Øster Starup/Vester Nebel IF, der ligger mellem Vejle og Kolding, byder på mange idrætsgrene ud over fodbold, fx badminton, skydning, håndbold og volley.

Foreningen blev stiftet den 1. januar 2006 ved en sammenlægning af de tidligere foreninger Starup Ågård Gymnastikforening og Vester Nebel-Ågård Idrætsforening.
Foreningen har ca. 1.500 medlemmer og dækker landsbyerne Øster Starup, Vester Nebel, Gravens, Ågård, Brakker og Fredsted.

Fodboldafdelingen spiller i orange trøjer og sorte bukser. Man råder her i efteråret over to herreseniorhold i serie 3 og 5 (rykker nu i serie 4) samt oldboys og oldgirls hold.

”Vi har de sidste tre-fire år haft to herreseniorhold, og det er vi meget tilfredse med,” siger kommunikationsansvarlig i ØSVN IF, Tomas Riegels-Jørgensen. ”Det er startet som decideret hyggebold med et udbredt socialt perspektiv, men med serie 3 og nu serie 4 er vi også kommet godt med resultatmæssigt. Det rygtes også, at der er masser af socialt liv, så der kommer en del spillere udefra – ja, helt fra Kolding – for at spille med.”

Det går også godt med de ældste spillere både på herre- og kvindesiden. De hygger sig sammen, og der er kun positive problemer med at stille hold hos herre oldboys. ”Så må vi rotere,” siger Tomas Jørgensen, som selv spiller oldboys og søndag skal med holdet til JM finale i B-rækken mod Morsø.

Herudover er der en række drenge- og pigehold med U-12 som de ældste.

”Det er svært at holde på spillerne efter U-12,” erkender Tomas Jørgensen. ”Et par stykker vil måske prøve et lidt højere niveau, og så smuldrer det ofte. Skolen herude går også kun til 6. klasse, og når børnene flytter skole, ryger sammenholdet tit.”

Medlemstallet i fodboldafdelingen har dog ligget pænt stabilt de sidste åringer. Man har så småt indledt et uformelt samarbejde med Alminde-Viuf G&IF, som, man håber, kan bliver fordelagtigt ad åre.

Trænerrekrutteringen er normalt ikke noget problem – dog har en enkelt årgang voldt lidt problemer i år.

”Vi bruger udelukkende forældertrænere – ofte bistået af nogle af de unge,” siger Tomas Jørgensen.

Trænerne inspirerer lidt hinanden på tværs, ligesom der har været besøg af DBU-konsulenter, og så er der jo også Future Vejle tilbuddene til at klæde trænerne på.

”Vi håber lidt, at de unge, der hjælper, måske med tiden kan blive alenetrænere,” siger Tomas Jørgensen. ”Den store gymnastikafdeling herude er god at rekruttere fra og få inspiration fra. De er dygtige.”

Selv om ØSVN IF ikke råder over egen kunststofbane, er Tomas Jørgensen ganske godt tilfreds med faciliteterne. ”Vi har græsbaner nok, og Aagaard Efterskole har en kunstbane, vi kan leje os ind på – både ad hoc til kampe og her til vinter fast 1½ time om ugen til vore ungdomshold. Senior bruger vores vintertræningsbane herhjemme – i god nærhed af cafeteriet og øllene til 3. halvleg,” smiler Tomas Jørgensen.

Den kommunikationsansvarlige er godt tilfreds med Future Vejle.

”Det er jo stadig ret nyt, men der er gode tilbud, og så er det op til de enkelte klubber at samle boldene op. Vores opgave er det så at få tilbuddene kanaliseret ud til trænerne i passende mængde. Der har været inspirationstræningspas, vores U-12 har haft besøg af et par SL-spillere, og fodboldudvalget har været i VB til en snak i forbindelse med FCK-kampen. Jo, vi er glade og tilfredse,” slutter Tomas Riegels-Jørgensen.

Tekst: Ole Kristensen