Med en gennemført solid indsats modstod VB såvel ”suset” fra Vestkysten” som resterne af stormen Knud, som sammen med heftige regnskyl gjorde aftenens oprykkerduel til en barsk fornøjelse. 1-0 sejren med Gustaf Nilsson i matchvinderrollen var såre fortjent. Esbjergenserne vil nok påberåbe sig brændte kæmpechancer umiddelbart efter VB’s føringsmål, men når man først begynder med at angribe, efter modstanderne er kommet foran, risikerer man jo at stå med tomme hænder…!

Adolfo Sormani havde blandet kortene efter mandagens opgør i Aalborg. Gustaf Nilsson var klar igen efter sin landsholdsskade og overtog pladsen i front fra Adam Jakobsen. I midtbanens maskinrum var Schoop og Hallberg blevet erstattet med Arbnor Mucolli og Sean Murray, mens Kerim Memija denne gang var bænket på højre wingback til fordel for Tobias Mølgaard. Mads Greve bar anførerbindet.  Der var inden kampen blomsterhilsener fra teknisk chef Jacob Krüger til Allan Sousa, der jubilerede med 50 kampe i pokalopgøret mod Frem samt til Kerim Memija, der rundede lige så mange kampe i mandags i Aalborg.

VB var på bolden det meste af 1. halvleg mod et lavtstående og afventende EfB-hold, hvis mission syntes at være at køre et sagte 0-0 resultat hjem. Vejlenserne flyttede bolden godt rundt og forsøgte sig også ofte med lange skift for at rykke rundt på den vestjyske defensiv, men det var svært at finde åbninger. Det var dog gæsterne, der havde halvlegens første chance, da Mathias Kristensen trykkede af fra distancen, men fin redning af Bajza. Det skulle dog forblive esbjergensernes eneste forsøg inden pausen. Et dominerende hjemmehold kunne noteres for enkelte halve muligheder. Mucolli sparkede forbi efter et lovende VB-raid over venstre efter en snes minutter. Mads Lauritsen headede forbi efter et Murray-hjørne, og endelig fik Sousa afsluttet lige på Jeppe Højbjerg, ligeledes efter et fint VB-angreb. Men det blev ved tilløbene i en ikke uinteressant, men chancefattig første halvdel.

Da det var hjemmeholdet, der skabte kampen, kan der ikke indvendes noget imod, at vejlenserne kom foran straks ind i 2. halvleg. Og i lighed med kampen i Aalborg på en dødbold – noget EfB-coach John Lammers i øvrigt havde advaret imod på forhånd. Som udløber af et hjørne smækkede Ramadani bolden ind i feltet, hvor bolden blev forlænget af en EfB-forsvarer. Ved bagstolpen stod Gustaf Nilsson gyldent placeret og kunne via Højbjergs hoved score sit første mål i VB-trøjen. Stor jubel på lægterne – fankurven burde måske have istemt den gamle Pippi Langstrømpe-klassiker: Har du sett Herr Nilsson…!

Esbjerg havde nu ikke længere et resultat at forsvare og måtte frem på banen, og efterfølgende havde de blåstribede da også flere chancer for at komme tilbage i kampen. Nok som følge af en blanding af vind og knold på banen helkiksede Bajza et udspark, hvilket gav Yuriy Yakovenko frit skud, men slovakken gjorde skaden god igen med en flot redning. Monsterchance! Kort efter var gæsterne igen tæt på som følge af et lidt uheldigt Bajza-spark.

Set gennem de rød-hvide briller burde Mucolli i det 65. minut have haft et straffe, da han efter et fint gennembrud blev kantet i Esbjerg-feltet, men dommer Anders Poulsen reagerede blot med gult til den langhårede midtbanemand for film. Samme Mucolli blev øvrigt kåret som MOM – publikumsvenlig er den unge dribler i alt fald!

Sormani foretog i løbet af et kvarter fra det 65. minut sine tre udskiftninger. Louati afløste Nilsson, Hallberg kom ind for Murray, og Schoop erstattede Mucolli. Dramatik fik de tilskuerne også i en 2. halvleg, som bød på langt mere åben slagudveksling end de første 45 minutter. Esbjergs Agus Garcia måtte med ti minutter igen trække i nødbremsen mod Allan Sousa og bad dermed nærmest om at komme i bad før tid. Anders Poulsen trak da også prompte rødt.

Trods undertallige pressede gæsterne naturligvis på i slutfasen, og Bajza måtte diske op med en fin redning, da indskiftede Petre fyrede af fra tæt hold. VB var fog fremdeles farlig på omstillinger, og indskiftede Louati trak godt ind i banen og fik afsluttet, men lige i handskerne på Højbjerg. Men skidt pyt, for efter fire minutters tillægstid fløjtede Anders Poulsen af, og 5154 tilskuere minus en i øvrigt fint syngende og støttende EfB-fanblok kunne næsten glemme et i enhver henseende ucharmerende septembervejr og fortjent hylde Sormani og hans Røde Hær.

Og du skal kun sove syv gange – så kommer de Blå Heste fra Randers på besøg i Nørreskoven…

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Fredag den 21. september 2018 kl. 19.00
Vejle Boldklub – Esbjerg fB 1-0 (0-0)