Øster Nykirke IF, der ligger ved Tørring, blev stiftet i 1868 og har således netop kunnet fejre 150 års jubilæum.

”Det var ikke noget stort forkromet, men en hyggelig familiedag,” siger Thomas Heine Rasmussen fra fodboldbestyrelsen om jubilæumsdagen.

Der dyrkes i foreningen ud over fodbold også håndbold, gymnastik og badminton.

Fodboldafdelingen spiller i grønt og har to herreseniorhold i serie 4 og 5. Herudover er der to oldboyshold under DGI.

To herreseniorhold er almindeligt for ØNIF. ”Et enkelt år var vi nede på et enkelt, men nu har vi heldigvis to igen,” siger Heine.

Klubben har været oppe og snuse i serie 3, men røg straks ud igen. ”Serie 4 passer fint til os,” siger Heine, som betoner, at klubben ingen store ambitioner har om avancement. Førsteholdet ligger i skrivende stund i den pæne ende af serie 4.

ØNIF står dog over for et trænerskifte, da den nuværende træner stopper. ”Trænerlønninger er jo høje, så vi skal lige have et spillermøde inden ansættelse af ny træner. Vi skal have sikkerhed for, at der er seriøsitet til stede blandt spillerne, så den ny træner får noget at arbejde med,” understreger Thomas Heine.

To oldboyshold er også almindeligt for ØNIF. ”Vi har været lidt udfordret med tilgang til oldboys, men fik så heldigvis nogle stykker fra Thyregod og Tørring,” oplyser Heine.

Øster Nykirke har i øjeblikket lukket ned for organiseret ungdomsfodbold. Klubben havde et U-12 drengehold, men der var ikke nok, da de skulle op og spille 8-mands, og så faldt det fra hinanden. Man kører i klubben noget ”Fodbold for sjov”, hvor op til 20 børn i alderen 8-12 har hygget sig med lidt uformel træning. Der har været afslutning, så børnene kan spille håndbold i Øster Nykirkes håndboldafdeling. Denne afdeling er – ifølge Heine begunstiget af et par ildsjæle – foreningens største, og da håndbold- og fodboldsæsoner i dag griber ind i hinanden, vælger børnene håndbolden. Der spilles således heller ikke indendørs fodbold i Øster Nykirke.

”Vi overvejer dog at starte et organiseret ungdomshold op til foråret,” fortæller Heine. ”Det bliver i givet fald nok et drenge U-10 hold.”

Thomas Heine er tilfreds med ikke mindst kampbanens tilstand, men ikke med lyset. ”Vi har kun noget træningslys, men ikke lux nok til, at der kan spilles aftenkampe med lys. Her må vi låne bane i Givskud, hvor vi også træner op til forårssæsonen. Vi skulle meget gerne have løst vores lysproblem,” understreger Heine.

Klubben har i en tid uden ungdomsfodbold jo i sagens natur ikke så meget ud af samarbejdet med VB. ”Men da vi havde ungdomshold, var der fællestræning og besøg fra VB, som vi var glade for. Jeg håber, vi kommer på ungdomskortet igen, så vi atter kan få gang i samarbejdet,” slutter Thomas Heine.

Tekst: Ole Kristensen