Cheftræner Adolfo Sormani er i godt humør, da hjemmesiden antræffer ham efter en onsdagstræning for en gangs skyld i strålende solskin og med næsten italienske temperaturer.

– Jeg ved godt, jeg tidligere har sagt, vi godt kunne bruge mere tid til forberedelserne med mange nye spillere og ny taktik. Men der kommer ikke til at være nogle undskyldninger efter HB Køge-kampen. Vi har haft lige så lang tid til at forberede os som de andre hold, og jeg føler, vi er klar.

På spørgsmålet om hans syn på dansk fodbold ”so far”, svarer italieneren:

– Der er et fint niveau i Danmark. Holdene er velorganiseret og står kompakt. Det er sjældent at finde hold, som står uorganiseret, og som man kan finde lette løsninger imod. Alle spillere synes generelt fysisk og taktisk velforberedte.

HB Køge havde som VB en fin generalprøve før mødet mod østjyderne på søndag på Castus Park i Herfølge. HB Køge slog Fremad Amager 1-0. Sjællænderne har som VB skiftet en del ud i truppen før den nye sæson. Væk er profiler som Marc Rochester Sørensen, Alexander Ludwig og Mads Juel Andersen, men der er også kommet en del nye til: store Jean-Claude Bozga, tidligere FC Vestsjælland og sidst Sydkorea, Martin Koch fra FC Helsingør, Magnus Häuser fra Brøndby, den unge målmand Mathias Würtz fra OB og svenske Erik Törnros, som er kommet til klubben efter et ophold i polsk fodbold.

VB havde ass.træner Johan Sandahl på sidelinjen under HB Køges sidste test, og også Adolfo Sormani er velinformeret om modstanderne.

– Hvad jeg ved om HB Køge? Everything! Det er jo en del af mit job at være forberedt på modstanderne. Det er et hold, som kan lide at spille med korte pasninger og være i kontrol. De scorer ikke mange mål, men til gengæld slipper de heller ikke mange ind – kun 27 i hele sidste sæson. De er altid i god balance. Vi kommer nok til at se en kamp, hvor begge hold kæmper for at tage kontrol over kampen, og også en kamp, jeg tror, bliver attraktiv for tilskuerne. Vigtigt er, at vi er aggressive fra start.

På spørgsmålet, om startformationen allerede rumsterer i Sormanis hoved, svarer træneren:

– For mig er træningen i ugen op til kampen særdeles vigtig. Hvem ser skarpe ud? 48 timer inden kampen har jeg et klart billede af start-elleveren, men der kan altid ske noget uforudset, så man må ændre i sidste øjeblik. Som i kampen i lørdags mod Fredericia, hvor Kim Elgaard kort før opgøret måtte melde fra med bygkorn i øjet. Så må man have en plan B klar.

Til forventningerne om en top 3-placering, siger Sormani:

– Det er noget, jeg har talt meget med spillerne om. Det er udmærket med et pres, men det er noget, spillerne skal føle indvendig – ikke bare fordi klubben siger det. Spillerne skal være stolte over at spille for Vejle og arbejde hårdt for at nå målet.

NordicBet LIGA
Søndag den 30. juli kl. 13.45