Værdien af det mål, Gustaf Nilsson sikrede VB et par minutter inde i dommer Anders Poulsen overtid i dagens bundbrag mod Vendsyssel kan først vurderes næste weekend. VB skulle have brugt en sejr for at have i egne hænder, om man skal undgå den lidet eftertragtelsesværdige sidsteplads i Superligaen efter grundspillet, men det åbner dog visse muligheder. Med eksempelvis blot et enkelt point i Esbjerg overlader VB sidstepladsen til Hobro, hvis Peter Sørensens tropper ikke formår at få point ud af besøget hos topholdet FCK.

Det første hold under den nye træner Constantin Gâlcă havde fire ændringer i forhold til nederlaget i Telia Parken. Bajza var på mål med Memija, Greve, Emmersón og Davidsen i bagkæden. Sousa, Ramadani, Schoop og Mucolli huserede på midtbanen, mens, Finnbogason og Louati var i front. Nok hedder det forårssæsonen, men heller ikke i femte runde fik de 3.309 fremmødte tilskuere de store forårsfornemmelser. De frøs med anstand, og haglbyger drev mod kampens slutning ind over Nørreskoven, hvor de nøgne træer skuttede sig i martskulden.

VB fik den værst tænkelige start på kampen. Med otte minutter spillet, og endnu før kampen havde sat sig, kom gæsterne foran. Trods flere muligheder fik vejlenserne ikke clearet et indlæg, og efter en del kontraer dumpede bolden ned for fødderne af Moses Opondo, der bankede bolden forbi en sagesløs Bajza. Scoringen imod hjalp ikke på værternes nervøsitet, og de rødblusede havde svært ved at sætte noget farligt sammen før pausen. VB havde bolden meget, men forsvindende få muligheder. De sortklædte gæster spillede mere primitivt, men også mere direkte og kunne efter en snes minutter snildt være kommet på 2-0. Opondo fik headet på en afrettet bold tæt under mål, men bolden blev pareret til hjørne. Dette gav faktisk en god omstillingsmulighed til værterne, men trods en fire-mod-to-situation løb chancen ud i sandet.

Hele VB-lejren appellerede for straffe med fem minutter tilbage af halvlegen. Louati fyrede af, og Sander Fischer parerede med hænderne, men dommer Anders Poulsens fløjte forblev tavs. Mod halvlegens slutning sendte Davidsen et langt indlæg mod VFF-målet, som keeper Michael Tørnes ikke syntes at have helt styr på – i alt fald ramte bolden overliggeren… Men det blev ved en fortjent 1-0 føring til gæsterne ved pausen mod et rådvildt VB-hold.

En my bedre set med vejlensiske briller blev det vel efter pausen. VB var meget på bolden, men det tunge pres man nok havde ventet, blev først effektueret i slutminutterne. Spillet var stadig nervøst og hektisk, men omvendt formåede Vendsyssel heller ikke at sætte de omstillinger op, som træner Jens Berthel Askou nok havde håbet på, og som kunne have lukket kampen. Derfor blev det også efter pausen en chancefattig bundkamp, som afslørede, hvorfor de to hold ligger på den plads i tabellen, som de gør. Et opgør, som kun havde nerve i kraft af den betydning, det havde for begge mandskaber.

Gæsterne havde et par fine hovedstødschancer, mens vejlenserne strugglede for at skabe muligheder. Kampen tog til i hårdhed, og Anders Poulsen greb flittigt til kortene. I kampens sidste 20 minutter så Finnbogason, Nilsson, Yurchenko og Sousa gult for VB. Gâlcă skiftede i løbet af 2. halvleg Mucolli, Schoop Louati ud med henholdsvis Yurchenko, Nilsson og Mølgaard.

Først i de allersidste minutter fik VB etableret det ventede tunge pres mod gæsternes forsvar, og det gav bonus et par minutter inde i overtiden, da indskiftede Gustaf Nilsson nærmest med ryggen til mål fik headet bolden bagover, og da keeper Tørnes mistede et skridt, betød det 1-1 på måltavlen. En udligning, der efter kampens forløb var ganske heldig. Men det ene point stiller trods alt VB bedre, om end der bliver nok at arbejde med for Gâlcă og hans stab i den kommende uge. Mange ting skal forbedres, hvis det skal blive til point på vestkysten.

Også fra dette forum skal der til sidst lyde en kæmpe tak til Adolfo Sormani for hans tid i klubben. Den venlige og sympatiske napolitaner vil blive husket som en dedikeret og hårdtarbejdende træner, der tilførte Vejle Boldklub et yderst professionelt tilsnit. Og først og fremmest vil ”Dodo” huskes som manden, der efter ni års forgæves forsøg endelig førte VB tilbage til Superligaen. Der kan kun sendes de bedste minder og de bedste tanker i retning af ”Vejles italiener – Adolfo Sormaaaani!!!”

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Lørdag den 9. marts 2019 kl. 16.00
Vejle Boldklub – Vendsyssel FF 1-1 (0-1)
8. 0-1 Moses Opondo
90. 1-1 Gustaf Nilsson

Kort:
71. Kjartan Finnbogason (gult kort)
72. Gustaf Nilsson (gult kort)
85. Vladlen Yurchenko (gult kort)
87. Allan Sousa (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Anders Poulsen
Tilskuere:
3.309

Vendsyssel (3-5-2): Michael Tørnes – Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft – Mads Roerslev, Matti Steinmann (84: Jakob Hjorth), Francisco Santos Júnior (62: Mikkel Wohlgemuth), Moses Opondo (65: Morten Brander Knudsen), Søren Henriksen – Tiémoko Konaté, Jón Dagur Thorsteinsson
Træner: Jens Berthel Askou.

Kort:
42. Francisco Santos Júnior (gult kort)
90. Jón Dagur Thorsteinsson (gult kort)
90. Jakob Hjorth (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.