Vejle Boldklub møder FC Roskilde på kunstgræsbane i Gentofte Sportspark søndag kl. 13.45. Opgøret er forårets andet for vejlenserne der kommer til kampen efter 0-0 i forårspremieren mod Thisted FC. FC Roskilde byder på gratis adgang til kampen.

Banen i Roskilde Idrætspark indbyder ikke til fodbold og hjemmeholdet har været tvunget til at finde en alternativ bane til kampen mod Vejle Boldklub. Den har de fundet i Gentofte Sportspark, det tidligere Gentofte Stadion, hvor 2. divisionsklubben HIK til daglig har hjemmebane.

VB hentede et points i premieren mod TFC og bevarede afstanden til den nærmeste forfølger, mens konkurrenterne Esbjerg og Vendsyssel hentede fuld pointhøst.

Stille transfervindue hos søndagens modstander
Søndagens hjemmehold var det mindst aktive af NordicBet LIGA’s tolv hold i det forgangne transfervindue. Man snuppede Mark Gundelach hos naboerne HB Køge og Jacob Berthelsen kom til transferfri fra Greve. På målmandsposten har man været nødt til at gardere sig imod langtidsskaden til Frederik Vang Larsen, hvorfor Jannich Storch er kommet til. Ud af døren er gået hollænderen Jochem Jansen, Andreas Lissau og skadede Bo Storm, der er blevet en del af trænerstaben. Cheftræner Rasmus Monnerup kom til midt i en hektisk efterårssæson, hvor René Skovdahl halvvejs blev vippet ud efter skuffende resultater. Rasmus Monnerup kom til efter en periode væk fra FCR, men den unge cheftræner har et indgående kendskab til trup og klub efter en lang periode som assistenttræner i klubben. Erfarne Anders Møller Christensen er ny assistenttræner, mens Anders Theil efter flere sæsoner på sidelinjen nu er sportslig ansvarlig.

Systemskifte i FC Roskilde
FC Roskilde og klubbens cheftræner Rasmus Monnerup har skiftet formation i vinterpausen. Fra deres 4-3-3 / 4-2-3-1-opstilling spiller sjællænderne nu en 3-4-3-formation a la den FC Midtjylland har haft meget succes med i denne sæson. Det betyder, at der er plads til de tre stærke stoppere Stefan Hansen, Anders Qvist og Daniel Stenderup i bagkæden foran Frederik Schram, mens backerne i form af Anders Nielsen og Mark Gundelach skubbes længere frem på banen. I maskinrummet ligger terrieren Valon Ljuti og Mikkel Thygesen. Helt fremme divisionsprofilen Morten Nielsen og på siderne Kristian Lindberg og Mathias Gehrt. I en bred FCR-trup betyder det, at Emil Nielsen må tage plads på bænken, mens Mikkel Nøhr Christensen ikke var fit nok til at deltage i årets første kamp.

Fire VB-kampe i Gentofte i dette årtusinde
Vejle Boldklub har spillet fire kampe på Gentofte Stadion siden årtusindeskiftet og renoveringen af det nedslidte stadionanlæg i Gentofte for et par år siden. HIK spillede en række sæsoner i 1. division i midten af nullerne og her havde VB problemer på banen i Gentofte. Den 22. marts 2003 tabte VB 1-2 til HIK i forårsturneringens anden kamp og det betød, at cheftræner Frank Petersen måtte forlade klubben til fordel for Henrik Brandenborg. Mathias Hansen debuterede for VB og Tommy Knudsen scorede for vejlenserne. HIK rykkede ud den sæson og VB var tilbage i Gentofte to år senere. Den 16. april 2005 spillede HIK og VB 1-1. Kenneth Knudsen scorede det vejlensiske mål. I den efterfølgende sæson spillede de to klubber 1-1 den 3. august 2005, da Ulrik Johansen scorede for VB. Kampen var planlagt til et par dage tidligere, men blev udsat da vejlenserne var kommet til Sjælland, på grund af store mængder vand på banen. Seneste VB-kamp i Gentofte dateres tilbage til 17. maj 2008, da VB en lille uge efter oprykningen til Superligaen vandt 2-1 over HIK. Pablo Piñones-Arce og Alex Nørlund scorede for VB. HIK kæmpede en brav kamp i bunden af rækken og rykkede definitivt ud et par uger senere, da VB ikke kunne besejre BK Frem i sidste spillerunde.

Historisk omkamp i Gentofte i efteråret
I halvfemserne lagde Gentofte Stadion græs til en række koncerter med store udenlandske kunstnere, mens banen i fodboldmæssig forstand mest er kendt for B 1903’s nedslagtning af Bayern München på 6-2 i 1991. Så sent som i efteråret lagde banen græs til DBU Pokalkampen mellem HIK og Silkeborg, der blev én af de mest omtalte kampe på dansk grund i 2017. HIK nedlagde protest efter en forkert afviklet straffesparkskonkurrence, og så måtte de to klubber ud i en meget omtalt omkamp. Så sent som i sidste weekend lagde banen græs til en anden flyttet kamp i NordicBet LIGA, da Fremad Amager og Brabrand mødtes på banen.

Ugen der gik
Spillertruppen evaluerede og havde en let træning lørdag ovenpå kampen Thisted-kampen senest, mens de har trænet frem mod kampen mod Roskilde siden. Onsdag fra fridag, mens der torsdag blev spillet en intern træningskamp mod U19-Ligaholdet, hvor førsteholdet vandt 4-1 hvor Imed Louati (2), Simone Branca og Peter Utaka scorede. Christian Kudsk scorede for U19-holdet. Truppen trænede fredag og havde det afsluttende træningspas lørdag, hvor der også var afgang til Gentofte og overnatning inden kampen søndag.

VB er part i rundens tv-kamp – igen
Rundens eneste tv-kamp i NordicBet LIGA er kampen mellem FC Roskilde og VB der sendes direkte på TV3 Sport 1. Kampen mellem Nykøbing FC og Vendsyssel FF er udsat på grund af banens tilstand i Nykøbing, mens HB Køge møder mod Thisted FC. Mål fra de øvrige fire kampe i NordicBet LIGA søndag eftermiddag vises under tv-kampen mellem VB og FC Roskilde.

NordicBet LIGA
Søndag den 11. marts kl. 13.45