I skumringen efter en skøn løvfaldssommerdag på Sydhavsøerne fik VB med en 2-1 sejr fortjent strugglet sig videre i Sydbank Pokalen, selv om det holdt lidt unødigt hårdt mod slutningen. Dagens mand i skysovs eller surströmning, eller hvad det nu måtte være, var svenske Gustaf Nilsson med to flotte scoringer.

Med seks spillere væk på landsholdsopgaver og Sousa ude med skade så VB’s startellever således ud: Hagelskjær i buret, Rasmus Lauritsen, Greve og Emmersón i bagkæden. Mølgaard og Zhenao på wingbacks, Schoop, Hallberg og Murray centralt og Nilsson og Adam Jakobsen fremme.

Kampen fik en ganske livlig start. Nilsson blev allerede efter fire minutter spillet op i højresiden, men halvkiksede sin afslutning, og minuttet var det månedens spiller i Nykøbing, Jordan Wilson, der testede Hagelskjær med et langskud. Og endnu et par minutter efter kom Adam Jakobsen til frit skud efter et glimrende VB-angreb, men afslutningen røg forbi. VB fik tilkæmpet sig et overtag og viste sig nu som det mere rutinerede og modne hold. Og efter 23 minutter kom gæsterne da også foran. Schoop vippede bolden til Zhenao, som sendte den ind i feltet til Nilsson, der elegant satte et par falstringer for til sidst at score højt i målet.

NFC pressede straks på for en udligning, men ud over en gevaldig klumpspilsituation og en række indlæg, som forsvaret og Hagelskjær tog sig af, kastede det ikke det store af sig. Dog kom netop indskiftede Søren Christensen til afslutning efter en fejlpasning af Nilsson, men skuddet blev blokeret. I stedet blev det 2-0 til gæsterne. Murray stak bolden til Gustaf Nilsson i højresiden, og svenskeren spurtede fra de halsende ”Bjørne” og afsluttede med at lobbe bolden over Villadsen. Jo, en angriber från hinsidan i hopla…!

10 minutter efter pausen skiftede Sormani Wang ud med Mads Lauritsen. Lauritsen gik ned i bagkæden, Mølgaard skiftede side, og Emmersón gik op på højre wingback. Nilsson var tæt på et hattrick efter en time på Murrays aflevering fra baglinjen, men svenskeren sparkede udenom. Nathan Oduwo afløste Adam Jakobsen i angrebet efter 63 minutter, og minuttet efter fik kampen tilført unødig spænding. VB havde normalt godt styr på de mange Nykøbing-indlæg, men pludselig stod Emil Holten helt fri umiddelbart foran Hagelskjærs mål og kunne ugeneret heade reduceringen i mål efter et fint indlæg fra Søren Christensen.

Målet gav naturligvis falstringerne troen på et comeback, men samtidig gav værternes satsning også adskillige fine omstillingsmuligheder til vejlenserne. Louati afløste Nilsson, og tuneseren satte sig selv i scene flere gange. Efter 76 minutter testede han Villadsen fra en spids vinkel efter Oduwa-forarbejde, ligesom en storspillende Mølgaard, som virkelig fik kørt nogle omstillinger igennem, spillede angriberen fint op, men igen reddede Villadsen. Hallberg tvang NFC-keeperen ud i en stor redning på et direkte frispark, og et stykke inde i overtiden var det igen Mølgaard, der serverede bolden for en helt fri Murray, men ireren valgte lidt uskarpt at sparke lige på Villadsen.

Så selv om hjemmeholdet pressede på for en udligning, var det de rødblusede, der havde langt de fleste og største chancer, hvorfor resultatet var mere end retfærdigt. Glade VB’ere kunne trække ned i hjørnet og takke den lille snes vejlensere blandt de 850 tilskuere, som havde taget den lange tur sydpå.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

I ottendedelsfinalen venter nu et vaskeægte lokalderby, når Kolding IF tager imod Superliganaboen fra nord.

Sydbank Pokalen 2018-19, 3. runde, CM Arena, Nykøbing Falster
Onsdag den 10. oktober 2018 kl. 18.00
Nykøbing FC – Vejle Boldklub 1-2 (0-2)
24. 0-1 Gustaf Nilsson