VB’s ineffektivitet har vokset sig til et stort og seriøst problem. Trods monumental spilovervægt mod bundproppen fra Skive måtte de rødblusede for tredje turneringskamp i træk gå fra banen uden at have scoret. Og 0-0 i alle kampe kommer altså ikke til at række til en topplacering…

“It’s not a fit night out for man nor beast,” som W.C. Fields sagde i “Øllet blev hans skæbne.” Med hård kuling, snefnug i luften og sibiriske temperaturer var det sandt for dyden ikke et vejr at jage en hund ud i. Men vi er jo en nation af vikinger og vinterbadere, så 1744 tilskuere havde trodset vejrliget og var mødt frem for at støtte klubben. Og også øllet, som frosten gav problemer ved Thisted-kampen, løb nu lifligere…

VB havde to ændringer i forhold til Roskilde-kampen. Rasmus Lauritsen var tilbage efter ankelskade og afløste navnebror Mads i midterforsvaret. Til gengæld måtte Imed Louati sidde over som følge af det ublide møde med en frisparksbold, hans hoved fik i Gentofte. Han blev afløst af D’Avila Ba Loua.

VB lagde fra start et tungt pres mod bundholdets mål, og kampen udviklede sig hurtigt til ”Spiel auf ein Tor.” Skibonitterne blev presset straks ved deres eget mål og havde intet organiseret at byde på fremefter. Omvendt kneb det vejlenserne at komme til de klare målchancer. De mange forsøg på at kombinere sig igennem i små rum i det overbefolkede Skive-forsvar strandede som oftest, og det var kun D’Avila Ba Loua, der kom til gedigne muligheder før pausen. Efter en halv snes minutter sparkede han lige forbi på et godt Branca-indlæg. Igen efter en halv time var den ”quirlige” ivorianer på spil efter fint forarbejde af VB’s kreatør Sousa, men bolden blev blokeret i forsvaret.

Efter 36 minutter sparkede D’Avila snært forbi målet og igen i de døende sekunder. VB måtte altså gå målløse til pauseteen.

Adolfo Sormani bragte Jonas Andersen efter pausen for Peter Utaka, som ikke fik sat sit aftryk på angrebsbestræbelserne. Og netop Jonas Andersen havde kort efter pausen en fod med i opspillet til en af VB’s største chancer. Via Sousa endte bolden hos Nicolaj Madsen tæt under mål, men hans afslutning gik uden om Aleksandar Stankovic’ mål.

VB fortsatte presset, hvilket hjørnesparksstatistikken 10-2 jo også vidner om. Men i takt med urets tikken og den manglende forløsning blev hjemmeholdets spil i stigende grad febrilsk og en smule rådvildt. Ramadani forsøgte sig med et langskud, Jonas Andersen skød forbi, og debutanten Alexandru Boiciuc blev pareret af Stankovic fra tæt hold. Moldoveren havde afløst Simone Branca.

Med et kvarter igen kiksede en iskold Pavol Bajza et udspark, men gjorde selv skaden god igen ved at snuppe Jesper Henriksens forsøg. Mod slutningen kunne resultatet være blevet helt grotesk, da skibonitterne havde et par omstillinger, som kunne have givet pote for bundholdet. Bl.a. var Mathias Bersang og Frederik Brandhof tæt på i overtiden, men Bajza var på sin post og til sidst hamrede gæsterne en skudmulighed i feltet over mål.

I overtiden afløste Arbnor Mucolli Allan Sousa, men det var og blev ikke VB’s aften, skønt Sydøstkurven tappert sang og støttede holdet gennem alle 90 minutter + tillægstid. Der var advarsler til Sousa og Memija. Sidstnævnte står dermed til karantæne i næste kamp. Og så står den vist ellers på skudtræning de næste 14 dage, inden John Faxe og Fremad Amager skærtorsdag gæster Nørreskoven…

Se højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Skive IK 0-0 (0-0)

Kort:
8. Kerim Memija (gult kort)
34. Allan Sousa (gult kort)

Indskiftninger:
46. Peter Utaka ud Jonas Andersen ind
73. Simone Branca ud Alexandru Boiciuc ind
90. Allan Sousa ud Arbnor Mucolli ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Kerim Memija
Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Viljormur Davidsen

Nicolaj Madsen (anfører)
Ylber Ramadani
Simone Branca

D’Avila Ba Loua
Allan Sousa
Peter Utaka

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Nicolaj Ritter
Alexandru Boiciuc
Jacob Schoop
Jonas Andersen
Mads Lauritsen
Arbnor Mucolli

Dommer: Jonas Hansen
Tilskuere:
1.744

Skive (3-4-3): Aleksandar Stankovic – Christoffer Østergaard, Magnus Riisgaard Jensen, Anders Hagelskjær – Mikkel Frandsen (11: Emil Søgaard), Mathias Pedersen, Frederik Brandhof, Bardhec Bytyqi – Jesper Henriksen (81: Thomas Santos), Thomas Dalgaard (68: Jeppe Mogensen), Mathias Bersang Sørensen
Træner: Anders Gerber.

Kort:
29. Mathias Pedersen (gult kort)
61. Emil Søgaard (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.