Scandic er Nordens største hotelkæde. Efter i 1963 at have åbnet det første hotel i Sverige under navnet Esso Motor Hotel kom kædens første hoteller i Danmark og Norge til i 1972. Navnet Scandic fik man i 1984, og hotelkæden har siden gjort sit indtog i flere andre lande.

Scandic råder over 26 hoteller i Danmark. Scandic Jacob Gade – opkaldt efter den berømte vejlensiske komponist – ligger centralt, umiddelbart ved siden af Vejle Musikteater.

Hotellet, der nu er trådt ind som sølvsponsor i VB, blev bygget i 2005. Det fem etagers hotel råder over 129 værelser og 11 mødelokaler samt restaurant, bar og Scandic shop. Der forefindes faciliteter som sauna og fitnessrum. Kæledyr er tilladt på alle Scandic hoteller.

”Vi har et glimrende samarbejde med Vejle Musikteater,” understreger direktør Michael Thomsen fra Scandic. ”De bruger os til overnatning i forbindelse med store forestillinger, ligesom vi lejer supplerende mødelokaler hos teatret, når vores egne er udsolgte.”

Mødelokaler er der nemlig god brug for hos Jacob Gade, som er et typisk businesshotel, hvor mange overnatter i forbindelse med forretning og konferencer.

”Populært sagt kan man sige, vi er business fra mandag til torsdag. Forretningsfolkene tager hjem fredag, og så kommer turisterne i weekenden for bl.a. at tage i Legoland,” siger Michael Thomsen.

Direktøren vil gerne understrege, at Scandic er andet end værelser.

”Vi engagerer os meget i lokalsamfundet og passer godt på miljøet,” påpeger Michael Thomsen. ”Faktisk har Scandic 25 års jubilæum m.h.t. miljøarbejde. Vi affaldssorterer, mindsker madspild, køber fisk fra danske farvande og kød fra fritgående græssende køer etc.”. Hotellet er Svanemærket ligesom de andre 25 hoteller i Danmark, og det stiller store krav til vores indkøb, så det giver ligesom sig selv, at det med at passe på miljøet er blevet vores DNA.

Om sølvsponsoratet i VB siger direktøren:

”Vi vil gerne skabe synlighed omkring os selv og vores virke. Nogle hoteller – eksempelvis Munkebjerg – har jo en historie og en identitet hos vejlenserne. Vi skal selv skabe vores.”

Direktøren er samtidig glad for, at klubben ofte benytter Scandics hoteller i forbindelse med udekampe. Han ser det som en stor loyalitet over for klubbens sponsor.

”Vi er jo i Scandic-kæden én stor familie, og jeg er da kun glad, hvis vi kan bevæge virksomheder og netværksforbindelser til at benytte andre af kædens hoteller,” pointerer Michael Thomsen.

Læs mere på https://www.scandichotels.dk/hoteller/danmark/vejle/scandic-jacob-gade samt på Facebook.