Sergiy Gryn skifter til Vejle Boldklub på en kontrakt for de kommende 2½ år. Den 24-årige ukrainske offensivspiller skifter transferfri til Nørreskoven fra storklubben Shakhtar Donetsk, men spillede i 2018 på en lejeaftale i Arsenal Kiev. I indeværende sæson blev det til 8 kampe og 4 mål i den ukrainske Premier League for den tidligere ungdomslandsholdsspiller.

Fra den ukrainske Premier League til Superligaen og Vejle Boldklub. Sergiy Gryn bliver den tredje nye spiller i Vejle Boldklub efter tilgangene af Malte Amundsen og Branko Ilic tidligere på dagen. Den 24-årige kantspiller og angriber arbejder på at genfinde formen efter en periode som ukampdygtig, men det er en markant spiller, Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, forventer, kan hjælpe vejlenserne i forårets kampe.

– Vi skal give Sergiy Gryn tid til, at han kan finde topformen igen efter han sad udenfor i den sidste periode af den ukrainske turnering. Vi har ønsket at styrke truppen med en hurtig og aggressiv spiller og det har vi fundet i Sergiy. Det er en spiller, som vil søge dybt i banen og det har været en prioritet for os. Sergiy Gryn har en god alder og han vil supplere de øvrige offensive spillere i truppen godt. Det er en spiller i en god fodboldalder, der har valgt Vejle Boldklub til på et vigtigt tidspunkt i karrieren. Vi vil give Sergiy tid til at komme helt på toppen igen, så han kan hjælpe os med vores mål for sæsonen, siger Jacob Krüger.

24-årige Sergiy Gryn har spillet for en række ukrainske klubber hidtil i karrieren, men nu er han klar til at spille for Vejle Boldklub i Superligaen på en aftale frem til sommeren 2021.

– Jeg er glad for at kunne kalde mig VB-spiller. Op til indgåelsen af kontrakten har jeg talt med Vladis Emmersón og Vladlen Yurchenko og de har været positivt medvirkende til, at jeg har valgt VB. Det har været spændende at høre om klubbens planer for sæsonen og jeg kommer til en ambitiøs og professionel dansk klub, hvor der er de bedste forudsætninger for min fremtidige udvikling som fodboldspiller og menneske. Nu ser jeg frem til at blive helt fit og møde mine nye holdkammerater, og så skal vi sammen indfri målsætningen for sæsonen, siger Sergiy Gryn.

Ved debut kan Sergiy blive den tredje ukrainske spiller for Vejle Boldklub. Artem Favorov (2017) og Vladlen Yurchenko er de to første ukrainere i Nørreskoven. Gryn er produkt af talentarbejdet i den ukrainske storklub Shakhtar Donetsk, men har spillet kampe i den ukrainske Premier League for flere øvrige klubber i det store land. På landsholdsniveau har han spillet 9 U21-landskampe.