede direkte fra VB til Viborg. Men Sivebæk spillede foråret 2016 på leje i VB og han har kontraktudløb med VFF til jul.
I Vejle Boldklub-truppen er det kun Mads Lauritsen, der har en fortid i Viborg. Forsvarsspilleren spillede ungdom og første senior år i Domkirkebyen, men har den primære seniorerfaring fra Thisted FC.

Uden sejr på Viborg Stadion i 20 år
Få baner i Danmark har VB haft større problemer på i nyere tid, end banen i Viborg. Vejle Boldklub er uden sejr på Viborg Stadion siden 8. november 1998. Dengang vandt VB 1-0 på Alex Nørlunds scoring i det 53. minut. Siden har VB oplevet flere nedture i byen. Den største allerede to år senere – i år 2000 – da et nederlag på 3-0 sendte VB ud af Superligaen efter fem sæsoner i den bedste række. To år senere – i foråret 2002 – fik VB en lussing på 4-1 på samme bane og det var med til at sende VB ud af ligaen igen. VB havde dog i efteråret 2001 spillet en udekamp mod Viborg på Stoholm Stadion, da Viborg Stadion var under ombygning. Det opgør vandt et ungt Vejle-hold med 2-1. De to nederlag ude mod Viborg i efteråret 2006 blev også skæbnesvangre, da boet blev gjort op i sommeren 2007 og VB’s ophold i Superligaen igen kun havde varet et år. VB’s seneste besøg på Viborg Stadion i april 2015 endte 3-3. VB spillede en stor kamp under cheftræner Klebér Saarenpää ledelse og scoringer af Paul Onuachu, Christian Sivebæk og Henrik Bødker burde have sikret VB sejren, men en vild afslutning med en målmandsscoring af Peter Friis Jensen i sen overtid betød, at VB blev spist af med 3-3.

Nicolaj Madsen vender tilbage
Midtbanespilleren Nicolaj Madsen afsonede karantæne i kampen mod Vendsyssel og vender tilbage til truppen mod Viborg. Her er VB helt fri for karantæner, men Ramadani risikerer karantæne næste gang han modtager en advarsel. Christian Kudsk er blevet opereret i knæet og er ikke aktuel, mens Kim Elgaard genoptræner efter en operation. Et comeback for Elgaard er stadig et stykke ude i fremtiden. Kasper Nøhr er på vej tilbage efter en hovedskade og forventes ikke aktuel endnu. Kerim Memija måtte i sidste øjeblik trække sig i forhold til den seneste kamp mod Vendsyssel FF og bosnierens deltagelse i onsdagskampen er endnu ikke afgjort.

Tv-kamp fra Viborg
Den udsatte kamp sendes direkte på TV3 Sport 1. På en aften hvor gruppespillet i Champions League skydes i gang, indleder TV3 Sport 1 med at vise den udsatte kamp i NordicBet LIGA mellem Viborg FF og Vejle Boldklub. Opgøret mellem Skive IK og FC Fredericia spilles også onsdag aften, men allerede med kampstart kl. 18.00.

NordicBet LIGA
Onsdag den 13. september kl. 18.30
Viborg FF – Vejle Boldklub
Energi Viborg Arena
TV3 Sport 1

Tekst: Lars Christensen.