For anden hjemmekamp i træk var skæbnen noget hård ved Kim Leth Andersens U17-mandskab. Vejle Boldklub var klart det bedste hold på banen mod Esbjerg, men måtte alligevel indkassere et nederlag på 1-2 efter et opgør, hvor der ellers var masser af chancer til værterne.

Vejle Boldklub var til kampen uden karantæneramte Oska Bagge, mens Wahid Faghir spillede på U19-holdet. Derudover var der skader til Rasmus Schjang, Mads Holten og Magnus Hatting.

Fra kampens start var det Vejle Boldklub, der satte sig på spillet, mens gæsterne fra Esbjerg mere afventede og var klar på omstillinger. Netop sådan en afsluttede Esbjerg allerede efter otte minutter på stolpen.
Efter en rimelig lige indledning på kampen overtog VB fuldstændig spillet og skabte mange chancer. Særligt på standarderne var værterne flere gange tæt på, men marginalerne var ikke med blandt andet anfører Peter Ullum, mens Esbjergs målmanden også viste godt niveau i flere situationer og hev flere store redninger frem. Mikkel Kraul var blandt spillerne med store chancer og det samme var Martin Lauritsen samt Christian “GG” Gammelgaard.

Efter 30 minutter satte Esbjerg en god omstilling sammen og det endte med en flot scoring. 1-0 til gæsterne var stik imod spil og chancer, hvilket det sidste kvarter af første halvleg også viste, da VB skabte flere chancer.
– Vi var sådan set fint tilfredse med vores første halvleg, men havde ikke skarpheden. Vi havde en stor tro på, at vi kunne vende tingene med lidt små rettelser, fortæller Kim Leth Andersen

Anden halvleg blev lidt med det samme kampbillede, selvom mængden af chancer ikke fortsætte i samme tempo for vejlenserne. Efter en times spil måtte en skadet Mikkel Kraul lade sig udskifte med Batughan Öksum (f. 2003), som kom ind til debut i U17 Ligaen.

Mod slutningen af kampen blev bolddominansen igen stor for Vejle Boldklub, men bolden ville ikke ind og med fem minutter igen var skæbnen ekstra hård for værterne, da Oliver Nielsen rettede et indlæg af i eget mål. Kort efter sparkede Mathias Voss på stolpen på en friløber, og ingen troede rigtig på, at bolden ville ind bagved den velspillende Esbjerg-målmand. Det ændrede sig dog i det 90. minut, da den evigt arbejdssomme og godt spillende Martin Lauritsen efter et hjørnespark headede reduceringen ind. Kort efter var Mathias Voss på færde igen, men en ny friløber gik lige forbi stolpen og kort efter fløjtede dommeren af.
– Det var en virkelig hård skæbne for drengene. De gjorde rigtig mange ting rigtigt, men chanceudnyttelsen var simpelthen ikke god nok. Der var chancer nok til en klar sejr, men marginalerne var også imod os, fortæller Kim Leth Andersen og uddyber:
– Der er ikke andet for, end vi må op på hesten igen. Vi gjorde tingene rigtigt, men vi ramte en af de dage, hvor tingene ikke gik vores vej.

Vejle Boldklub spiller igen på lørdag d. 6. april kl. 14.45, når holdet på udebane møder SønderjyskE.

Kampfakta:
Vejle Boldklub-Esbjerg fB 1-2 (0-1)
30. 0-1 Marcus Hansen
86. 0-2 Selvmål Oliver Nielsen
90. 1-2 Martin Lauritsen

Kort:
75. Andreas Jungdal (gult kort)
84. Hans Høllsberg (gult kort)

Indskiftninger:
60. Mikkel Kraul ud Batughan Öksum ind
75. Christian “GG” Gammelgaard ud Lucas Nielsen ind
81. Filip Højgaard ud Lucas Hove ind