Interviewet med Lucas Jensen blev bragt første gang i kampprogrammet til hjemmekampen mod Vendsyssel FF den 6. oktober 2019.

Lucas Jensen skiftede til VB denne sommer fra Vendsyssel FF. Det er den 24-årige kantspillers femte klub som senior, og han håber at kunne rykke op i Superligaen for fjerde gang i karrieren. Den nye VB’er begyndte på bænken i sæsonens første kampe, men har siden sat sig på højrekanten og leveret flere stærke præstationer i den sidste måned, hvor VB har hentet fem sejre på stribe i NordicBet LIGA og spillet sig helt op i toppen af tabellen. Kampprogrammet har mødt den nye VB’er, der er i gang med sin niende sæson på topplan

Vejle Boldklub tog holdets femte sejr på stribe i NordicBet LIGA med den sene 3-2-gevinst i Næstved. Den store helt blev Kjartan Finnbogason med et hattrick, men kantspilleren Lucas Jensen var også afgørende og havde mange fine aktioner i vejlenserne højre side.

– Det er dejligt med en sejr. Jeg er med i alle tre scoringer, og jeg føler, at jeg for alvor er ved at ramme det niveau, jeg ved, jeg har. Med Kjartan Finnbogason i feltet ved jeg, at der er altid er en angriber med mål i støvlerne at sigte efter. Det er en god sikkerhed at have som kantspiller, at Kjartan er god til at positionere sig, siger Lucas Jensen.

– Det kræver relationer med angriber at få det til at fungere, men jeg føler efterhånden, at Kjartan og jeg har en god connection. Det er min og de øvrige offensivspilleres opgave at servicere Kjartan, og det lykkedes vi med mod Næstved. Jeg havde gode gennembrud i siden, og når så Kjartan scorer på det hele, er vi svære at besejre, siger Lucas Jensen efter VB’s 3-2-sejr i Næstved i søndags.

Fem sejre på stribe
Sejren var VB’s femte på stribe i NordicBet LIGA, og Lucas Jensen mener, at vejlenserne har fundet melodien efter en svingende begyndelse på sæsonen.

– Fem sejre på stribe viser, at vi har kvalitet som hold. Vi har en god base som hold. Næstved scorer godt nok to mål, men ellers har vi set stærke ud defensivt. Der er noget at arbejde ud fra. Når vi er i kontrol og står på banen, som vi gerne vil, så er vi stærke. Vi slipper foden fra speederen i et par perioder, og så mister vi momentum. Vi er et hold med så mange individuelt gode spillere, at hvis vi arbejder sammen som hold, så får vi det bedste frem i hver enkelt spiller. Vi må aldrig forfalde til at spille individuelt, siger Lucas Jensen.

Formstærk Lucas Jensen kulminerede i Næstved
24-årige Lucas Jensen kom til VB i juli måned, da VB havde begyndt træningen efter sommerpausen. Kantspilleren begyndte ikke på banen i de første kampe, men har siden erobret pladsen på vejlensernes højrekant.

– De første par kampe spillede jeg ikke fast, men siden er jeg kommet ind på holdet. Min formkurve er opadgående, og i de sidste fem-seks kampe har jeg nærmet mig mit niveau. Det hele kulminerer i Næstved, hvor jeg spiller min hidtil bedste kamp. Jeg fik gode bolde at arbejde med i højre siden, kom til indlæg, og det var output på mine aktioner i form af målgivende afleveringer. Jeg er offensivspiller, og man kigger på min bundlinje. Er jeg med i mål via sidste eller næstsidste fod? Jeg véd, hvad jeg bliver målt på, og derfor var Næstved-kampen god for mig, siger Lucas Jensen.

– Men det er vigtigt ikke at stille sig tilfreds. Der er fortsat ting, jeg skal forbedre, og det er bare tilbage på træningsbanen og arbejde videre. Vendsyssel er en stærk modstander, og vi kender dem allerede fra to indbyrdes kampe i denne sæson. De er i bedring og har spillet godt, siden vi mødte dem i pokalen og tabte. Det vil igen kræve den bedste version af os som hold, hvis vi skal have point, siger Lucas Jensen.

Slog igennem som 17-årig under Ove Christensen
Lucas Jensen spillede sine første divisionskampe i Viborg FF i forårssæsonen 2012. Det var, mens Viborgs cheftræner hed Ove Christensen, og VFF var ved at finde sig selv efter et par svære sæsoner i landets næstbedste række.

– Det var en god tid. Jeg spillede mange kampe allerede som 17- og 18-årig og spillede i højre side i Ove Christensens 4-4-2-opstilling. Det blev til lidt af et gennembrud, og vi rykkede op i Superligaen i 2013 foran Vejle og Lyngby. Ove har betydet meget for min karriere. Han troede rigtig meget på mig og gav mig tillid. Det er en træner, som jeg satte virkelig stor pris på. Senere endte jeg i OB som 19-årig, og det var en stor chance for mig. Det var Troels Bech, der var cheftræner, og jeg kom godt i gang under ham. Han havde en plan med mig, men han blev fyret et par måneder efter, jeg kom. I stedet blev Ove Pedersen ansat, og han spillede med en anderledes type kanter, og derfor blev jeg lidt i overskud, siger Lucas Jensen, der i den sidste sæson på Fyn havde Kent Nielsen som cheftræner.

Karrieren peakede med Vendsyssel-oprykning
Efter to år i Odense skiftede Lucas Jensen i sommeren 2016 videre til Hobro IK, der netop var rykket ned i 1. division. Her kom den efterhånden erfarne Lucas Jensen godt i gang, men opholdet blev alligevel kun et-årig.

– Det var overordnet en god tid i Hobro, og vi rykkede op i Superligaen. Jeg kom godt i gang i klubben og spillede godt, men siden havde jeg problemer med at få mål og assist nok på mit spil og røg af holdet. Efter oprykningen skiftede jeg videre efter den ene sæson. Hobro rykkede op i Superligaen, men jeg fortsatte i 1. division hos Vendsyssel, siger Lucas Jensen.

Opholdet i Nordjylland blev Lucas Jensens bedste periode i karrieren. I det nordjyske blev det til den tredje oprykning fra 1. division til Superligaen, og tilmed spillede Lucas Jensen en hovedrolle i Vendsyssel FF’s første og foreløbig eneste oprykning til landets bedste række. Nordjyderne lå i haserne af VB i hele sæsonen 2017-18 og måtte se VB løbe med den direkte oprykning. Over to Play Off-kampe besejrede VFF dog Lyngby og var klar til landets bedste række.

– Sæsonen 2017-18 er min hidtil bedste i karrieren. Jeg ender på 10+ assist og lige så mange mål. Vi spillede en form for fodbold, som passede mig godt, og jeg følte mig virkelig tilpas på holdet. I de sidste kampe på vej mod oprykningen var jeg tilmed anfører, og det var bare en rigtig god tid, jeg havde i Hjørring. Det andet år – i Superligaen – blev ikke lige så succesfuldt. Vi havde det vanskeligt som hold, og jeg som offensivspiller havde det svært. Det blev en svær kamp for overlevelse i bunden af Superligaen og desværre rykkede vi ud. Jeg rejste fra Hjørring med mange gode oplevelser i bagagen, men nedrykningen var ikke sjov, og jeg skulle videre i karrieren igen, siger Lucas Jensen.

Drømmer om mere Superliga
Det er foreløbig blevet til 75 kampe i Superligaen for Lucas Jensen, men den gennembrudsstærke kantspiller håber på mere i fremtiden.

– Jeg fylder 25 år lige om lidt og håber, at jeg er på vej i min bedste fodboldalder. Min fremtid skal gerne være i Superligaen og helst sammen med VB. Jeg håber at vise, at jeg kan begå mig blandt de bedste i Danmark i den bedste række. Jeg skal sætte mine kompetencer endnu mere i spil. Om det er som kant i en 4-4-2-formation eller 4-3-3, betyder ikke så meget. Jeg håber, at jeg kan give en masse til holdet og være kampafgørende. Det ville være perfekt, hvis jeg for fjerde gang i karrieren kunne rykke op i Superligaen, men det er langt ude i fremtiden. Vi skal fortsatte med at fokusere på at forbedre vores præstationer, mens vi bliver ved med at hente point, siger Lucas Jensen.

Interviewet med Lucas Jensen blev lavet inden udekampen mod HB Køge mod onsdag den 2. oktober.

FAKTA:
Lucas Jensen
Rygnummer: 17
Født: 08.10.1994 (24 år)
Nationalitet: Danmark
Position: Kantspiller
Tidligere klubber: Holstebro Boldklub (1999-10), Viborg FF (2010-14), OB (2014-16), Hobro IK (2016-17), Vendsyssel FF (2017-19), Vejle Boldklub (2019-)
VB-debut: 27. juli 2019, Fremad Amager – VB 2-2
Kampe for VB: 13
Mål for VB: 1
Assist for VB:
3
Kontrakt: 31. december 2020
Landskampe: 6 U18-landskampe, 8 U19-landskampe og 2 U20-landskampe
Superligakampe: 75 (2 mål)
Vidste du, at Lucas Jensener i gang med sin femte sæson i 1. division og er rykket op i Superligaen i tre af de første fire sæsoner, han har færdigspillet i landets næstbedste række? Lucas er rykket op i Superligaen med Viborg i 2012-13, Hobro i 2016-17 og Vendsyssel i 2017-18. Kun i debutsæsonen 2011-12 blev det ikke til en oprykning, da Viborg endte som nummer fire – ni point efter Randers FC på 2. pladsen

Spillede midterforsvar med Mads Lauritsen i Holstebro

Tre spillere i Vejle Boldklubs spillertrup har en fortid i Holstebro Boldklub. Ud over Lucas Jensen er det Mads Lauritsen og Tobias Mølgaard, der har spillet i HB. Lucas Jensen er født og opvokset i Holstebro og begyndte også fodboldspillet i hjembyen, inden han skiftede til naboerne Viborg i 2010

– Jeg spillede i næsten ti år i Holstebro, så det er en klub, der har betydet meget for min fodboldmæssige udvikling. Som 15-årig skiftede jeg til Viborg og deres eliteungdomshold. I Holstebro begyndte jeg som midterforvarer, hvor jeg faktisk spillede ved siden af Mads Lauritsen. Så fandt min træner ud af, at jeg var hurtig, så jeg røg ud på kanten hvor jeg har spillet siden, siger Lucas Jensen.

– Vejle er den tredje klub, hvor jeg spiller sammen med Mads Lauritsen. I Viborg var vi også forenet på ungdomshold og divisionsholdet, og Mads er bare en god holdkammerat, som jeg nyder at spille sammen med, siger Lucas Jensen.

VB har igennem tiden haft et par spillere fra Holstebro. I halvfemserne var det cheftræner Allan Simonsen, der fik øje på Jesper ”Krølle” Mikkelsen og hentede midtbanespilleren til Nørreskoven, hvor han spillede mere end 200 kampe fra 1993 til 2002. Nullernes midtbaneprofil i Nørreskoven, Kim Kristensen, har også en fortid som spiller i Holstebro, da HB prøvede kræfter med 1. division midt i halvfemserne. Anno 2019 er Kim Kristensen tilbage i HB som cheftræner for Danmarksserieholdet.

– Det er mange år siden, jeg spillede i Holstebro, og der går længere og længere imellem, at jeg besøger HB. Men jeg har været tilbage i klubben ved flere lejligheder og talt med ungdomsspillere og forældre og forsøgt at give lidt tilbage. Det er en god klub, og jeg kan se, at de spiller i toppen af Danmarksserien. Det er en stor by, og de fortjener at havde et divisionshold. Jeg var selv bolddreng på Holstebro Stadion ved divisionskampe som dreng, og jeg håber, at de vender tilbage til 2. division inden længe, siger Lucas Jensen. Tobias Mølgaard er henholdsvis to og tre år yngre end Mads Lauritsen og Lucas Jensen og spillede ikke sammen med nogen af dem i Holstebro, inden han skiftede videre til Thisted FC.

Tekst: Lars Christensen.