Om end blæsten og en begyndende efterårskulde så småt kom krybende, kunne 2.529 tilskuere (minus en håndfuld fra Hvidovre) gå tilfredse hjem til aftensmaden efter dagens kamp i Nørreskoven. Det sidste indtryk er altid stærkest, og efter en rædsom 1. halvleg kunne fansene glæde sig over et clean sheet, to scoringer af effektive Finnbogason og et guddommeligt mål af Mads ”The Count” Greve. Jo, VB gjorde efter startvanskeligheder sin pligt mod et hold, der har det svært i den tunge ende af NordicBet LIGA’en.

Constantin Gâlcă kunne vælge og vrage i en skadesfri trup og havde grebet tilbage til den startellever, der slog Viborg 4-1 inden landskampspausen. Dvs. at Mølgaard, Greve, Dantas og Amundsen spillede foran Groothuizen. Ramadani og Gundelund var at finde på den defensive midtbane, Lucas Jensen, Montiel og Gryn på den offensive. Helt fremme Adam Jakobsen. Hvidovre havde begge sine ex-VB’ere, Hakan Redzep og Nicolaj Agger, på skadeslisten.

VB spillede en ringe 1. halvleg, men var alligevel dominerende og havde chancer til en føring. Allerede i det 7. minut burde Adam Jakobsen have bragt sit hold foran på en friløber, men han brændte på det skammeligste på HIF-keeper Filip Djukic. Bare tre minutter senere var det Montiel, der blev headet fri af Adam Jakobsen, men svenskeren var for ubeslutsom, og chancen løb ud i sandet. Efter 26 minutter bankede Lucas Jensen bolden på overliggeren med et afrettet skud, og ti minutter senere var Adam Jakobsen tæt på, ligeledes med et afrettet skud, men Djukic dykkede fint ned og sikrede sig bolden. Gryn forsøgte at udfordre med sin speed, men ellers var det for rådvildt og ubeslutsomt, hvad man så fra hjemmeholdets side før pausen. De sortklædte gæster forsvarede sig fornuftigt, men havde ikke meget at komme med frem ad banen.

Gâlcă bragte Finnbogason for Adam Jakobsen straks fra 2. halvlegs start, og det skulle vise sig at være en god idé. 11 minutter inde i halvlegen slog Amundsen nemlig en lang bold frem, som det lykkedes HIF-forsvaret at lave koks i, og Finnbogason smuttede imellem og vippede bolden over den fremstormende Djukic.

Målet skabte forløsning hos VB-spillerne, der nu spillede frigjort og med selvtillid. Nu sad afleveringerne pludselig i fødderne, og det var trængselstider for københavnerne.

Med en god time spillet kom Schoop ind for Montiel. Et kvarter før tid kunne publikum opleve Mads Greve i en helt ny rolle. Midterforsvareren var gået frem til et hjørnespark, og som en udløber heraf fik Greven bolden fra Gryn, snoede sig med ekvilibristiske driblinger fri i feltet, og sendte omtrent fra baglinjen bolden forbi Djukic. Kan man som nyslået 30-årig pludselig lave sådanne mål, er der håb for mange yngre fodboldspillere rundt omkring…

Med ti minutter igen blev Amundsen spillet helt fri af Finnbogason, men montenegrineren i HIF-målet klarede flot. Hvidovre havde sit bedste forsøg i kampen kort efter, da Christopher Østberg kom til skud i feltet, men han sparkede uden om Groothuizens bur. Viljormur Davidsen kom ind en halv snes minutter før tid for Gryn, og også denne indskifter skulle gøre opmærksom på sig selv. Med fem minutter igen røg færingen efter et kort frispark til baglinjen, og hans præcise, flade indlæg sendte Kjartan Finnbogason ind ved forstolpen. 3-0 blev det, og efter spil og chancer ikke et mål for stort.

Tobias Mølgaard, der med sin viljestærke attitude og opportunistiske spillestil altid er populær hos fansene, blev MOM. Også hans backkollega Amundsen gjorde det godt. Groothuizen og midterforsvaret holdt Hvidovre fra fadet, og Ramadani brød vanen tror mange angreb. Gryn var udfordrende, og så var Finnbogason bare dræbende giftig på sine afslutninger. Så glemmer vi de dårlige første 45 minutter, var der en del godt at tage med hjem for Nørreskovens Drenge. Og så skal du kun sove fire gange, før du atter kan se Gâlcăs tropper, når det torsdag aften går løs mod FC Roskilde.

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Søndag den 15. september 2019 kl. 15.00
Vejle Boldklub – Hvidovre IF 3-0 (0-0)
57. 1-0 Kjartan Finnbogason