One-on-one med Krüger

Vejle Boldklub går ind i transfervinduets sidste to dage, og hjemmesiden har sat teknisk chef, Jacob Krüger, stævne på kontoret, hvor fra planlægningen af trupsammensætning, forlængelser, salg og jagten på nye spillere udfolder sig.

Jacob Krüger, hvordan har tiden efter sæsonafslutningen i Viborg været brugt?

Vi har brugt tiden ud fra den planlægning, vi har lavet i forhold til den helt overordnede strategi, vi navigerer efter i Vejle Boldklub. Det har blandt andet betydet, at vi har skullet kigge truppen efter i sømmene, således at vi kunne reducere den fra 34 mand til den størrelse, vi bestræber os på at have antalsmæssigt i NordicBet Ligaen. Dernæst havde vi nogle spillere, vi meget gerne ville forlænge med i forhold til strategien, og det brugte vi både økonomi og en del tid på at komme i mål med.

Hvordan greb du reduceringen af truppen an?

Vi kiggede på flere ting i den fase. Her var det vigtigt, at trænerens evaluering af truppen og den enkelte spiller gav os et praj om, hvilken retning Galca ville i foråret. Det gjorde, at vi kunne se, at spillere som Adama Fofana, João ”Vitinho” Souza og Thais Damgaard Nielsen skulle udlejes. Både for at de kunne udvikle sig og for at følge den plan, vi i Vejle Boldklub havde lagt for dem. Dernæst skulle vi løse situationen med Mathias Hebo, der var låst fast, og så ophævede vi lejeaftalen med Brenner. Hvis man dertil lægger, at vi havde en spiller på kontrakt ude i verden, der også blev ophævet – her tænker jeg på Fabrício Costa, der ikke trivedes i Nordeuropa – så var vi pludselig kommet tættere på det, vi antalsmæssigt skal være på.

Vi kom i mål med en forlængelse med Arbnor. Hvor vigtig ser du den forlængelse?

Der er ingen tvivl om, at jeg er rigtig glad for Arbnors forlængelse. Han er en Vejle-dreng og en spiller, der også i Superligaen har vist sine kvaliteter. Jeg tror på, at Arbnor viser endnu mere i foråret. Så det var en vigtig forlængelse for både holdet og for fortællingen om klubbens egne drenge, der slår igennem på førsteholdet. Samtidig forlængede vi også sidst på efteråret med Wahid, Adam og Gundelund. Det har vi brugt tid og økonomi på, og de forlængelser er jeg meget glad for.

Hvilken trup er det, vi vil se i foråret?

Jeg synes, vi i efteråret havde den stærkeste trup i NordicBet Ligaen, og det har vi stadig i mine øjne. Vi har nok den mest homogene og harmoniske trup i min tid i Nørreskoven, og det har været med til at give nogle ekstra point gennem efteråret. Hvis vi henter noget ind, er det derfor vigtigt, at det er bedre end det, vi har, og af en kvalitet, der kan gøre en forskel. Det er ikke så let af hente, og nogle gange kræver det også, at tingene går op i en højere enhed. Men vi har en stærk konkurrence om pladserne, og hvor jeg efter Viborg-kampen var lidt bekymret for back-pladserne med kun tre i spil til disse grundet Maltes midlertidige skade, føler jeg nu, at vi står godt rustet til foråret.

Hvordan byder ungdommen sig til, når det kommer til pladser i truppen?

Vi har et stærkt akademi, og de er godt trænet. Her til foråret har vi to akademispillere, der er rykket op i A-truppen, nemlig Wahid og Tobias Sommer. Tobias Sommer, som vi netop har skrevet en fuldtidskontrakt med, og som viste sig godt frem under første halvleg mod Kolding i weekenden. Derudover har vi hentet en ung og lovende offensiv spiller i 20-årige Leonel Montano.

Skal vi hente mere, inden vinduet lukker?

Jeg var allerede ude i december og sige, at vi kiggede efter en forstærkning offensivt. Det gælder stadigvæk, men vi har sat overliggeren højt. Lige nu har vi ni spillere til de første fire pladser, og her har vi en god kvalitet. Vi er stadig på markedet og holder øje med, hvad der byder sig til, men vi er ikke førstevælgere, og hvis vi skal have noget ind, skal det være det rigtige. Det er der bred enighed om i trænerteamet, blandt ejerne og på mit kontor.

Hvad ser du som afgørende for succes i foråret?

Jeg tror på, at en hel enkel og afgørende faktor er den harmoni, vi har i vores trup. Spillerne har det utrolig godt sammen, og der er en respekt og en holdånd blandt spillerne fra den første på holdkortet til dem, der ikke lige er i truppen. Den holdånd voksede sig stærkere og stærkere i løbet af efteråret, og det er igennem den, vi skal vinde kampene og stå sammen, når modgangen udfordrer, hvilket den altid gør for topholdene gennem foråret – og så sikre det ubetingede mål for klubben, byen og vores fans.

Tekst: Morten Pelch