Efter to gange 0-0, venter Skive IK i årets anden hjemmekamp på Vejle Stadion fredag aften kl. 18.45. Kampen er den sidste for VB inden den 13 dage lange kamppause i NordicBet LIGA frem mod opgøret skærtorsdag mod Fremad Amager.

VB har lagt fra land i NordicBet LIGA med to gange kryds. Først 0-0 mod Thisted FC og siden 0-0 mod FC Roskilde. Forårets tredjekamp er mod Skive IK, hvis skæbne i NordicBet LIGA hænger i en tynd tråd efter en sæson med mange nederlag. Kampen er den sidste i anden tredjedel af NordicBet LIGA 2017-18 og den sidste inden en 13 dage lang vinterpause. I den kommende spillerunde – palmesøndag den 25. marts – er tre af rundens seks kampe udsat på grund af landsholdsaktiviteter.

Stærk hjemmebane i Nørreskoven
Vejle Boldklub spiler mod Skive sæsonens 11. hjemmekamp. I de første er det blevet til syv sejre, to uafgjorte og et nederlag. Kun Esbjerg har vundet på Vejle Stadion, mens HB Køge og Thisted er rejst hjem efter nulløsninger i Nørreskoven. Med 23 points på Vejle Stadion er VB rækkens bedste hjemmehold. Vendsyssel kommer lige efter med 22 points i egen hule. Skive har mødt VB to gange i denne sæson. Første gang i sommeropstartens næstsidste træningskamp i Højslev v/ Skive. Ved den lejlighed endte kampen 2-2 efter Imed Louati og Rasmus Lauritsen scorede for VB. Godt og vel en måned senere mødtes klubberne på Spar Nord Arena i Skive i NordicBet LIGA. Kampen endte også 2-2, efter VB formøblede en føring på 2-0 i de sidste tolv minutter. Dom og Sousa havde skaffet en føring til vejlenserne, men i slutningen sørgede Dalgaard og Jeppe Mogensen for remis. Kampen var en af få pletter på et ellers imponerende VB-efterår. VB havde næsten snøret sækken mod de blå-gule, men et straffespark vækkede

Skive har vundet fire af deres sidste ti opgør på Vejle Stadion. De øvrige seks har VB vundet. Seneste møde med skibonitterne var i forårspremieren i 2017, hvor Skive IK snød VB med en sejr på 2-0.

Skive tæt på knockout
Skive IK har fået en uheldig indledning på forårssæsonen. Skibonitterne havde et efterslæb fra efteråret og gabet op til de foranliggende hold er kun blevet større i foråret. Holdet tabte som ventet premieren i Esbjerg til EfB. I en ikke prangende fodboldkamp spillede Skive fornuftigt med i store perioder og skabte også chancer, der burde have affødt en scoring særligt før pausen. Men Esbjerg vandt 2-0. I sidste weekend var Skive ude i et livsvigtigt opgør mod Fremad Amager, der var holdet man jagtede over nedrykningsstregen. Men amagerkanerne rejste fra Skive med en sejr på 1-0 i en uskøn fodboldkamp. Skive er dermed agterlanterne i NordicBet LIGA og ikke bare 12 points efter Nykøbing FC på 10. pladsen, men også tre points efter Brabrand på 11. pladsen. Skives overlevelse ligner en vanskelig opgave og holdet skal sætte en flot stime af resultater sammen i de sidste tolv spillerunder, hvis man ikke skal ned i 2. division efter fire sæsoner i den næstbedste række.

Systemskifte i vinterpausen hos SIK
SIK spillede i efterårssæsonen i en 4-2-3-1-formation, men cheftræner Anders Gerber har i pausen skiftet til en 3-4-3-opstilling. Det giver plads til de tre store stoppere Riisgaard, Hagelskjær og Østergaard i bagkæden, mens Brandhof og tilbagevendte Mathias Bersang Sørensen spiller fremme i forreste linje på siderne af målmaskinen Thomas Dalgaard. Skive sagde i pausen farvel til profilen Alexander Baun, der fortsatte i Hobro, mens man lavede aftale med FC Midtjylland om, at Frederik Brandhof fortsatte endnu en halvsæson på lån i Skive. Brandhof er en profil for SIK og en løbestærk og dynamisk midtbanespiller. Bag de forreste ligger Mathias Pedersen og Lawal på midtbanen, mens lejesvenden fra AaB Bardhec Bytyqi spiller i venstre side og unge Mikkel Frandsen har erobret pladsen i højre side. Pladsen i målet har også været helt åben. Stankovic, der er kommet fra 2. division i vinterpausen, har erobret pladsen fra Andreas Raahauge.

Tvivl om flere VB-spillere
Imed Louati er i ugens løb blevet tilset for en mulig hjernerystelse. Tuneseren blev trukket ud af Roskilde-kampen i slutminutterne efter at være blevet ramt i hovedet. Rasmus Lauritsen er i bedring efter den forstuvede fod mod Thisted i premieren og endelig er anfører Jacob Schoop, der har været generet af en muskelskade, også i bedring. Der er i skrivende stund ikke taget stilling til nogle af ovennævnte spilleres deltagelse i fredagskampen. Christian Kudsk træner og med på fuld kraft. Kantspilleren fik i sidste weekend turneringscomeback for U19-Ligaholdet efter 11 måneder udenfor.

Ugen der gik
Spillertruppen evaluerede opgøret mod FC Roskilde før træningen mandag formiddag og trænede herefter. Ugens fridag lå tirsdag, inden de trænede frem mod fredagens opgave mod Skive onsdag og torsdag. Træningen i denne uge er foregået på kunstgræs.

Tv-kamp fra Nørreskoven
For tredje kamp i træk dette forår er Vejle Boldklub part i den ene af rundens tv-transmitterede kampe fra NordicBet LIGA. TV3 Sport 1 sender direkte fra Vejle Stadion fredag aften med kick-off kl. 13.45. Fredagskampen i Alka Superliga udgår denne runde, grundspillet i landets bedste række afsluttes i denne weekend og derfor spilles alle seks kampe søndag fra kl. 17.00. Søndag eftermiddag transmitterer TV3 Sport 1 kunstgræskampen fra Thisted mellem TFC og Esbjerg. Her vises der mål fra de øvrige fire kampe der spilles søndag eftermiddag.

Køb kampprogrammet
I dette nummer af kampprogrammet har teknisk chef Jacob Krüger ordet, der er spillerinterview med Mads Lauritsen, et stort afsnit om talent, præsentation af Skive IK og meget mere. Det hele er krydret med gode billeder af klubbens kampfotografer. Kampprogrammet kan købes af programsælgerne foran stadion og koster 10,-.

NordicBet LIGA
Fredag den 16. marts kl. 18.45