Med kun 24 minutter spillet af det med spænding imødesete lokalderby mod Kolding IF var alting allerede afgjort. VB førte da 3-0, og vejlenserne viste tempofodbold af høj teknisk klasse. En kritik kan således kun gå ud på, at Gâlcăs knusende overlegne tropper forsømte at gøre noget mere for målscoren. En sejr på det dobbelte kunne ingen have indvendt noget imod efter dagens magtdemonstration.

Der var kun en enkelt ændring hos VB sammenlignet med kampen mod Vendsyssel for små 14 dage siden. Thomas Gundelund var bænket, og i hans sted spillede Diego Montiel på den offensive midtbane, mens anfører Schoop rykkede ned ved siden af Ramadani på den defensive.

På KIF-holdet fandt man flere spillere med VB-relationer. Denis Fazlagic er på skadeslisten, så mest kendt var nok Christian Kudsk, der i sommervinduet skiftede fra Nørreskoven til naboklubben.

Små spillere fra Future Vejle Klubberne var inviteret til dagens kamp og klappede fra midtercirklen spillerne på banen. Invitationen stod VB’s nye samarbejdspartner, Billund Lufthavn, for, og VB-spillerne var da også – ganske uden flyskam – flyvende fra kampens start. Før koldingenserne rigtig fandt ud af, hvad der ramte dem, havde måltavlen skiftet første gang. Efter en dårlig igangsætning af Kolding-målmanden mistede KIF bolden á to omgange, kuglen endte hos Diego Montiel, som køligt trak ned mod KIF-målet og udplacerede Jens Rinke. Der var spillet 1 minut og 19 sekunder…

Der stod helt og aldeles VB på de første 45 minutter mod et nervøst KIF-mandskab, der havde svært ved at dæmme op for VB’s hvirvelvindsfodbold.

I det 13. minut blev Finnbogason perfekt spillet op til hovedstød af en veloplagt Diego Montiel, men islændingen fik ikke headet bolden den rette vej. Ni minutter senere skulle det dog blive 2-0. Triangle Razorbacks blev hyldet i pausen for det danske mesterskab, og det var da også i bedste American Footbal-stil, at Gryn med sit uforlignelige speed strøg op ad linjen, viftede angribende forsvarsspillere væk og lagde bolden perfekt ind til Lucas Jensen, der med et flyvende hovedstød pandede bolden i nettet. En sjældent flot scoring.

To minutter senere blev det 3-0. Dommer Benjamin Helm Svedborg tog smukt fordelsreglen i anvendelse og lod trods et frispark VB køre en omstilling igennem, der endte i højresiden hos Lucas Jensen. Den stærke højrekant fandt i feltet Diego Montiel, der med den største selvfølgelighed driblede sig fri og sparkede bolden forbi Rinke.

Der lå flere VB-mål i luften mod et Kolding-hold, der syntes noget rundt på gulvet. Fx sparkede Lucas Jensen, der blev spillet fri af Montiel, over mål, men det blev ved 3-0 ved pausen.

Der var også efter pausen adskillige muligheder til hjemmeholdet for at øge føringen. Allerede kort ind i 2. halvleg måtte KIF’s bedste, keeper Rinke, diske op med en flot fodparade over for Diego Montiel efter et flot VB-angreb. Senere spillede MOM, kaptajn Schoop, indskiftede Vitinho helt fri, men igen en fantastisk parade af Rinke. Ligeledes indskiftede Adam Jakobsen var også tæt på i slutminutterne, men også han strandede på Rinke.

Først i overtiden var gæsterne en smule farlige efter et hjørnespark – ellers havde oprykkerne hænderne fulde med at forsvare sig. Og det lykkedes dem da også at begrænse kampen mod overmagten til et tre-måls nederlag. Mucolli, Vitinho og Adam Jakobsen kom på banen i løbet af 2. halvleg for Montiel, Gryn og Lucas Jensen. Ikke mindst Mucolli gjorde et fint indhop, men lykkedes også med at hente kampens eneste VB-advarsel.

En ualmindelig stærk indsats af alle 14 på et VB-hold, der ganske vist fik godt med plads at spille på, men også vidste at udnytte det og skabte meget seværdig fodbold.

Rammerne omkring kampen var fine, og de små 5000 tilskuere skabte god stemning. Der var pænt besøg i udebaneafsnittet fra håndboldbyen, og skønt måltavlen ikke rigtig var dem, havde de barmavede ungersvende en fest. Deres lidt monotone ønske om at lade Nørreskoven brænde var dog nok en smule utopisk med de sidste ugers regnmængde in mente…

For 14 dage siden sendte VB med Finnbogasons sidste-øjebliks-scoring i det mindste for en tid mednedrykkerne fra Vendsyssel ud af oprykningsstriden, og med dagens nederlag må også naboerne fra Kolding siges at være weg vom Fenster. Den absolutte top udgøres i øjeblikket af VB, Viborg og Fredericia, og med sejren tog de rødblusede førstepladsen tilbage fra de grønne fra domkirkebyen.

Der er dog ikke råd til nogen slinger i valsen, og allerede på fredag aften går det løs igen med en udekamp. Alle mand til Skive!

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Lørdag den 19. oktober 2019 kl. 16.15
Vejle Boldklub – Kolding IF 3-0 (3-0)
2. 1-0 Diego Montiel
22. 2-0 Lucas Jensen
24. 3-0 Diego Montiel

Kort:
86. Arbnor Mucolli (gult kort)

Indskiftninger:
67. Diego Montiel ud Arbnor Mucolli ind
71. Sergiy Gryn ud João ”Vitinho” Souza ind
79. Lucas Jensen ud Adam Jakobsen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Indy Groothuizen

Tobias Mølgaard
Mads Greve
Juhani Ojala
Malte Amundsen

Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)

Lucas Jensen
Diego Montiel
Sergiy Gryn

Kjartan Finnbogason

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Viljormur Davidsen
Adam Jakobsen
Thomas Gundelund
Nicolas Gianini Dantas
Arbnor Mucolli
João ”Vitinho” Souza

Dommer: Benjamin Helm Svedborg
Tilskuere: 4.945

Kolding IF (3-4-3): Jens Rinke – Mads Zederkof, Casper Bruun, Jakob Kiilerich – Morten Hansen, Sebastian Sommer (81: Jeppe Hansen), Jonas Gemmer (46: Henrik Brodersen), Simon Smidt – Christian Kudsk (46: Martin Hedeager Jensen), Rune Nautrup, Niels Letort
Træner: Anders Jensen.

Kort:
68. Rune Nautrup (gult kort)
88. Morten Hansen (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.